Rotermannin kortteli sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, Viru Keskukselta päin katsottuna elokuvateatteri Coca Cola Plazan takana. Tallinkin D-terminaalilta kävelee keskukselle noin 5-10 minuuttia ja Eckerön ja Viking Linen käyttämältä A-terminaalilta reilut 10 minuuttia. Alue on viimeisen vuosikymmenen aikana kokenut melkoista muodonmuutosta, sillä vanhasta teollisuusalueesta on syntynyt tyylikäs shoppailu- ja ajanviettopaikka, missä vanhoista rakennuksista on kunnostettu toinen toistaan upeampia tiloja ja usein näiden yhteyteen on myös rakennettu jotain uutta. Lopputuloksena on syntynyt hyvin uniikki kokonaisuus, jollaista ei ihan hevillä muualta löydy.
Joskus aiemmin Rotermannin ostos- ja ruokatarjonta oli melko suppea, mutta nyt alueelta löytyy jo tusinan verran erityyppisiä ravintoloita sekä kattava valikoima erilaisia vaatekauppoja, gourmet-tuotteita myyviä putiikkeja sekä hyvinvointiin ja kauneuteen keskittyviä paikkoja. Edelleen Pull & Bear, Bershka sekä Springfield tuntuvat tuovan paljon kävijöitä tänne arkkitehtuurisesti upealle alueelle, mutta nykyään tänne tulee lähdettyä myös niin oluelle (tsekkaa Brew Dog) tai viinille (katso Time to Wine) kuin myös syömään (esim. ravintola PULL, R14 viiniravintola ja Taqueria) sekä aamupalalle (katso RØST). Lisäksi Rotermannin korttelista löytyy kaksi kappaletta hotelleita: Metropol Hotel sekä Metropol Spa Hotel.
Tällä hetkellä Rotermannin korttelin alueella sijaitsee yhteensä 44 liikettä, joista viisitoista on muotiin ja vaatteisiin keskittynyttä liikettä, kahdeksantoista ravintolaa/baaria, kuusi kauneus- ja terveyspalveluita tarjoavaa liikettä, yksi kukkakauppa sekä kolme liikuntapalveluita tarjoavaa yritystä. Tässä vielä lista putiikeista: Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Springfield, Studio T, A.G.A.N, Fiorete, Reede, Diana Arno, Tallinn Design House, Suitsupply, Von Baer, women secret, e-Jewels, Glanz & Glamuur, AEGAON, Kalevin suklaapuoti, Juustukuningad, Rein Kaselan Viinitupa, Taptap, RØST Pagar & Kohvik, Restoran Platz, Restoran PULL, R14 viiniravintola, Brewdog, FLAMM Flammkuchen Bar – wine bar. Purée, Chicago 1933, Levier, Taqueria, Om House, Jeff de Bruges šokolaadipood, Brasserie 11, Siesta Tapas bar, Kauneussalonki Savannah, Hairline, Rosenin hammasklinikka, Ilusalong Sigma KehaPood, Roseni Ilusalong, FleuRRoyale flowered by Peter Boeijkens, Tantsu- ja fitnessklubi TantsuGeen, TAO Keskus ja Golden Club.
Kaikilla alueella sijaitsevilla liikkeillä on hieman omat aukioloaikansa, joten viimeisin info kannattaa aina tsekata Rotermannin omilta nettisivuilta.
Bershka Tallinna 2922
Bershka Rotermannin Korttelissa
Rotermannin korttelin sijainti Tallinnan kartalla:

34 KOMMENTIT

 1. Ravintola Saku Gastro ylivoimaisesti paras, hinta laatusuhde esimerkiksi aivan omaa luokkaa. Suosittelen kaikille lämpimästi. Hymyilevät työntekijät ja palvelu erinomaista. Upeaa..

 2. Moikka, olemme menossa tallinnaan la 15.4 ja tiedustelisin, että onko Viru keskus tällöin auki? Haluaisimme myös tietää, vaikuttaako pääsiäinen Rotterdamin yksittäisten liikkeiden aukioloaikoihin, eli onko esim Bershka ja Pull and Bear avoinna la 15.4?

 3. Heippa! Miten tänä vuonna onko Tallinnassa kaupat auki 24.6.2016? Lähinnä kiinnostaa bershka, Stratovarius ja pull&bear? Ja miten ravintolat vanhassa kaupungissa?
  Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Moikka,

   lisätietoa Tallinnan kauppojen poikkeusaukioloajoista löydät täältä: tallinnaa.com/tallinnan-kauppakeskusten-ja-kauppojen-poikkeusaukioloaikoja-2016/

 4. Hei, lähden jouluna sinkkuristeiylle Viroon, laivalla Silja Europa. Sataman lähellä on paikka missä myydään alkoholia, makeisia ja tupakkaa. Kahden talon välissä, portista mennään sisäpihalle. Siinä on lähellä huoltoasema. Kysyisin se paikan osoitetta? Terv. Tarja

  • Terve Tarja,
   Noilla tiedoilla en kyllä osaa sanoa, että mistä paikasta/osoitteesta on kyse. Onko paikka siis lähellä Tallinkin D-Terminaalia? Lähellä on ainakin SuPer Alko, mutta tuolta taitaa saada lähinnä tupakkaa ja alkoholia… makeisista en ole varma.

 5. satutko tietämään onko rottermann auki miten lauantaisin? 🙂 (29.6) ja entä muut kauppakeskukset? pitääkö paikkansa että olisivat suurin osa kaupoista 21.00 asti kun lauantaista ei mainita erikseen mitään

 6. Satutko tietämään, ovatko Rotermannin kaupat auki normaalisti juhannuksena 22.6.2013? Erityisesti olen kiinnostunut stradivariuksesta, bershkasta ja pull&bearista.

 7. tietääkö joku onko nuo bershka ja pull & bear myös pääsiäispäivänä auki? ja monestako moneen?

 8. Käun aina rootermannin juuksurissa ottamassa raitoja hiuksiini. Paljon suomalaisia asiakkaita, suurin osa työntekijöistä puhuu suomea ja hintataso alhainen.
  Osaava henkilökunta. Ajan voi soittaa ennen matkaa sillä varsinkin suosikkikampaajalle on usein vaikea löytää aikaa.
  Henkilökohtainen suosikkini on Madli joka puhuu sujuvaa suomea ja on tosi hyvä työssään.

 9. Yhdyn täysin mielipiteisiin paikan sekavuudesta, ei mitään yhtäläisyyttä ja vaikea löytää! Mutta ainakin Pull & Pear, Bershka ja Stradivarius ovat ainakin näin nuoren (aikuisen) vaatemakuun sopivia ja suosittelen käymään!

 10. Kommentissasi on vissi pointti, Rotermannin keskus on erittäin sekava ja osaan liikkeistä tuntuu olevan mahdotonta löytää sisään… Olen itsekin joskus kohdannut ongelmia tämän asian kanssa.:)

  “Länsimaista” en tiedä, mutta joka tapauksessa suosittelen paikkaa niille jotka haluavat käydä hieman kalliimman hintaluokan putiikeissa. Sitä paitsi Rotermann on matkan varrella satamasta keskustaan, joten piipahtaminen siellä ei paljoa aikaa vie… ja jos ei sieltä löydy mitään mieleistä niin kävellen pääsee 5-10 minuutissa Foorumille, Viru Keskukselle, Stockmannille ja Solarikselle. 🙂

 11. Kävin tuolla tänään ja ei ole onnettomampaa kauppakeskusta nähty! Olin etukäteen netistä tutkinut mitä siellä on, mutta vain katutason osaan liikkeistä pääsi sisälle ja yhden rakennuksen 2 kerrokseen jossa oli vaan vessa ja jotain kauneusalan putiikkeja. En löytänyt mistään kulkureittiä haluamiini liikkeisiin vaikka kiersin paikan 3 kertaa ja mitään infoa ei näkynyt missään. Niiden talojen yläkerrokseen missä piti olla liikkeitä ei päässyt mistään, vaan johonkin kampaamoon. Muutenkin tosi kuolleen oloinen paikka… Uskomatonta. Ei tulisi kuuloonkaan länsimaissa tuollainen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän