Lentosatama on Viron Merimuseon upea moderni näyttelyhalli, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta, Patarein Vankilan ja Noblessnerin trendialueen lähettyvillä. Museo on rakennettu vanhoihin vesitasoille tarkoitettuihin halleihin ja sisältä löytyy vaikka mitä jännää. Valaistuksella ja äänillä museoon on luotu upea tunnelma ja ainakin me pidämme sitä Tallinnan ja ehkä jopa koko Viron upeimpana museona. Museo mainostaa nettisivuillaan “Viron suosituin museo on merimuseo!”

Lentosatama Tallinna (1)

Lentosataman sisältä löytyy vanhoja merimiinoja, tykkejä, ilmatorjuntatykkejä, moottoriveneitä, purjeveneitä sekä virolainen sukellusvene Lembit. Sukellusveneeseen pääsee myös käymään sisälle ja vierailu sisätiloissa antaa kohtuullisen hyvän kuvan siitä millaista miehistön elämä on aikoinaan ollut. Lentosataman näyttelytilat tarjoavat muutenkin paljon mielenkiintoista tietoa, sillä tiloista löytyy useita interaktiivisia infotauluja.

Lembit Sukellusvene

Esimerkiksi jos Lembittiin sattuu olemaan jonoa, niin aikansa kuluksi sitä voi vaikka katsella videoita, joissa kerrotaan tarkemmin sukellusveneen historiasta. Museossa on myös osattu ottaa huomioon lapset, sillä pienemmille ja miksei vähän isommillekin vierailijoille on tarjolla paperilentokoneiden taittelua ja lennätystä sekä laivanupotus-, ilmatorjunta- sekä lentosimulaattori. Lisäksi Lentosatamasta löytyy myös Keltainen Sukellusvene, jossa pyörii n.15 min kestävä sukellusveneseikkailu. Museokierroksen lomassa voi halutessaan myös pysähtyä nauttimaan virvokkeita ja pientä purtavaa yläkerran kahvila MARUun.
Lennusadam Tallinna (1)
Näyttelyhallin ulkopuolelta löytyy muutama laiva, mutta ainoastaan museolaiva Suur Tõlliin pääsee sisälle vierailemaan. Me emme siitä jaksaneet kamalasti innostua ja niinpä päädyimmekin ostamaan liput, joilla pääsi kiertämään ainoastaan näyttelyhallin tilat. Lisätietoa Lentosatamasta löydätte museon nettisivuilta, joista on olemassa myös kattava suomenkielinen versio.
Lentosatama Tallinna (2)
Aukioloajat:
Lokakuusta huhtikuuhun Ti-Su 10.00-18.00
Toukokuusta syyskuuhun Ma-Su 10.00-19.00
Virallisina pyhäpäivinä Lennusadam on avoinna 11.00-17.00 (23.12 ja 24.12 Suljettu)
Lentosatama Tallinna (3)
Lennusadam Tallinna (6)
Lippujen hinnat:
Koko Lentosataman alue (museo ja museolaivat): Aikuiset 15€, opiskelijat 8€ ja perhelippu 30€ (2 aikuista ja 2 lasta)
Pelkät museolaivat: Aikuiset 6€, opiskelijat 3€, perhelippu 12€.

Tallinna Kortti (1)

Viron Merimuseo Lentosatama (4)

Lisäksi museossa tehdään myös maksullisia opastettuja kierroksia, joiden kesto on 45-90 minuuttia. Pääkierroksen hinta max. 20 henkilön ryhmälle on 45€ (+ pääsylippu). Lisäksi tarjolla on kierros Lentosatamaan ja höyryjäänmurtaja Suur Tõlliin ja sen kesto on noin 85 minuuttia. Hinta max. 20 henkilön ryhmälle on 65€ (+ pääsylippu). Lentosatamaan pääsee kaikista kätevimmin keskustasta bussilla numero 73, mutta kauniilla ilmalla tuonne voi vallan hyvin myös kävellä.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Lentosataman sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän