Virolainen pienpanimo Õllenaut siirtyi alkuvuodesta vanhasta Sauen panimosta uusiin Tänassilmassa sijaitseviin tiloihin. Laajentumisen rahoittamista varten Õllenaut polkaisi käyntiin joukkorahoituskampanjan, joka keräsi kasaan 233 sijoittajaa ja yhteensä yli 320 000 euroa. Sijoittajilta kerättyjen sijoitusten, Euroopan Unionilta saadun tukirahoituksen ja perustajajäsenien omien panostusten myötä tämä uusi moderni ja hyvin pitkälti automatisoitu panimo saatiin toteutetuksi. Samalla myös panimon kapasiteetti kasvoi reilusti, mikä mahdollistaa aiempaa suuremmat litramäärät ja laajenemisen entistä useammalle markkinalle. Vanhassa panimossa alkoi yksinkertaisesti tulemaan seinät vastaan, joten laajentumista varten tämä virolainen pienpanimo joutui etsimään uudet tuotantotilat.

Pääsimme tutustumaan Tänassilman panimoon, joka teki kyllä vaikutuksen. Õllenaut hyppäsi kertaheitolla kyläpanimosta kohtuullisen suureksi pienpanimoksi, mutta samaa trendiä Virossa on ollut nähtävissä myös muiden pienpanimoiden kanssa. Jossain vaiheessa uusia pienpanimoja tuli ovista ja ikkunoista, mutta nyt markkina on jo selvästi tasaantunut, ja ammattimaisesti toimivat ja muille markkinoille jakeluaan laajentavat panimot pärjäävät skabassa parhaiten. Näihin voi Õllenautin ohella laskea myös ainakin Põhjalan, Sorin sekä Tankerin panimot.

Õllenautin panimolla pääsimme myös maistelemaan ensimmäisiä uudesta tuotantolinjasta ulos saatuja tuotteita, jotka olivat sitä samaa Õllenaut-laatua johon vuosien varrella on totuttu. Tämän virolaisen pienpanimon tulevaisuus siis näyttääkin valoisalta. 🙂 Heidän tuotteitaan muuten saa Suomestakin muun muassa Alkoista, Prismoista ja K-kaupoista. Lisäksi Õllenautilla on nykyään myös oma verkkokauppa, jonka voitte käydä tsekkaamassa täältä.

Õllenautin panimon sijainti kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän