Kino Kosmos on sulkenut ovensa pysyvästi.


Kino Kosmos on tarjonnut tallinnalaisille elokuvaelämyksiä jo yli puolivuosisadan ajan ja vuonna 2014 valmistuneen remontin jälkeen tästä legendaarisesta elokuvateatterista tuli koko Baltian maiden edistyksellisimmällä tekniikalla varustettu leffateatteri. Kosmoksen isosta salista löytyy IMAX tekniikkaa, joka todella tuo leffanautintoon ihan uusia ulottuvuuksia. Tallinnan keskusta-alueella sijaitsevasta Coca Cola Plazasta sekä Solaris Keskuksen Apollo Kinosta löytyy toki kaikki mitä onnistuneeseen elokuvaelämykseen tarvitaan, mutta kun Kosmoksessa on nyt tullut muutaman kerran käytyä, niin onhan se vähän kuin Volkkaria ja Ferraria vertailisi. Molemmilla pääsee perille, mutta jälkimmäisellä matkanteko vaan on niin paljon hauskempaa. 🙂

Kino Kosmos Tallinna (4)

322-paikkaisen IMAX-teatterin lisäksi Kosmoksesta löytyy kaksi pienempää salia, jossa näytetään tavallisia 2D- ja 3D-elokuvia. Liput tavallisiin 2D-leffoihin maksavat 5,7-7,5€, 3D-leffoihin, 6,1-8,8€, IMAX 2D-elokuviin 7,50-10,10€ ja IMAX 3D-leffoihin 8,00-11,90€. Leffaliput voitte hankkia suoraan Kosmoksen nettisivuilta. Elokuvateatterin lipunmyynnistä voi ostaa asiaankuuluvat leffaeväät, mutta jos ennen elokuvaa tai sen jälkeen sattuu iskemään isompi nälkä, niin tuolloin voi piipahtaa Kosmoksen yhteydessä toimivassa Cafe Naboossa, josta saa ihan kunnollista ruokaa. Naboon menun löydätte täältä. Teatterin viereisessä rakennuksessa muuten toimii Estonian Burger Factory, josta saa kenties kaupungin parhaat hampurilaiset. Lisää voitte lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Kino Kosmos Tallinna (6)Tiesittekö muuten että Tallinnan Kino Kosmos on yksi 1960-luvun rakennustyylin symboleista ja vuodesta 1997 alkaen se on ollut Viron suojeltujen rakennusten listalla. Alkuperäisen Kosmoksen avajaisia vietettiin vuonna 1964 ja tuonaikaiseen saliin mahtui yhteensä 1015 katsojaa ja kankaan koko oli yli 240 neliömetriä, mikä teki Kosmoksesta oman aikansa moderneimman elokuvateatterin koko Baltiassa. Viidenkymmenen vuoden jälkeen ympyrä on sulkeutunut, sillä tällä hetkellä Kino Kosmos tarjoaa lähitienoon parhaat elokuvaelämykset.

Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit
Kino Kosmoksen sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän