Tallinnan Joulutori ja joulumarkkinat avataan perjantaina 25. marraskuuta 2022 Raatihuoneentorilla ja viimeistä päivää perinteinen joulutori (viroksi jõuluturg) on avoinna sunnuntaina 08. tammikuuta 2023.
Tallinnan Joulutori ja Joulumarkkinat 1016
Tiesittekö muuten, että Tallinnan vanhankaupungin joulutori järjestettiin nykymuodossaan ensimmäisen kerran jo 1991 eli samana vuonna kuin Viro irtaantui Neuvostoliitosta.

Joulutorilla on myös myynnissä paljon erilaisia käsityötavaroita, vaatteita sekä muuta joululahjaksi kelpaavaa. Lisäksi Tallinnan Joulutorilla pääsee maistelemaan virolaisia jouluruokia kuten esimerkiksi possupaistia ja mustaamakkaraa.

Tallinnan Joulutori ja Joulumarkkinat 1018Raatihuoneentorille pystytetään jälleen  jättimäinen joulukuusi. Legendan mukaan juuri tuolla paikalla sijaitsi maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441. Pari vuotta sitten arvostettu muotilehti Elle valitsi Tallinnan Joulutorin yhdeksi Euroopan parhaista joulumarkkinoista, joten tämän tapahtuman erityislaatuinen tunnelma on noteerattu muuallakin päin maailmaa. Lisätietoa Tallinnan Joulutorista ja tulevista tapahtumista voitte käydä katsomassa torin nettisivuilta sekä Facebook sivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Vanhankaupungin Joulutorin sijainti Tallinnan kartalla:

14 KOMMENTIT

  • Paahdettuja kastanjoita ei kyllä taida löytyä Tallinnan joulutorilta… ainakaan meille tämmöiset eivät ole jääneet mieleen, mutta korjatkaa jos ollaan väärässä 😀

 1. Hei,
  miten on Tallinnan joulutori tänä vuonna, 2019, auki? Entä mitä muita jouluajan tapahtumia Tallinnassa? Asutaan Espanjassa, harkitaan joulureissua….
  Kiitos tiedosta etukäteen,
  Elli

  • Vuoden 2019 Tallinnan joulutorin aukiolosta ei ole vielä julkaistu mitään päivämääriä, mutta hyvin todennäköisesti tori aukeaa marraskuun puolivälin tienoilla ja on avoinna suunnilleen tammikuun ensimmäisen viikon loppuun saakka. Ihan kamalasti vuoden 2019 joulunajan ohjelmistosta Tallinnassa ei ole vielä tietoa, mutta varmasti osaan sanoa, että lauantaina 14. joulukuuta 2019 Tallinnan Rocca Al Maren alueella sijaitsevassa Viron Ulkoilmamuseossa järjestetään perinteinen joulukylä.

 2. TERE.Toisilla sivulla on tietoa että joulutori suljetaan 6.1? toisilla 7.1?Kumpi mahtaa olla oikea,vai 8.1? matti

  • Moikka Matti,

   ainakin joulutorin omien nettisivujen mukaan tori on avoinna viimeistä päivää 7. tammikuuta, joten kyllä me ainakin siihen tietoon luotetaan. 🙂

   -Tuomas

 3. Hei! Mm. teillä ja Ikaalisten matkatoimiston sivuilla lukee että tori aukeaa vasta 24.11. kun taas esim. Eckerölinen ja joulutorin virallisilla sivuilla lukee että se aukeaa jo 17.11. Kumpi ajankohta mahtaa olla oikea?

  • Moikka Jenna,

   kiitoksia viestistäsi. Oikea päivämäärä on perjantai 16.11. Päivitetään tuo myös tekstiin. 🙂

   -Tuomas

 4. Tiedättekö onko tori myös jouluna 24-25.12 auki? Suunnittelemme joulua Tallinnassa ja mietityttää miten siellä ovat paikat (tori,kaupat& ravintolat) auki jouluna 🙂

  • Moikka Minnea,

   ainakin aikaisempina vuosina Tallinnan joulutori on ollut avoinna myös jouluaattona ja joulupäivänä. Tämän vuoden joulutorista ei ole vielä tullut niin tarkkaa tietoa, mutta uskoisin sen kyllä olevan avoinna tänäkin vuonna. 🙂

   -Tuomas

  • Moikka,

   jokunen vuosi sitten Tallinnan Rotermannin korttelissa järjestettiin joulutori, mutta sen taru jäi melko lyhyeksi.
   Joulukuun kolmantena viikonloppuna Rocca Al Maressa sijaitsevassa Viron Ulkoilmamuseossa järjestetään joulukylä, jossa pääsee varmasti virittäytymään joulutunnelmaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän