“Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa Goes Extreme – Powered by Tallink”-juttusarja esittelee kuusi Virosta löytyvää extreme-aktiviteettia, ja kolmannessa stoorissa ollaan Tallinnan Laululavan katolla, josta olisi tarkoitus hypätä narun varassa alas ja keinua pitkin Laululavan kaarta. Vuosien varrella tuhannet ihmiset ovat tehneet hypyn, ja nuorin on ollut 6-vuotias kun taas vanhin hyppääjä pitkälle yli kuusikymppinen. Matkaa reunalta alas kertyy noin 30 metriä, joten mistään ihan pikku pudotuksesta ei ole kyse.

Jos Tallinnan TV-tornin reunallakävelyn kanssa jännitti etukäteen, niin tämän kanssa tilanne oli ihan päinvastainen, sillä vatsassa alkoi kutittelemaan vasta kun päästiin paikan päälle. Tosin kun homma oli etukäteen sovittu, niin eihän siinä auttanut pienestä jännityksestä huolimatta muu kun alkaa vetämään valjaita päälle. Hyppyjä järjestävän Alpinist.ee:n kaveri auttoi valjaiden ja kypärän pukemisessa, jonka jälkeen seurasi pieni virne kasvoilla annettu ohje “kun pääset ylös, niin älä mieti liikoja vaan hyppää”. 😀 Ei siinä sitten muuta kuin kohti reunaa. On muuten pakko sanoa, että tuo Laululavan reunalle kiipeäminen oli jo itsessään ihan kokemus, sillä tuolta pääsee näkemään tuota aluetta hieman normaalista poikkeavasta kulmasta.

Lopulta matka reunalle oli taitettu ja seuraavaksi vuorossa oli itse päivän koitos, eli narun varassa alas hyppääminen. Koko hommaa pyörittävä Kaspar oli ylhäällä ottamassa vastaan ja häneltä tuli hyvin pitkälle samat ohjeet kuin mitä olin saanut jo alhaalla: “älä jää miettimään, vaan hyppää”. Noh, ei siinä sitten muu auttanut kuin kiivetä kaiteen yli ja hypätä. Melko epätodelliselta se hyppääminen tuntui ja taisi siinä heti alkuun päästä joku ärräpääkin, mutta kun naru kiristyi ja itse keinuminen alkoi, niin tästähän pystyi jo nautiskelemaankin. Kaiken kaikkiaan hyppääminen ja keinuminen oli aivan mieletön kokemus!

Pääsin vielä tekemään toisenkin hypyn, jonka olisi halutessaan saanut tehdä superman-tyylillä, mutta ainakin allekirjoittaneelle oli ihan riittävästi jännitystä ns. perinteisessä tyylissä. 😀 Ennen toista hyppyä Kasper kertoi, että hänen kokemuksensa mukaan hyppääminen ei muutu yhtään helpommaksi, vaikka hyppäisi useamman kerran. Toisen hypyn jälkeen oli pakko yhtyä tähän mielipiteeseen, sillä tyhjän päälle hyppääminen tuntui ihan yhtä jännittävältä kuin ensimmäisellä kertaa. Ehkä tuota kiikkumista pystyi kuitenkin toisella hypyllä fiilistelemään hieman enemmän, sillä siinä osasi jo odottaa mitä tuleman pitää.

Laululavan Kaaresta Kiikkuminen Tallinna 6686

Laululavan kaaresta kiikkuminen on aktiviteetti, jota voi suositella oikeastaan kaikille. Olipa kyseessä sitten polttariporukka, hieman uudenlaisten Tallinna-kokemusten etsijä tai korkeista paikoista pitävä hurjapää, niin tämä varmasti jää mieleen. Ainakin itsellä menee heittämällä jännimpien juttujen TOP10-listalle. Yksi hyppy maksaa 30 euroa ja lisähypyt 10 euroa kappaleelta. 7 eurolla tuohon saa vielä kypärään kiinnitettävällä kameralla kuvatun videon, jonka suosittelemme ehdottomasti ottamaan. Varaukset voi tehdä Alpinist.ee:n nettisivuilla.

Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit

Laululavan Kaaresta Kiikkuminen Tallinna 6687

Laululavan sijainti Tallinnan kartalla:

“Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa Goes Extreme – Powered by Tallink”-juttusarja on toteutettu yhteistyössä Tallink Siljan kanssa, mutta me olemme täysin itsenäisesti saaneet päättää juttujen aiheet sekä sisällön. Haluamme kuitenkin välittää kiitokset Tallinkin porukalle, sillä ilman heidän myötävaikutustaan näitä juttuja ei välttämättä olisi koskaan syntynyt.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän