Kivi Paber Käärid sijaitsee Tallinnan Telliskiven luovassa keskuksessa samassa kiinteistössä valokuvataiteen keskus Fotografiskan kanssa. Ravintola tunnetaan varmasti parhaiten sen täysin gluteenittomasta ruokalistasta, ja KPK onkin edelleen yksi Tallinnan harvoista pelkästään gluteenittomaan ruokaan erikoistuneista paikoista. Sen tavoitteena on tarjota herkullisen gluteenittoman ruoan lisäksi kulttuurielämyksiä kuten muun muassa elävää musiikkia. Kivi Paber Kääridistä onkin muodostunut niin paikallisten kuin myös matkailijoiden suosima ajanviettopaikka, josta voi välillä olla melko haastavaa saada pöytää. Ravintola on sisustettu vanhan tehdasrakennuksen henkeä kunnioittaen, mutta kuitenkin paikan sisustuksessa on semmoista omanlaista viehätystä ja kodikkuutta. Kesäisin ravintolalla on käytössä myös iso viihtyisä terassi, josta voi ruokailun lomassa seurailla Telliskiven alueen vilinää.

Tähän ravintolaa ei tulla ainoastaa syömään, vaan tänne tullaan myös viihtymään ja viettämään aikaa ystävien kanssa. Tarjolla olevat gluteenittomat ruoat ovat laadukkaista raaka-aineista valmistettuja ja maukkaita. Pienemmät annokset maksavat 9-12 euroa, pääruoat 9-20 euroa, ranskalaiset 5.5/6.5 euroa ja jälkiruoat 5-8 euroa.  Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville Kivi Paber Käärid tarjoaa varmasti Tallinnan monipuolisimman ruokalistan, mutta kyllä tätä paikkaa voi ehdottomassti suositella myös kaikille muillekin. Ruoan lisäksi ravintolalla on kohtuullisen kattava olutlista, josta löytyy valinnanvaraa virolaisista käsityöoluista ulkomaisiin tuontioluisiin. Lisätietoa löytyy ravintolan nettisivuilta, josta voitte myös tehdä pöytävarauksen.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-Ti 12.00-22.00
Ke-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-02.00
Su 12.00-22.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Kivi Paper Kääridin sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

  1. Hyvää safkaa konstailettomassa miljöössä. Arki-iltana kaksi henkilöä ilman pöytävarausta helposti sisään.
    Ruoka tuli pöytään nopeasti. Ribsit (11,90 euroa) olivat todella hyviä, paksuja, meheviä ja sopivan suolaisia.
    Lisukkeet myös kohdillaan. Harmillista ettei kosteita käsipyyhkeitä ollut tarjolla edes erikseen pyytämällä. Niitä tulisikin olla aina tarjolla jos listalla on ribsejä. Suosittelenkin ottamaan ribsien kanssa kupin vettä jossa voi huuhdella välillä sormiaan. Mustikka-BBQ -kastikeella valellut ribsit ovat nimittäin sen verran tahmeita, ettei sotku lähde sormista pelkästään paperiin pyyhkimällä. Annoksen muut elementit on kuitenkin syötävä aterimia käyttäen. Cole slaw oli mautonta ja ilmeisesti samana päivänä tehtyä kun raaste oli vielä kovaa. Seuralaisen tilaama entrecote (14,90 euroa) oli myös laadukasta. Arvosana 9/10 omassa hintaluokassaan.

  2. Onhan kotimaassakin gluteenittomat tuottee kalliimpia kuin muut. Tarkoitus käydä tänä kesänä tutustumassa kyseiseen paikkaan. sitten voi jotain paikasta kertoakin 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän