Rataskaevu 16 on jo pidemmän aikaa ollut yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista, vaikkei se jostain kumman syystä koskaan olekaan löytänyt tietään Viron parhaiden ravintoloiden listauksiin. Kyseessä on kuitenkin ensiluokkainen paikka, johon on välillä vaikeaa päästä edes lounaalle ilman pöytävarausta. Tallinnan Rataskaevu 16 tarjoaa viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi ensiluokkaista palvelua ja herkullista ruokaa. Jos täältä ei löydy vapaata pöytää, niin aina voi kokeilla onneaan Väike Rataskaevussa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä täältä. Lisätietoa voittel lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Annoksia ei ole myöskään hinnoilla pilattu, sillä alkupalojen ja keittojen hinnat liikkuvat 6-9 euron välillä, pääruoat maksavat 9-20 euroa ja jälkkäriä ravintolasta saa 4-6 eurolla. Hinnat tosin ovat nousseet viime vuosina aika paljon, mutta niin ne kyllä ovat nousseet muissakin ravintoloissa. Ravintola sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä vanhankaupungin raatihuoneentorista, joten siihen suhteutettuna sen hinnat ovat hyvin kohtuulliset. Esimerkiksi 5.5 euroa maksava mozzarellalla ja kurpitsansiemenillä höystetty kurpitsakeitto riittää varsin hyvin kevyeksi lounaaksi (kokeiltu on useampaankin kertaan! 😀 ). Jälkkäriksi kannattaa kokeilla sinihomejuustokakkua, joka on varsin mielenkiintoinen vaihtoehto. Ravintolasta löytyy myös kohtuullisen kattava juomalista, joka pitää sisällään niin virolaisia käsityöoluita kuin myös erilaisia valko- ja punaviinejä.

Yksi ravintolan erikoisuuksista ovat tarjoilijoiden viestit, joita saattaa löytyä niin kuiteista kuin myös erimerkiksi kahvikuppien aluspapereista. Ainakin meidän päiviin ne ovat tuoneet mukavaa piristystä. 🙂 Tiesittekö muuten, että matkailusivusto TripAdvisoriin on listattu yhteensä 644 Tallinnassa sijaitsevaa ravintolaa ja Rataskaevu 16 on  edelleen rankattuna kyseisen listan ykköseksi (yli 5000 arostelua TripAdvisorissa, joista 96% positiivisia!). Ravintola on tehnyt meihinkin sen verran hyvän vaikutuksen, että se ansaitsee paikkansa meidän Ravintolalistaltamme. Lisäksi ravintola sopii myös lapsiperheille, sillä sieltä löytyy lasten oma leikkinurkkaus sekä lasten menu. Lisätietoa voitte katsoa Rataskaevu 16 nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-24.00
Su 12.00-23.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Rataskaevu 16 sijainti Tallinnan kartalla:

5 KOMMENTIT

  1. Käykää kokeilemassa ravintola Talukörts Tallinnan vanhassa kaupungissa. Ravintolan tunnelma on Virolaista maalaismeinikiä ja tarjoilijoilla on kansallispuvut päällä. Ruoat erittäin hyviä ja hinnatkin huokeita!

  2. Kerran olen käynyt täällä – hinnat ovat kyllä todella huokeat. Ruoka oli hieman mautonta tosin. Tuo sinihomejuustokakku kuulostaa kyllä hyvältä, mutta Komeetin kakut vie aina voiton, kun kahvipaikkaa miettii.. 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän