Noblessnerin alue sijaitsee Pohjois-Tallinnassa noin 3 kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta. Vanhan sukellusvenetelakan alue on tällä hetkellä ehdottomasti Tallinnan nopeimmin kehittyvä alue, sillä tänne aukeaa jatkuvalla syötöllä uusia kiinnostavia paikkoja. Noblessneriin on rakennettu jo yli 200 asuntoa ja alue on muutenkin viimeisen parin vuoden aikana noussut upeaan kukoistukseen. Matkailijan kannalta alueen kiinnostavinta antia ovat ehdottomasti sen ravintolat, baarit, nähtävyydet ja putiikit. Vanhoihin tehdashalleihin on avattu muun muassa virolaisen pienpanimo Põhjalan panimo ja Tap Room, sisustuskauppa Shishi, trendikäs Lore Bistroo, taidekeskus KAI sekä drinkkibaari KaiF. Tässä hieman lisätietoa niistä paikoista, joihin olemme tähän mennessä ehtineet Noblessnerissä tutustumaan:

Ravintolat

Lore Bistroo

Ravintolan nimi Lore tulee englanninkielisistä sanoista Local Restaurant, ja tämä ravintola todellakin on sitä. Lore Bistroon takaa löytyvät tunnetut virolaiset ravintoloitsijat Kristjan Peäske ja Janno Lepik. Heidän ravintolansa ovat vuosien varrella tulleet tunnetuiksi herkullisesta ruoasta, laadukkaasta viinivalikoimasta, rennosta ilmapiiristä sekä ystävällisen rennosta palvelusta. Tallinnan Noblessnerin Lore Bistroo ei tee tähän kaavaan poikkeusta. Loren menusta löytyy annoksia, jotka ovat helposti jaettavissa pöytäseurueen kesken, sillä yhtenä tämän ravintolan kantavana ajatuksena on ollut juurikin yhdessä perheen ja ystävien kanssa syöminen. Lore Bistroa voi kutsua myös lapsi-/perheystävälliseksi ravintolaksi, sillä täältä löytyy erillinen lasten menu sekä pöytäpeleillä ja piirrustusvälineillä varustettu lasten pöytä. Snäcksit maksavat 1-7 euroa, alkuruoat 9-12.50 euroa, pizzat 10.50 euroa, pääruoat 11.50-16.00 euroa, lisukkeet 4-4.50 euroa ja jälkiruoat 5.50-6.50 euroa. Ravintolan menuun voitte tutustua ravintolan nettisivuilla.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Lore Bistroo Tallinna 6910

Ravintola Kampai

Japanilaisravintola Kampai on Noblessnerin alueen vauhdilla kasvavan laadukkaan ravintolaskenen uusin tulokas. Japanilaiskokki Hide Hirakata, virolainen sommelier Oskar Pihlik sekä Katrily Lepik ovat halunneet tuoda pienen palan Tokiota Tallinnaan, ja lounasvisiittimme perusteella täytyy todeta, että he ovat onnistuneet tässä oikein mukavasti. Kampain sisätiloissa yhdistyvät onnistuneella tavalla Noblessnerin vanhan sukellusvenetehtaan teollisen fiiliksen antavat rakenteet, Tokion kaduilta tutut japanilaiset kyltit sekä muuten yksinkertaisen hillitty sisutus.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola 180 Degrees

180 Degrees ravintola on saksalaiskokki Matthias Dietherin taidonnäyte, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Ravintola on tehnyt rakettimaisen nousun Tallinnan ja samalla myös koko Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon. 6-ruokalajin maistelumenu maksaa 98 euroa, 4-ruokalajin menu 82 euroa ja 6-ruokalajin kasvismenu 86 euroa. Ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

180 Degrees Tallinna 1681

Drinkkibaarit ja Panimot

Drinkkibaari KaiF

Tästä trendikkäästä drinkkibaarista löytyy jotain, mitä ei ainakaan toistaiseksi ole nähty muissa kaupungin drinkkibaareissa, nimittäin cocktailhanat. Kahteen kerrokseen levittäytyvän KaiF:n alakerrasta löytyy drinkkihanat, joissa on tarjolla kolme erilaista drinkkiä sekä listan “yllätys yllätys”-vaihtoehto.  Näiden lisäksi alhaalla on tarjolla muutama miksereihin tehty drinkki sekä olutta ja viiniä. Paikan yläkerrasta täytyy heti kärkeen mainita se, että sieltä aukeaa kerrassaan upeat näkymät Noblessnerin alueelle sekä merelle päin. Tarjolla on selvästi pidempi lista erilaisia drinkkejä kuin alakerrassa.

Põhjala Tap Room

Täällä vanhaan tehdasrakennukseen kunnostetuissa tiloissa on vaikka mitä, sillä baarin puolelta löytyvän kattavan 24 hanan olutvalikoiman ja ravintolan lisäksi täällä on myös olutkauppa sekä yksityissauna. Tallinnan Noblessnerin Põhjalan Tap Roomissa tehdään myös panimokierroksia. Näitä järjestetään tiistaista sunnuntaihin englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Myös suomenkielisiä kierroksia on saatavilla, mutta nämä tulee varata etukäteen. Kierroksella tutustutaan oluen valmistukseen, itse panimoon sekä maistellaan 3-4 olutta. Meidän kokemuksista panimokierrokselta voitte lukea täältä.

Pohjala Taproom Tallinna 1609

Putiikit ja Taide

Sisustuskauppa Shishi

Tämä sisustuskauppa muuttuu aina ennen joulua aivan käsittämättömän näköiseksi talven ihmemaaksi, josta löytyy mieletön määrä erilaisia joulukoristeita! Syys/talvimalliston lisäksi Shishiltä tulee alkuvuodesta kevät/kesämallisto, mutta kyllä tuossa joulussa on vaan jotain niin taianomaista! 🙂 Jos varsinaisessa sisustuskaupassa myynnissä olevat tuotteet tuntuvat liian tyyriiltä, niin samaisen rakennuksen toisella puolen on Shishin outlet-myymälä, jossa voi tehdä upeita löytöjä hyvinkin huokeaan hintaan. Tosin tämän sisustusfirman tuotteet ovat niin upeita ja taidokkaasti tehtyjä, että niistä kyllä mielellään hieman maksaakin.

Taidekeskus KAI

Taidekeskus KAI:n ympärille on tarkoitus rakentaa todellinen virolaisen ja kansainvälisen taiteen kulttuurikortteli, jossa vierailijat voivat nauttia näyttelyistä, taide- ja laatuelokuviin keskittyvästä elokuvateatterista sekä herkullisesta ruoasta ja juomasta.

Noblessnerin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän