Maarjamäen linnassa toimiva Viron Historiallinen Museo avasi ovensa yleisölle helmikuun puolivälissä, ja Viron tasavallan 100. itsenäisyyspäivän kunniaksi museossa polkaistiin käyntiin “Minun Vapaa Valtioni”-näyttely. Tähän Tallinnan Piritan rantatien varressa sijaitsevaan Maarjamäen linnaan tehtiin mittava remontti, joka siis valmistui juuri sopivasti Viron 100-vuotispäivää varten. Kävimme tutustumassa tähän näyttelyyn sekä uudistettuihin tiloihin, ja ainakin meihin nämä tekivät oikein hyvän vaikutuksen.

“Minun Vapaa Valtioni”-näyttely kannattaa ehdottomasti käydä kiertämässä, jos Viron historia kiinnostaa, sillä tässä suurnäyttelyssä kuljetaan läpi koko Viron tasavallan satavuotinen historia sekä heittäydytään villeihin visioihin tulevaisuuden suhteen. Tallinnan Maarjamäen linnaan on onnistuttu keräämään paljon mielenkiintoisia esineitä menneiltä vuosikymmeniltä, kuten muun muassa puku, jota Viron presidentti Lennart Meri käytti allekirjoittaessaan Venäjän presidentti Boris Jeltsinin kanssa sopimuksen venäläisjoukkojen vetäytymisestä. Museokierrokseen kannattaakin varata hyvin aikaa, sillä pienellä paneutumisella tästä saa huomattavasti enemmän irti. 🙂

Myös Tallinnan Maarjamäen linna jo itsessään on remontin jälkeen näkemisen arvoinen paikka, vaikka rakennus ei nimestään huolimatta olekaan varsinainen linna, vaan kyseessä on enemmänkin kartano. Täältä muuten löytyy myös täysin uudistettu ravintola, johon voi halutessaan pysähtyä vaikka lounaalle tai kahville. Pääsylippu museoon maksaa aikuisilta 8€, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 6€ ja perhelipun hinta on 16€.

Viron Historiallinen Museo Maarjamäen Linna 3911

Samalla tontilla muuten toimii elokuvamuseo, joten jos haluatte käydä tutustumassa myös tuohon, niin tuolloin kannattaa ostaa yhdistelmälippu, joka oikeuttaa pääsyyn molempiin museoihin. Näiden lippujen hinnat ovat aikuisilta 15€, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 8€ ja perheiltä 25€.  Museon syntymäpäivänä (19. helmikuuta) sekä kansainvälisenä museopäivänä (18.05) museoon on ilmainen sisäänpääsy, jonka lisäksi maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun viimeisenä sunnuntaina Tallinnan Maarjamäen linnaan pääsee sisään yhdellä eurolla. Lisätietoa voitte katsoa Viron Historiallisen Museon nettisivuilta. Linnan läheisyydessä sijaitsee myös Maarjamäen muistomerkki sekä Kommunismin uhrien muistomerkki.

Maarjamäen linnalle pääsee kätevästi myös julkisilla, sillä Tallinnan ydinkeskustasta (Viru Keskukselta) lähtevät bussit numero 1A, 8 ja 34A kulkevat tästä ohitse. Pois kannattaa hypätä Maarjamägi-pysäkillä.

Viron Historiallisen Museon aukioloajat:
01.05-30.09: Ma-Su 10.00-18.00
01.10-30.04: Ti-Su 10.00-18.00
Suljettu virallisina pyhäpäivinä (paitsi 24.02 ja 20.08)
Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Maarjamäen kartano merkittynä Tallinnan karttaan:
[ultimate_maps id=”92″]

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän