Rataskaevu 16 on jo vuosia ollut yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista, vaikkei se koskaan olekaan löytänyt tietään Viron parhaiden ravintoloiden listauksiin. Kyseessä on kuitenkin ensiluokkainen paikka, johon on välillä vaikeaa päästä edes lounaalle ilman pöytävarausta. Tallinnan Rataskaevu 16 tarjoaa viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi ystävällistä palvelua ja herkullista ruokaa. Jos täältä ei löydy vapaata pöytää, niin aina voi kokeilla onneaan Väike Rataskaevussa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä täältä. Lisätietoa voittel lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Kun Virossa hintataso on yleisesti noussut, niin myös Rataskaevu 16 on joutunt tarkistamaan hintojaan ylöspäin ja nykyään ravintolasta ei enää juurikaan löydy semmoisia takavuosien viiden euron herkkukeittoja, jotka riittivät hyvin kevyeksi lounaaksi. Alkuruoat ja keitot maksavat 8-14 euroa, pääruoat 14-24 euroa ja jälkiruoat 8-12 euroa. Ravintola sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä vanhankaupungin raatihuoneentorista, joten siihen suhteutettuna sen hinnat ovat edelleen ihan kohtuulliset. Ravintolasta löytyy myös kohtuullisen kattava juomalista, joka pitää sisällään niin virolaisia käsityöoluita kuin myös erilaisia valko- ja punaviinejä.

Yksi ravintolan erikoisuuksista ovat tarjoilijoiden viestit, joita saattaa löytyä niin kuiteista kuin myös erimerkiksi kahvikuppien aluspapereista. Ainakin meidän päiviin ne ovat tuoneet mukavaa piristystä. 🙂 Tiesittekö muuten, että matkailusivusto TripAdvisoriin on listattu yhteensä 644 Tallinnassa sijaitsevaa ravintolaa ja Rataskaevu 16 on rankattuna kyseisen listan kuudenneksi (yli 7500 arostelua TripAdvisorissa, joista pitkälle yli 90% positiivisia!). Ravintola on tehnyt meihinkin sen verran hyvän vaikutuksen, että se ansaitsee paikkansa meidän Ravintolalistaltamme. Lisäksi ravintola sopii myös lapsiperheille, sillä sieltä löytyy lasten oma leikkinurkkaus sekä lasten menu. Lisätietoa voitte katsoa Rataskaevu 16 nettisivuilta.

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-24.00
Su 12.00-23.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Rataskaevu 16 sijainti Tallinnan kartalla:

5 KOMMENTIT

  1. Käykää kokeilemassa ravintola Talukörts Tallinnan vanhassa kaupungissa. Ravintolan tunnelma on Virolaista maalaismeinikiä ja tarjoilijoilla on kansallispuvut päällä. Ruoat erittäin hyviä ja hinnatkin huokeita!

  2. Kerran olen käynyt täällä – hinnat ovat kyllä todella huokeat. Ruoka oli hieman mautonta tosin. Tuo sinihomejuustokakku kuulostaa kyllä hyvältä, mutta Komeetin kakut vie aina voiton, kun kahvipaikkaa miettii.. 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän