Viime kesänä kävimme pyörähtämässä Viron virallisessa kesäkaupungissa eli Pärnussa. Tässä tekstissä on koottuna kokemuksia Pärnusta ja hieman vinkkejä siitä, että mistä paikoista ja asioista jäi hyvä fiilikset ja mistä ehkä vähän vähemmän hyvät.

Bussilla Pärnuun
Matkaan lähdettiin Tallinnan bussiasemalta, joka sijaitsee reilun parin kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Olimme ostaneet liput Lux Expressin bussiin ennakkoon Tpilet-sivuston kautta, sillä bussit saattavat olla usein täyteen buukattuja, joten paikalle saapuminen ilman lippua saattaa olla hieman riskaabelia hommaa. Bussimatka Pärnuun ja takaisin maksoi yhteensä 11 euroa per henkilö, eli saman verran kuin kaksi seutulippua Helsingin alueella. Bussimatkan kesto Tallinnasta Pärnuun oli 1h ja 50 minuuttia, joka taittui mukavasti Lux Expressin busseissa, joissa oli mukavasti istumatilaa, ilmastoinnit sekä omat multimedialaitteet jokaisella istumapaikalla.

Pärnun Matkavinkit 44

Rannahotell
Pärnussa majoituimme tälläkin kertaa Rannahotellissa, joka on todennäköisesti kaupungin tunnetuin majoituspaikka. Hotelli on alun perin rakennettu jo 1930-luvun loppupuolella ja tuolloin se oli yksi koko Euroopan hienoimmista rantalomapaikoista. Sitä käytiin ihmettelemässä pitkienkin matkojen takaa. Yksi hotellin erikoisuuksista on rakennuksen merenpuoleiselta sivustalta löytyvä Presidenttisviitti, jossa ovat yöpyneet kaikki Viron presidentit Konstantin Pätsistä Toomas Hendrik Ilvekseen. Sviitissä on tilaa hulppeat 70 neliötä ja sen voi varata myös itselleen, mutta hintaa tuolle lystille kertyy melko paljon.

Me emme yöpyneet tuossa sviitissä, vaan sen alakerrassa sijaitsevassa kapteenin sviitissä, joka oli tilavin hotellihuone missä olemme koskaan päässeet yöpymään. Sviitissä ei ole parveketta, mutta sen isoista ikkunoista aukeavat upeat näkymät suoraan merelle. Neliöitä huoneen isossa oleskelutilassa on sen verran reilusti, että tuolla voisi halutessaan järjestää vaikka isommatkin pippalot ja vessojakin oli oikein kaksin kappalein. Melko ylellistä vai mitä. 😉

Rannahotel kävi vuosina 2015-2016 läpi mittavan remontin ja lopputulos onkin hyvin tyylikäs. Viimeksi vierailimme hotellissa vuonna 2014 ja ero tuohon parin vuoden takaiseen varustelutasoon on huima. Nyt Rannahotellissa kaikki on uutta ja kiiltävää, mutta samalla hotellin vanha eleganssi on onnistuttu säilyttämään niin huoneissa kuin myös hotellin yleisissä tiloissa. Remontin yhteydessä Rannahotelliin on myös vaihdettu uudet ikkunat, joka lisää viihtyisyyttä huomattavasti, sillä pari vuotta sitten jouduimme yhdessä hotellin muiden vieraiden kanssa kärsimään rannalla sijaitsevan yökerhon melusta, mutta tällä kertaa siitä ei ollut tietoakaan. 🙂

Myös hotellin ravintolaan on selvästi panostettu aiempaa enemmän ja se onkin myös noussut Viron parhaiden ravintoloiden listalle.  Mekin kävimme tuota ravintolaa testaamassa ja ihan passelli paikkahan se oli. 🙂 Hotellin parasta antia on kuitenkin edelleen sen sijainti, sillä rantaan on matkaa vain parikymmentä metriä. Uudistetusta Rannahotellista jäi kaikinpuolin erinomainen yleisvaikutelma. Lisätietoa hotellista voitte katsoa Rannahotellin nettisivuilta.

VARAA HUONE

Pärnun Ranta
Kun kerran yövyimme aivan Pärnun hiekkarannan tuntumassa, niin rannalla tuli luonnollisesti pyörittyä melko paljon. Tällä kertaa myös säät suosivat, joten rannalle pääsi myös hakemaan hieman rusketusta. 🙂 Pärnun ranta on kyllä kerrassaan upea ja se on myös hyvin lapsiystävällinen, sillä rannasta saa kahlata melko kauas ennen kuin vesi alkaa oikeasti syvenemään. Rannan pohjoisen puoleisesta päädystä löytyy muuten surffi- ja kiteboarding-klubi, joten jos nuo urheilulajit kiinnostavat, niin ei muuta kuin tuonne noin.

Ravintolat ja Kahvilat
Pärnu on sen verran pieni paikka, ja matkailukausi painottuu niin vahvasti kesään, ettei tuolla yksinkertaisesti ole kamalan paljon ravintolatarjontaa. Aiemmilla reissulla Stefanni Pizzarestoran sekä Supelsaksad on todettu hyviksi paikoiksi, joten niissä tuli jälleen käytyä. Edelleenkään emme ehkä ihan osta sitä väittämää, että Stefannissa olisi Viron parhaat pizzat, mutta joka tapauksessa ne ovat hyviä. 🙂 Steffani Pizzarestoranneja löytyy Pärnusta kaksin kappalein: yksi keskustan tuntumasta ja toinen lähempää rantaa. Viimeksi pysähdyimme lähempänä keskustaa olevassa, joten tällä kertaa piti käydä testaamassa rannan tuntumassa sijaitseva pizzeria. Stefannille täytyy ehdottomasti antaa pointsit edullisista hinnoista, isoista annoksista sekä viihtyisästä terassista.

Kahvila-ravintola Supelsaksad ei pettänyt tälläkään kertaa. TripAdvisorin käyttäjät ovat rankanneet sen Pärnun parhaaksi ravintolaksi ja ei suotta, sillä Supelsaksadin rento retrohenkinen ilmapiiri, herkulliset ruoat ja ystävällinen palvelu ansaitsevatkin tunnustusta! Niin alku- ja pääruoat kuin myös jälkkärit maistuivat, ja tämä okin paikka jota kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa. Lisätietoa löydätte Supelsaksadin nettisivuilta.

Kolmas mainitsemisen arvoinen paikka oli Pärnun keskustassa sijaitseva Piccadilly Wine Cafe, joka on sisältä tyylikkäästi sisustettu ja paikasta saa myös pientä purtavaa ja muun muassa käsintehtyjä konvehteja makean nälkään. Lisäksi Piccadillyssä on  hyvä olutvalikoima sekä erinomainen viinivalikoima, josta voi myös halutessaan ostaa pullon tai kaksi mukaan. Lisätietoa voitte katsoa viinikahvilan nettisivuilta.

 

Pärnun Matkavinkit 77
Piccadilly Wine Cafe

Kaiken kaikkiaan Pärnusta voi sanoa, että siellä on aina mukava käydä. Onkin helppo ymmärtää niitä ihmisiä, jotka palaavat Pärnuun vuosi toisensa jälkeen, sillä kaupungin rento kesäinen fiilis vie helposti mukanaan. 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän