Tallinnan Joulutori ja joulumarkkinat avataan lauantaina 24. marraskuuta Raatihuoneentorilla ja viimeistä päivää perinteinen joulutori (viroksi jõuluturg) on avoinna tammikuun 5. päivä. Tori on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 10-19 ja kuumaa juomaa (hõõgveiniä) torilta saa aina kello 23 asti. Tallinnan joulutorilla järjestetään erilaista ohjelmaa perjantaisin ja lauantaisin klo. 17-19 sekä sunnuntaisin klo. 12-14. Ohjelman sisältö painottuu tanssi- ja lauluesityksiin, mutta aukiolta löytyy myös muuta mielenkiintoista tekemistä. Tiesittekö muuten, että Tallinnan vanhankaupungin joulutori järjestettiin nykymuodossaan ensimmäisen kerran jo 1991 eli samana vuonna kun Viro irtaantui Neuvostoliitosta.
Tallinnan Joulutori ja Joulumarkkinat 1018

Joulupukin talo on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 12-18, ja lisäksi joulutorilla on myynnissä paljon erilaisia käsityötavaroita, vaatteita sekä muuta joululahjaksi kelpaavaa. Lisäksi Tallinnan Joulutorilla pääsee maistelemaan virolaisia jouluruokia kuten esimerkiksi possupaistia ja mustaamakkaraa.

Tallinnan Joulutori (42)

Raatihuoneentorille tuodaan varmasti tänäkin vuonna eläimiä (viime vuosina torilla on nähty mm. poroja, pupuja sekä poneja), joita lapset ja muunkin ikäiset torilla vierailijat voivat ruokkia ja silitellä. Kuten asiaan tietenkin kuuluu niin Tallinnan vanhankaupungin Raatihuoneentorille on jälleen pystytetty jättimäinen joulukuusi. Legendan mukaan juuri tuolla paikalla sijaitsi maailman ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441. Tiesittekö muuten, että vuonna 2013 amerikkalainen CNN-kanava valitsi Tallinnan Joulutorin yhdeksi maailman upeimmista talvimaisemista. Lisätietoa Tallinnan Joulutorista ja tulevista tapahtumista voitte käydä katsomassa torin FB-sivuilta.

Tallinnan Joulutori kaupungin karttaan merkittynä:

5 KOMMENTIT

 1. Tiedättekö onko tori myös jouluna 24-25.12 auki? Suunnittelemme joulua Tallinnassa ja mietityttää miten siellä ovat paikat (tori,kaupat& ravintolat) auki jouluna 🙂

  • Moikka Minnea,

   ainakin aikaisempina vuosina Tallinnan joulutori on ollut avoinna myös jouluaattona ja joulupäivänä. Tämän vuoden joulutorista ei ole vielä tullut niin tarkkaa tietoa, mutta uskoisin sen kyllä olevan avoinna tänäkin vuonna. 🙂

   -Tuomas

  • Moikka,

   jokunen vuosi sitten Tallinnan Rotermannin korttelissa järjestettiin joulutori, mutta sen taru jäi melko lyhyeksi.
   Joulukuun kolmantena viikonloppuna Rocca Al Maressa sijaitsevassa Viron Ulkoilmamuseossa järjestetään joulukylä, jossa pääsee varmasti virittäytymään joulutunnelmaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän