Tallinnan Joulutori ja joulumarkkinat avataan perjantaina 16. marraskuuta Raatihuoneentorilla ja viimeistä päivää perinteinen joulutori (viroksi jõuluturg) on avoinna tammikuun 7. päivä. Tori on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 10-19 ja kuumaa juomaa (hõõgveiniä) torilta saa aina kello 23 asti. Tallinnan joulutorilla järjestetään erilaista ohjelmaa perjantaisin ja lauantaisin klo. 17-19 sekä sunnuntaisin klo. 12-14. Ohjelman sisältö painottuu tanssi- ja lauluesityksiin, mutta aukiolta löytyy myös muuta mielenkiintoista tekemistä. Tiesittekö muuten, että Tallinnan vanhankaupungin joulutori järjestettiin nykymuodossaan ensimmäisen kerran jo 1991 eli samana vuonna kun Viro irtaantui Neuvostoliitosta.
Tallinnan Joulutori ja Joulumarkkinat 1018

Joulutorilla on myös myynnissä paljon erilaisia käsityötavaroita, vaatteita sekä muuta joululahjaksi kelpaavaa. Lisäksi Tallinnan Joulutorilla pääsee maistelemaan virolaisia jouluruokia kuten esimerkiksi possupaistia ja mustaamakkaraa.

Tallinnan Joulutori (42)

Joulupukki saapuu paikalle joulukuun 02. päivä, joten tuosta eteenpäin niin pienet kuin myös vähän isommat lapset voivat käydä joulupukin talossa kuiskaamassa pukille joululahjatoiveensa. Kuten asiaan tietenkin kuuluu niin Tallinnan vanhankaupungin Raatihuoneentorille on jälleen pystytetty jättimäinen joulukuusi. Legendan mukaan juuri tuolla paikalla sijaitsi maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441. Tiesittekö muuten, että tänä vuonna muotilehti Elle valitsi Tallinnan Joulutorin yhdeksi Euroopan parhaista joulumarkkinoista Lisätietoa Tallinnan Joulutorista ja tulevista tapahtumista voitte käydä katsomassa torin FB-sivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Tallinnan Joulutori kaupungin karttaan merkittynä:

9 KOMMENTIT

 1. TERE.Toisilla sivulla on tietoa että joulutori suljetaan 6.1? toisilla 7.1?Kumpi mahtaa olla oikea,vai 8.1? matti

  • Moikka Matti,

   ainakin joulutorin omien nettisivujen mukaan tori on avoinna viimeistä päivää 7. tammikuuta, joten kyllä me ainakin siihen tietoon luotetaan. 🙂

   -Tuomas

 2. Hei! Mm. teillä ja Ikaalisten matkatoimiston sivuilla lukee että tori aukeaa vasta 24.11. kun taas esim. Eckerölinen ja joulutorin virallisilla sivuilla lukee että se aukeaa jo 17.11. Kumpi ajankohta mahtaa olla oikea?

  • Moikka Jenna,

   kiitoksia viestistäsi. Oikea päivämäärä on perjantai 16.11. Päivitetään tuo myös tekstiin. 🙂

   -Tuomas

 3. Tiedättekö onko tori myös jouluna 24-25.12 auki? Suunnittelemme joulua Tallinnassa ja mietityttää miten siellä ovat paikat (tori,kaupat& ravintolat) auki jouluna 🙂

  • Moikka Minnea,

   ainakin aikaisempina vuosina Tallinnan joulutori on ollut avoinna myös jouluaattona ja joulupäivänä. Tämän vuoden joulutorista ei ole vielä tullut niin tarkkaa tietoa, mutta uskoisin sen kyllä olevan avoinna tänäkin vuonna. 🙂

   -Tuomas

  • Moikka,

   jokunen vuosi sitten Tallinnan Rotermannin korttelissa järjestettiin joulutori, mutta sen taru jäi melko lyhyeksi.
   Joulukuun kolmantena viikonloppuna Rocca Al Maressa sijaitsevassa Viron Ulkoilmamuseossa järjestetään joulukylä, jossa pääsee varmasti virittäytymään joulutunnelmaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän