Pudel Baar sijaitsi lähes vuosikymmenen ajan Telliskiven luovassa keskuksessa ja aikoinaan se olikin yksi alueen ensimmäisistä baareista. Vuoden 2023 alussa Pudelin sijainti kuitenkin vaihtui ja nykyään tämä laadukkaista käsityöoluista tunnettu baari löytyy hieman lähempää Balti Jaaman toria osoitteesta Telliskivi 62. Paikan välittömässä läheisyydessä sijaitsee vanhassa junavaunussa toimiva ravintola Peatus. Pudelin alkuperäisestä paikasta jäi kyllä monet hyvät muistot, sillä siellä tuli käytyä vuosien varrella monet kerrat, joten hieman etukäteen huoletti, että miten tämä uusi sijainti mahtaa toimia. Huoli osoittautui onneksi vääräksi, sillä uuteen paikkaan on saatu hyvin luotua Pudelille ominaista tunnelmaa ja jossain määrin tämä tuntui ensimmäisen käynnin perusteella uudistetulta Pudel 2.0 baarilta. Eli vaikka vielä syksyn pimeinä iltoina Pudelin tulevaisuus näytti melko synkältä, niin loppu hyvin kaikki hyvin.

Baarin sisustus on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin onnistunut, sillä sinne tänne sijoitetut matot ja valaisimet luovat tilaan mukavaa olohuonemaisuutta ja myös pöydät tuoleineen ovat sopivan kansanomaisia. Lisäksi vanhasta paikasta on otettu mukaan tiettyjä elementtejä kuten muun muassa Pudel valokyltti, “Pudel Ruulib“-taulu sekä WC-tiloista löytyvä “tervehdys”, jonka joku tyytyväinen asiakas joskus aikanaan jätti vanhan paikan seinään (kuva alla). Tämän tekstin kopioiminen uuteen paikkaan oli omistajilta hauska oivallus, sillä harvemmin sitä tulee näin suoraa asiakaspalautetta vessan seinään kirjoitettuna, ja vieläpä kirjoitusvirheellä höystettynä. 😉

This place is a joke! fuck of and die yuppie-scum!Yhteenvetona voi todeta, että Pudelissa ei ole lähdetty turhaan sisutuksella hifistelemään ja hyvä näin. Myös vanhan teollisuusrakennuksen korkeat ikkunat ansaitsevat kyllä maininnan, sillä aurinkoisena päivänä sisätilat suorastaan kylpevät isoista ikkunoista sisään tulevassa valossa. 🙂

Pudel Baar 5Mikä baarin hanoista löytyviin oluisiin ja siidereihin tulee, niin oikeastaan mikään ei ole muuttunut paikan vaihdon myötä. Pudel on siis jatkanut vanhalla hyväksi todetulla filosofiallaan “no crap on tap“, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että hanasta löytyy aina noin tusinan verran laadukkaita käsityöoluita. Lisäksi tarjolla on kattava valikoima pullo- ja tölkkioluita, siidereitä, viinejä, väkeviä ja snäksejä.

Pudel Baar 6Paikan palvelu on edelleenkin rentoa ja asiantuntevaa, joten ei muuta kuin rohkeasti peremmälle vaan ja suosituksia kyselemään. Pudel on edelleen meidän kirjoissa yksi Tallinnan parhaista olutbaareista, joten suosittelemme kaikkia janoisia poikkeamaan täällä. Lisätietoa voitte katsoa Pudel Baarin nettisivuilta.

Pudel Baar 3

Pudel Baarin aukioloajat:
Ma-To 18.00-00.00
Pe 18.00-02.00
La 16.00-02.00
Su 16.00-00.00
Lue lisää: Tallinnan Baarit
Pudelin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän