R14 Viiniravintola sijaitsee Tallinnan ydinkeskustassa Rotermannin korttelissa, vanhassa voimalaitoksessa. Ravintola yhdistää tyylikkään rustiikkisen sisustuksen herkullisiin Välimeren keittiön ruokiin. Viinin ystäville R14 tarjoaa laajan valikoiman, ja lasiseinillä varustettu viinikellari on sijoitettu keskelle ravintolaa. R14 voi nauttia tunnelmallisesta ilmapiiristä ja huolellisesti valmistetuista annoksista, kuten tartarpihvistä, mustekalasta ja tiramisusta. Ravintola on erinomainen paikka rentoutua ja nauttia laadukkaasta ruokailukokemuksesta Tallinnan sydämessä.

R14 viiniravintola sijaitsee Tallinnan ydinkeskustassa Rotermannin korttelin alueella. 1900-luvulla kivestä rakennetun vanhan voimalaitoksen tiloihin remontoitu ravintola R14 on rento, mutta tyylikäs paikka, jossa tarjotaan herkullista Välimeren keittiöstä vaikutteita ottavaa ruokaa. Paikan yhtenä erikoisuutena on ehdottomasti heti sisääntulon vasemmalla puolella oleva viininurkkaus, josta voi halutessaan ostaa viiniä mukaan. Myös paikan viinikellari on sijoitettu mielenkiintoisesti, sillä se sijaitsee keskelle ravintolaa rakennetussa lasikopissa. Muuten paikan sisustusta voisi varmaankin kutsua tyylikkään rustiikkiseksi, sillä täällä yhdistyy saumattomasti rakennuksen rosoiset vanhat pinnat, näyttävät huonekalut ja hyvin toteutettu valaistus.

Miljöö on tietty aina yksi tärkeä elementti missä tahansa ravintolakokemuksessa, mutta tietysti se tärkein tuppaa aina olemaan kuitenkin se ruoka. Onneksi ravintola R14:ssa osataan kyllä sisustamisen lisäksi tehdä myös todella herkullista ruokaa. Illalliskokemus oli sen verran hyvä, että sitä huomasi oikein innostuvansa, kun annoksia kannettiin eteen. Alkuun tilasimme tartarpihvin ja tiikerirapuja, joista molemmat olivat erittäin hyviä, mutta jälkimmäistä täytyy ihan erikseen kehua. Usein kaikenlaiset jättikatkarapu- ja tiikerirapuannokset tuppaavat olemaan vähän turhan varman päälle tehtyjä, mutta tässä R14 annoksella todella kutkuteltiin makunystyröitä.

Pääruoaksi valikoitui mustekalaa paahdettujen manteliperunoiden ja pimenton aiolin kera sekä ankanrintaa porkkanakreemin, marinoitujen luumujen, vihannesten ja viinikastikkeen kera. Erinomaisten alkuruokien jälkeen sitä uskalsi jo varovasti toivoa, että pääruokien kanssa jatketaan samoilla linjoilla, ja näinhän siinä kävi. Mustekala oli yksi parhaista mustekala-annoksista, mitä Tallinnassa on eteen kannettu, ja ankanrinta oli juuri sopivasti kypsää ja lisukkeet täydensivät hyvin tämän makuelämyksen. Vaikka näiden annosten jälkeen oli jo aika hyvin syönyt olo, niin pakkohan täällä oli kokeilla myös ainakin yhtä jälkiruokaa, joten päätimme tilata listalta loppuun vielä tiramisun. Ja tätä päätöstä ei kyllä tarvinnut katua, sillä sopivan ilmava, mutta samalla niin herkullinen jälkkäri cappuccino kahvin kanssa todella kruunasi tämän illallisen. On pakko sanoa, että R14 tarjosi hetkeen positiivisimman ravintolayllätyksen Tallinnassa. Tosin onko se nyt sitten niin yllätys, että paikka joka löytyy myös Michelin Guiden suosituslistalta on hyvä! 😀 Syystä tai toisesta tämä paikka oli kuitenkin meiltä jäänyt aiemmin väliin ja hirveän kovia ennakko-odotuksia R14 kohtaan ei siis ollut. Jatkossa kyllä sitten on. 

Ainoa asia, mikä täällä jätti hieman toivomisen varaa oli palvelu. Sitä voisi ehkä verrata hitaasti lämpenevään dieselmoottoriin, sillä alkuun ei meinattu saada palvelua oikeastaan ollenkaan, sitten sentään otettiin tilaukset vastaan ja loppua kohden oltiin jo hyvinkin kiinnostuneita siitä, miten annokset olivat maistuneet. Henkilökunta ei kuitenkaan missään nimessä ollut mitenkään epäkohteliasta, vaan palvelun saaminen oli alkuun syystä tai toisesta melkoisen hidasta. Tämä ei kuitenkaan hyvää kokonaisvaikutelma pilannut, joten jatkossa R14 löytyy meidän Tallinnan Ravintolasuositukset listaltamme. Tätä paikkaa voi helposti suositella. 🙂

Alkuruoat maksavat 11-16 euroa, pääruoat 16-29 euroa ja jälkiruoat 6-7 euroa. Lisätietoa voitte katsoa paikan nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 11.00-23.00
Pe 11.00-00.00
La 12.00-00.00
Su 11.00-21.00

R14 sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän