Piritan luostari tai oikeammin sanottuna luostarin rauniot sijaitsevat noin 15 minuutin bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta. Tänne voi suunnata, jos alkaa tuntumaan siltä, että kaikki Tallinnan keskusta-alueen nähtävyydet on jo loppuun koluttu. Luostari rakennettiin 1400-luvun alussa, jonka jälkeen siellä toimi 150 vuoden ajan Vanhan Liivinmaan suurin nunnaluostari, johon kuului 85 jäsentä. Vuonna 1575 Venäjän armeija kuitenkin ryösti ja tuhosi luostarin sekä läheisen kylän, jonka jälkeen alue hylättiin vuosisatojen ajaksi. 1930-luvun alkupuoliskolla nunnaluostarin vanhoja alueita käytettiin perunapeltoina, mutta vuonna 1934 tehtyjen kaivauksien yhteydessä tehdyt merkittävät löydöt muuttivat tilanteen.
Birgittalaisluostarilla oli erityinen paikka virolaisten sydämessä myös neuvostoaikana, sillä paikka alkoi symboloimaan vapautta. Luostarin raunioit muistuttivat paikallisia maan rikkaasta historiasta ja vuonna 1969 tuolla kuvattiin legendaariseksi muodostunut “Viimne reliikvia”-elokuva (suom. Taistojen mies), jonka keskeinen teema oli vapaa kansakunta.  Näin ollen Piritan luostari ei ole kiinnostava ainoastaan historiallisesti, vaan sillä on myöskin tärkeä yhteiskunnallinen merkitys.

Luostarissa järjestetään joka elokuu Birgitta Festivaali, jossa pääsee nauttimaan laadukkaista tapahtumista Tallinnan loppukesän viilenevissä illoissa. Jos olette elokuussa suuntaamassa Tallinnaan, niin lisätietoa Birgitta Festivaalista löydätte tältä sivulta. Pääsylippu luostarin alueelle maksaa aikuisilta 3€ ja lapsilta, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 1,5€. Piritan luostarille pääsette kätevästi Viru Keskukselta mm. seuraavilla busseilla: 34A, 1A ja 8. Pois jäädään Pirita-nimisellä pysäkillä ja takaisinpäin keskustaan pääsette tien toiselta puolen. Lisätietoa paikasta voitte katsoa sen nettisivuilta.

Piritan Luostarin aukioloajat:
Tammi-Maaliskuu Ma-Su 12.00-16.00
Huhti-Lokakuu Ma-Su 10.00-18.00
Marras-Joulukuu 12.00-16.00

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Piritan Luostarin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän