Mon Repos sijaitsee Tallinnan Kadriorgiin vuonna 1870 valmistuneessa puutalossa, jolla on pitkä ja värikäs historia, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Alun perin asuinrakennukseksi rakennettu talo muutettiin ravintolaksi vuonna 1921, kun sen tiloissa aloitti toimintansa Villa Mon Repos. 1920-luvun Mon Repos oli kuitenkin melkoinen tapaus, sillä herkullisten ruokien, laadukkaiden drinkkien ja upeiden esitysten lisäksi tässä tallinnalaisessa kiinteistössä harrastettiin myös uhkapeliä ja pontikkaakin oli saatavilla. Niinpä ravintola suljettiin vuonna 1922. Tämän enempää emme paikan historiasta paljasta, sillä kokemuksesta voimme sanoa, että nykyisen ravintola Mon Reposin tarjoilijat ovat huomattavasti parempia kertomaan näitä tarinoita. 🙂 Jos ravintolassa sattuu olemaan vähän hiljaisempi ilta, niin tuolla saattaa hyvällä tuurilla päästä ihan kunnon kierrokselle.

Kävimme illastamassa Tallinnan ravintola Mon Reposin pääsalissa oikein pitkän kaavan mukaan, ja kokemus oli kaikin puolin erinomainen. Rakennuksen alakerrassa sijaitseva pääsali on viihtyisästi sisustettu ja Kadriorgin puiston puolella olevista ikkunoista avautuu upeat näkymät aina Tallinnan Kadriorgin Palatsille saakka. Myös paikan palvelu oli ensiluokkaisen hyvää, tästä suuret kiitokset meidän pöytää tarjoilleelle Alexandralle, joka oli ystävällinen, asiantunteva ja aidosti palveluorientoitunut tyyppi! Hän myös ehti hieman näyttämään meille taloa ja kertomaan mielenkiintoisia tarinoita paikan menneisyydestä. Kierroksen suurin yllätys löytyi vanhan talon tornista, joihin kivutaan kapeita puuportaita pitkin. Yläkerrassa meitä odotti kahden hengen pöytä, jonka voi varata spesiaaleja tilanteita varten. Täällä on kuulemma vietetty merkkipäiviä, kosittu ja juhlistettu muita elämän suuria tapahtumia. Tänne kuitenkin pitää aina tehdä varaus etukäteen.

Mon Repos Tallinna (4)
Tornin pöytä

Ja sitten vielä siihen tärkeimpään eli ruokaan…noh, jos ravintolan pääkokkina häärii Viron Bocuse d´Or-joukkueen vetäjä Vladislav Djachuk, niin odotukset ovat jo lähdössä melkoisen korkealla. Suoraan voikin sanoa, että odotukset kyllä täyttyivät ja osittain myös ylittyivät. Tallinnan ravintola Mon Repos tarjoaa hieman erilaisen menun, sillä esimerkiksi alkuruoaksi tilaamamme jättikatkaravut popcornin ja mango-chilikastikkeen kanssa olivat enemmän street food-tyyppistä ruokaa, kun taas sitten pääruoat olivat ehkä hieman tutumpaa a la carte-tyyliä. Kaikki maistamamme annokset olivat joka tapauksessa herkullisia, ja illasta jäi kokonaisuudessaan niin sanotusti hyvä maku suuhun. 😉

Voimmekin suositella Mon Reposin pääsalia ja ravintola on myös ansainnut paikkansa Tallinnan ravintolalistallamme. Ravintolan toisesta kerroksesta löytyy “Chef’s floor“, jossa pääsee kokeilemaan viiden tai seitsemän ruokalajin maistelumenua, mutta tämä arvostelu koskee alakerran pääsalia. Alkuruoat Mon Reposin pääsalissa maksavat 9-14 euroa, pääruoat 12-23 euroa ja jälkiruoat 6-12 euroa.

Ravintola Mon Repos (4)
Talon leipää

Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta ja pöytävarauksen tekeminen onnistuu kätevästi suoraan tästä:

Varaa Pöytä
– Mon Repos 

Ravintola Mon Reposin aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-00.00
Su 12.00-22.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Mon Reposin sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

  1. Suomenkieli taitaa olla hieman hakusessa. Nimittäin spesiaalia ei tarkoita mitään ja vähän hiljaisempi ilta olisi kieliopillisesti oikein sanottuna ollut hieman hiljaisempi ilta. Käykääs äidinkieli uudestaan 1. luokalla.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän