KimiJimi on sulkenut ovensa pysyvästi.


Aina silloin tällöin sattuu eteen ravintoloita, jotka tarjoavat erityisen positiivisen yllätyksen… viimeisimmällä reissulla meille sattui tämmöinen eteen Tallinnan Balti Jaaman torilla, jonka Koplin puoleisessa päädyssä toimii ravintola KimiJimi. Ulko-oven yläpuolella lukee punaisin kirjaimin “KimiJimi” ja oven vieressä olevassa pienemmässä kyltissä puhutaan “KimiJimi Food Clubista”. Ainakaan meille tämä paikka ei olisi auennut pelkästään näiden kylttien perusteella, ja olisi saattanut jäädä jopa kokonaan kokeilematta ellemme olisi saaneet vinkkiä tästä paikasta. Ulkopuolelta paikka näyttääkin ehkä vähän jonkin pikaruokalan julkisivulta, mutta sisällä aukeaa ihan toisenlainen fiilis. KimiJimi on sisältä kuin pieni aasialainen keidas, missä yhdistyy kaikkea mahdollista valaisinta, kuvaa, kylttiä ja kuviota, mutta jotenkin tämä sekalainen seurakunta toimii kokonaisuutena aika kivasti.

Myöskin ruoka oli positiivinen yllätys, sillä listalta löytyy iso joukko helposti lähestyttäviä Vietnamin, Thaimaan, Etelä-Korean, Kambodzan ja Japanin keittiöstä tuttuja annoksia. Testasimme alkuun rapeat tiikeriravut sekä vietnamilaiset rullat kahdella eri versiolla, tofulla ja jättikatkaravuilla. Tiikeriravut olivat taattua laatua ja myös rullat dippikastikkeineen olivat mitä herkullisimmat. Pääruoaksi valikoitui mausteinen seafood keitto Kim Yum sekä vegekeitto Coconut Laksa. Myös keitot toimittivat erittäin hyvin ja kaikista annoksista täytyy myös sanoa, että mausteisuus-/tulisuustaso oli sopiva. Annoksissa oli mukavasti potkua, mutta ei kuitenkaan millään tavalla liikaa. Hyvien alkuruokien ja keittojen jatkoksi halusimme vielä jotain makeaa jälkiruokaa ja melko suppealta listalta valikoitui passionjuustokakku, mikä mukavasti kruunasi hyvän lounaan. Paikan palvelusta täytyy kommentoida sen verran, että se oli perusystävällistä, mutta ei siitä sen enempää kerrottavaa jäännyt. 🙂

KimiJimi onkin tämän kokemuksen perusteella ehdottomasti vahvimmillaan lounaspaikkana ja siihen tarkoitukseen tätä voikin hyvin suositella. Ja annokset eivät missään nimessä ole hinnalla pilattuja, sillä yksittäisten annosten hinnat liikkuvat 7-9 euron välillä. Me jaoimme kahdestaan kolme alkupalaa ja kaksi keittoa (+ pala juustokakkua), ja tämä oli oikein passeli määrä kunnon tuhtiin lounaaseen. Ravintolalla ei ole nettisivuja, mutta menun ja muuta lisätietoa voitte katsoa heidän Facebook sivuiltaan.

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

 

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän