Lentosatama on Viron Merimuseon moderni, upea näyttelyhalli, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta, Patarein Vankilan välittömässä läheisyydessä. Museo on rakennettu vanhoihin vesitasoille tarkoitettuihin halleihin ja sisältä löytyy vaikka mitä jännää. Valaistuksella ja äänillä museoon on luotu upea tunnelma ja ainakin me pidämme sitä Tallinnan ja ehkä jopa koko Viron upeimpana museona. Museo mainostaa nettisivuillaan “Tervetuloa Pohjois-Euroopan jännittävimpään merimuseoon!”, eli ehkä kyseessä sitten on koko Pohjois-Euroopan jännittävin museo. 🙂
Lentosatama Tallinna 8422
Lentosataman sisältä löytyy vanhoja merimiinoja, tykkejä, ilmatorjuntatykkejä, moottoriveneitä, purjeveneitä sekä virolainen sukellusvene Lembit. Sukellusveneeseen pääsee myös käymään sisälle ja vierailu sisätiloissa antaa kohtuullisen hyvän kuvan siitä, että millaista miehistön elämä on aikoinaan ollut. Näyttelytilat ovat täynnä interaktiivisia infotauluja, joista löytyy paljon kuvia, videoita sekä muuta infoa liittyen näytillä oleviin esineisiin ja veneisiin.
Lentosatama Tallinna 8582
Esimerkiksi jos Lembittiin sattuu olemaan jonoa, niin aikansa kuluksi sitä voi vaikka katsella videoita, joissa kerrotaan tarkemmin sukellusveneen historiasta. Museossa on myös osattu ottaa huomioon lapset, sillä pienemmille ja miksei vähän isommillekin vierailijoille on tarjolla paperilentokoneiden taittelua ja lennätystä sekä laivanupotus-, ilmatorjunta- sekä lentosimulaattori. Lisäksi Lentosatamasta löytyy myös Keltainen Sukellusvene, jossa pyörii n.15 min kestävä sukellusveneseikkailu.
Lentosatama Tallinna 4282
Näyttelyhallin ulkopuolelta löytyy muutama laiva, mutta ainoastaan museolaiva Suur Tõlliin pääsee sisälle vierailemaan. Me emme siitä jaksaneet kamalasti innostua ja niinpä päädyimmekin ostamaan liput, joilla pääsi kiertämään ainoastaan näyttelyhallin tilat. Lisätietoa Lentosatamasta löydätte museon nettisivuilta, joista on olemassa myös kattava suomenkielinen versio.Lentosatama Tallinna 0188
Aukioloajat:
Lokakuusta huhtikuuhun Ti-Su 10.00-18.00
Toukokuusta syyskuuhun Ma-Su 10.00-19.00
Virallisina pyhäpäivinä Lennusadam on avoinna 11.00-17.00 (23.12 ja 24.12 Suljettu)
Lentosimulaattori Tallinna 9292
Lippujen hinnat:
Koko Lentosataman alue (museo ja museolaivat): Aikuiset 15€, opiskelijat 8€ ja perhelippu 30€ (2 aikuista ja 2 lasta)
Pelkät museolaivat: Aikuiset 6€, opiskelijat 3€, perhelippu 12€.

Tallinna Kortti (1)

Lentosatama Tallinna 2488
Lentosatama ennen remonttia

Lisäksi museossa tehdään myös maksullisia opastettuja kierroksia, joiden kesto on 45-90 minuuttia. Pääkierroksen hinta max. 20 henkilön ryhmälle on 45€ (+ pääsylippu). Lisäksi tarjolla on kierros Lentosatamaan ja höyryjäänmurtaja Suur Tõlliin ja sen kesto on noin 85 minuuttia. Hinta max. 20 henkilön ryhmälle on 65€ (+ pääsylippu). Lentosatamaan pääsee kaikista kätevimmin keskustasta bussilla numero 73, mutta kauniilla ilmalla tuonne voi vallan hyvin myös kävellä.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Lentosatama merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän