OldHouse Apartments sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin sydämessä, kivenheiton päässä Raatihuoneentorilta. Tarkempi osoite on Rataskaevu 16, ja tähän paikkaan liittyy myös oma legendansa, sillä tarinoiden mukaan samaisessa paikassa järjestettiin aikoinaan itse paholaisen häät. Lisää tästä legendasta voitte lukea täältä.
Oldhouse Apartments Tallinna 2094
Olemme yöpyneet OldHouse Apartmentsissa kaksi kertaa ja viimeisimmällä visiitillä majoituimme asunnossa, jonka seinän takana sijaitsee huoneisto, jossa nämä paholaisen häät tarinan mukaan järjestettiin. Jos pelkäätte kummitustarinoita, niin ainakin omasta kokemuksesta voimme sanoa, että kummallakaan kerralla ei ole kuulunut tai näkynyt mitään yliluonnollista. 😀 Ensimmäisellä kerralla majoituimme toisen kerroksen saunallisessa kaksiossa ja tuolloin ainoat asuntoon kantautuneet äänet olivat oikeastaan käytävältä ja naapurihuoneesta kantautuneet humalaisten naapureiden äänet. Toinen visiitti olikin näistä kahdesta ehdottomasti se parempi, sillä rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitseva tilava saunalla ja takalla varustettu asunto oli myös selvästi rauhallisempi.
Vielä kun saimme tämän asunnon varattua Booking.comin kautta hyvinkin huokeaan 65 euron hintaan, niin ei vierailusta missään nimessä jäänyt valitettavaa. Ainoa hieman ihmetystä aiheuttanut asia olivat polttopuut, joista olisi pitänyt maksaa erikseen 10 euroa. Jäi siis tällä kertaa takka sytyttämättä. Asunnot OldHouse Apartmentsissa on remontoitu perusteellisesti varmaan noin 10-15 vuotta sitten, joten mistään ihan uudenkarheista kämpistä ei ole kyse. Kuitenkin ehdottomasti iso plussa siitä, että asunnoissa on onnistuttu hyvin yhdistämään hieman uudenaikaisempi sisutus sekä keskiaikainen tunnelma. Huoneiden katossa kulkee valtavat kattohirret ja seinätkin ovat pikkasen vinossa, joten täällä todella tuntee majoittuvansa aidossa keskiaikaisessa talossa.
OldHouse Apartments on osoittautunut kaikin puolin toimivaksi vaihtoehdoksi perinteiselle hotelille, ja tänne tulee melko varmasti palattua myös jatkossa. Ainakin me arvostamme sitä, että täällä voi tarpeen vaatiessa kokata, keittiön kaapeista löytyy kunnon astiastot ja myös oma sauna on mukava lisä. Jos ei ruoanlaitto kiinnosta, niin ei hätää sillä alakerrasta löytyy suosittu ravintola Rataskaevu 16. Loppuun on vielä pakko sanoa sen verran, että jos kapeiden rappusten kiipeäminen on iän tai jonkin muun syyn takia hankalaa, niin kannattaa ehkä miettiä jotain muuta vaihtoehtoa, sillä varsinkin ylimmän kerroksen asuntoihin on oikeasti haastavaa kivuta ja myös alas päin tuleminen on matkalaukun kanssa melkoista tasapainottelua.
OldHouse Apartmentsin sijainti Tallinnan kartalla:

1 KOMMENTTI

  1. Huomattiin tuo majoituspaikka kun kesällä oltiin Tallinnassa. Pistäydyttiin aulassa katsomassa miltä paikka näyttää. Tosi viihtyisää oli jo siinä alhaalla. Jos ja kun majoitutaan Tallinnassa, mennään tuohon.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän