Maarjamäen muistomerkki el Maarjamäe Memoriaal sijaitsee Piritan rantatien varressa ja, reilun 6 kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta. Massiivinen rakennelma näkyy hyvin myös mereltä, ja sen naapurissa sijaitsevat Maarjamäen Linna, jossa pitää majaansa Viron Historiallinen Museo, sekä vuonna 2018 valmistunut Kommunismin uhrien muistomerkki.
1960- ja 70-luvuilla ympäri Neuvostoliittoa rakennettiin muistomerkkejä toisessa maailmansodassa kaatuneiden neuvostosotilaiden muistoksi, ja Tallinna sai omansa vuonna 1960. Muistomerkkiä laajennettiin huomattavasti vuonna 1975, ja tuolloin rakennettu seremoniakenttä on pyhitetty vuonna 1941 kaatuneiden neuvostosotilaiden muistolle. Nykyään muistomerkki alkaa olemaan jo melko rapistuneessa kunnossa ja esimerkiksi alla olevassa kuvassa näkyvälle romahdusvaarassa olevalle kentälle ei enää suositella menemään.
Hieman hassuksi koko muistomerkin tekee se, että sen takana sijaitsi alun perin saksalaisten sotilaiden hautausmaa, eli paikka on melkoinen sekamelska. Tänä päivänä tuolta paikalta löytyy useita muistokiviä, ristejä ym., joten jos sotahistoria kiinnostaa, niin Maarjamäen kukkulalla kannattaa piipahtaa. Täältä muuten aukeaa myös upeat näkymät kohti ydinkeskustaa ja Tallinnan satamaa.
Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Maarjamäen Muistomerkki merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän