Ravintola NOA sijaitsee noin 10 km päässä Tallinnan keskustasta ja se on kenties Tallinnan viime vuosien eniten pöhinää aiheuttanut ravintola, joten halusimme omin silmin nähdä mistä oikein on kyse. Meren rannalla sijaitsevassa ravintolassa on kaksi eri puolta: ravintolan puoli sekä “Chef’s Place”, joka rankattiin vuonna 2014 Viron parhaaksi ravintolaksi. Me olimme varanneet pöydän “tavalliselle” puolelle, joka sekin mahtui viime vuonna 20 parhaan ravintolan joukkoon, joten ennakko-odotukset olivat melko korkealla. Valitettavasti kokonaisuus ei kuitenkaan tehnyt meihin vaikutusta, sillä parasta NOAssa oli raikas skandinaavinen sisustus sekä isoista lasi-ikkunoista aukeavat upeat näkymät merelle ja Tallinnaan.

Ruoka sen sijaan ei ollut aivan sillä tasolla kuin olisi voinut ennakkoon odottaa ja myös palvelu jäi melko hengettömäksi. Jos vertaa ravintola NOAn hinta-laatusuhdetta meidän Tallinnan Ravintolalistamme kärkipään paikkoihin, niin valitettavasti ravintola ei vaan yllä aivan samalle tasolle. NOAn nimittäminen huonoksi olisi totuuden vääristelyä, mutta toisaalta paikasta jäi puuttumaan se WOW-efekti. Lisäksi huomiomme kiinnitti se, että varmasti osittain maineensa takia ravintola tuntuu vetävän puoleensa Tallinnan pintaliitäjiä. Osa asiakkaista oli pukeutunut enemmänkin klubille sopiviin vaatteisiin, selfieiden ja ruokakuvien määrä hipoi taivaita ja pääsimmepä todistamaan muutamaa kuvaussessiotakin, jossa käytiin varmasti läpi kaikki telkkarin mallisarjoista opitut asennot. Vaikka Tallinnan ja Viron ravintoloita onkin tullut jo aika lailla kierrettyä, niin koskaan emme olleet vastaavaa kokeneet.

Kokemuksemme perusteella NOA ei välttämättä ole ravintola, johon olemme ensimmäiseksi Tallinnassa suuntaamassa uudestaan, mutta toisaalta kuulimme jälkikäteen eräältä tunnetulta virolaiselta ravintoloitsijalta, että Chef’s Place-puoli tarjoaa aivan toisenlaisen kokemuksen. Täytyy siis ehkä ensi kerralla suunnata sinne. Alkuruoat ravintolassa maksavat 6/12€, pääruoat 12/18/24€ ja jälkiruoat 6/12€. Lisätietoa voitte katsoa ravintola NOAn nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola NOAn sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän