Jos Tallinnan reissulla alkaa tekemään mieli fine dining-tason italialaista ruokaa rennossa ilmapiirissä, niin suunnaksi kannattaa ottaa vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola La Bottega.  Paikka soveltuu hyvin vaikkapa hieman casualimpaan illanviettoon. Ravintolan nimestäkin löytyvä sana “trattoria” viittaa rennompaan paikkaan, mutta loppujen lopuksi paikalla ei kuitenkaan ole hirveästi tekemistä perinteisen italialaisen trattorian kanssa.

Ravintola La Bottega Tallinna (10)

Vaikka La Bottega onkin astetta rennompi kuin monet Tallinnan fine dining paikoista, niin kyseessä on kuitenkin laadukas ravintola, josta saa herkullista ruokaa ja palvelu pelaa. Ravintolan sisustus herättää hieman kaksijakoisia fiiliksiä, sillä pääsalin upeat kattohirret, puiset portaat sekä viinihyllyt luovat tyylikkään kokonaisuuden, mutta ravintolan perältä löytyvä toinen ruokailutila muistuttaa paikoittain melko paljon keskiverto italialaisravintolan sisustusta.

Ravintola La Bottega Tallinna (12)

Ruoan suhteen paikasta ei jäänyt moitteen sijaa, sillä kaikki tilaamamme annokset olivat herkullisia. Alkuruoista erityismaininnan ansaitsee täydellisesti valmistettu mustekala sekä pääruoista sienillä ja katkaravuilla täytetty kalmari (tästä annoksesta olimme saaneet vinkin etukäteen 😉 ) sekä juuri sopivasti paistettu entrecote. Annosten kylkeen voi halutessaan tilata lisukkeita, mutta jos ajatuksena on syödä pitkän kaavan mukaan, niin ilman niitäkin pärjää hyvin. Listan mielenkiintoisin lisuke on ehdottomasti hunajassa ja konjakissa paistettu kokonainen valkosipuli. Myös jälkiruoat olivat varmaa laatua, mutta creme brulee on creme brulee ja panna cotta on panna cotta. 🙂

Ruokakuvia:

Jatkossa Ravintola La Bottega löytyy myös meidän Tallinnan ravintolalistaltamme, ja voimmekin suositella paikkaa kaikille rennompaa illanviettopaikkaa hakeville. Mistään edullisesta ravintolasta ei kuitenkaan ole kyse, mutta toisaalta annoksissa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita. Alkuruoat maksavat 6-16€, keitot 5€, pääruoat 8-23€ ja jälkiruoat 3-6€.  Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta.

La Bottegan aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-00.00
Su 13.00-22.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola La Bottegan sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän