Cru Restoran on heittämällä Tallinnan vanhankaupungin pääkadun (Viru-kadun) paras ravintola. 1400-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa majaansa pitävä Crussa yhdistyvät moderni ja klassinen, niin paikan sisutuksessa kuin myös tarjolla olevissa annoksissa. Paikan pääkokkina häärivä Dmitri Haljukov on loihtinut menun, josta löytyy paljon pohjolan metsistä ja vesistöistä tuttuja raaka-aineita, kuten esimerkiksi kanttarelleja, villisikaa, hirveä sekä silakkaa, mutta joukkoon mahtuu myös maailmalta poimittuja vaikutteita. Haljukov muuten osallistui muutama vuosi sitten Lyonissa järjestettyihin kokkien Olympialaisiin, ja sijoittui tuossa kilpailussa 14. sijalle.

Meidän iltamme Tallinnan ravintola Crussa oli onnistunut, sillä paikka on klassisen tyylikkäästi sisustettu ja viihtyisä, palvelu hyvää, viinisuositukset osuivat nappiin ja ruoka oli maukasta. Ruokalistasta valikoitui tällä kertaa alkuruoaksi avokadotartar sekä kanttarellikeitto, pääruoaksi maistelimme paahdettua naudanfileetä sekä puna-ahventa, ja illallinen päätettiin panna cottaan. Kaikki annokset olivat hyvän makuisia, mutta ravintola Cru ei kuitenkaan tämän perusteella nouse ihan sinne Tallinnan terävimpään kärkeen. Tämä on kuitenkin hyvin pitkälti makuasia, koska Cru on viime vuosina pärjännyt erilaisissa listauksissa erinomaisesti, sillä Flavours of Estonian Viron Parhaat Ravintolat 2017-listalla se oli sijalla 7. ja Silverspoonin Viron Parhaat Ravintolat-listauksessa se oli yksi kolmesta finalistista sarjassa “Paras Kansainvälinen Keittiö”.

Summa summarum, jos haluatte syödä Tallinnan vanhankaupungin pääkadun varrella sijaitsevassa ravintolassa, niin tuolloin ravintola Cru on aina oikea vaihtoehto. 😉 Jos teistä taas tuntuu, että olisi kiva päästä hieman kauemmaksi turistien kansoittamasta pääkadusta, niin lisää ravintolavinkkejä voitte katsoa Tallinnan Ravintolalistaltamme. Alkuruoat Crussa maksavat 9-14 euroa, pääruoat 17-24 euroa ja jälkkärit 6-8 euroa. Paikasta löytyy myös kolme erilaista ryhmämenua, mutta näistä kannattaa kysyä suoraan ravintolasta. Lisätietoa voitte katsoa Crun suomenkielisiltä nettisivuilta.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola Crun aukioloajat:
Ma-Su 12.00-23.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

Cru Tallinna

Ravintola Crun sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän