Ravintola Ö on pysytellyt Tallinnan ravintolaskenen kirkkaimmassa kärjessä jo vuosien ajan, vaikka matkalla niin omistajat kuin myös pääkokitkin ovat ehtineet vaihtua. Tätä nykyä paikan toiminnassa ovat mukana kokkikaksikko Martin Meikase ja Ranno Pauksoni sekä Sparkling Group. Sama kolmikko omistaa ravintola Ö:n pikkuveljenä tunnetun Kaks Kokkan, joka löytyy Tallinnan ravintolasuositustemme aivan terävimmästä kärjestä.Ravintola Ö Tallinna (7)Listausten perusteella isoveli Ö tuntuu kuitenkin olevan aina hieman pikkuveljeään parempi, sillä vuonna 2015 se löytyi Viron parhaimpien ravintoloiden listan “Mestariluokasta”, johon kelpuutettiin ainoastaan kuusi virolaista ravintolaa. Paikan maine on siis sen verran kovaa tasoa, että odotuksemme viiden ruokalajin illalliselle olivat erittäin korkealla.

Ravintola Ö Tallinna (6)

Tummilla sävyillä sisustettu ravintola on pysynyt nimelleen uskollisena, sillä viroksi nimi tarkoittaa yötä. Seiniä koristavat taulut, joissa on muun muassa kuvia sammaleista sekä hiiltyneistä puunoksista. Paikan sisustus on tyylikäs kokonaisuus, mutta sitä tulee väkisinkin verrattua naapurissa sijaitsevaan Kaks Kokkaan, jonka sisustuksessa on käytetty hyvin vaaleita värejä. Jälkimmäisen nimeksi olisikin melkein voinut antaa Ravintola Päivä, sillä mikä sisustukseen tulee niin nämä paikat ovat kuin yö ja päivä. 😉 Me ehkä kallistumme hieman enemmän “päivän” puolelle, mutta tämä on jälleen kerran puhtaasti makuasia.

Ravintola Ö Tallinna (5)

Tärkein asia ravintolassa kuin ravintolassa on tietenkin se ruoka, jonka valmistukseen suhtaudutaan Ö:ssä asiaankuuluvalla vakavuudella ja ylpeydellä. Ruokalajeissa käytettiin kiinnostavia raaka-aineita, joista parhaiten mieleen jäi pääasiassa selleristä koostunut annos. Toinen meistä ei todellakaan ole mikään sellerin suurkuluttaja, mutta tässä Ravintola Ö:n annoksessa siitä oli saatu lähes täydellistä. Lisäksi ravintolan omenatee on aivan mielettömän hyvää! 🙂 Otimme kaikkien ruokalajien kanssa ravintolan viinisuositukset, jotka osoittautuivatkin hyvin mielenkiintoisiksi viineiksi. Erityisesti valkkarit eivät olleet ehkä niitä viinejä, joita lähtisimme ostamaan seurusteluviineiksi, mutta oli hämmästyttävää kuinka hyvin ne toimivat yhdessä ruokien kanssa. Eli tähän asiaan Ö:ssä on selvästi paneuduttu.

Ravintola Ö Tallinna (4)

Pääsimme myös todistamaan miten tässä ravintolassa suhtaudutaan siihen kun lautaselle jätetään pienikin pala ruokaa. Tarjoilija tiedusteli oliko ruoassa jotain vikaa ja tämän jälkeen kiikutti lautasen suoraan keittiöön, jossa kaikki kerääntyivät lautasen ympärille samalla kun annoksen valmistanut kokki maistoi kalaa. Hetken päästä tarjoilija palasi ja totesi annoksen olleen kunnossa. Emme ottaneet tätä negatiivisena asiana, vaan ihan päinvastoin, sillä he ovat aidosti kiinnostuneita asiakkaiden mielipiteistä ja siitä että ruoka on aina just eikä melkein. Tosin vaikka ravintola erikseen mainitsee sen nettisivuilla, että erityisruokavaliot otetaan aina huomioon, niin niiden kanssa tuntuu mielikuvitus loppuneen hieman kesken. 5-ruokalajin menu oli sekoitus muista menuista löytyviä kala- ja kasvisruokia, ja kahden eri kalaruoan kanssa tarjoiltu kastike tuntui olevan melkeinpä täysin samaa tavaraa. Niin sanotut “normaalit menut” ovat selvästi loppuun asti miettittyjä kokonaisuuksia, mutta erityisruokavalioille tarjotuissa menuissa olisi pikkasen parantamisen varaa. Ravintola Ö:n menun saa myös gluteenittomana, joten ravintola soveltuu myös keliaakikoille (erikoisruokavaliosta tosin kannattaa ilmoittaa jo varauksen yhteydessä). Ravintola Ö Tallinna (3)

Ainoa asia mikä illallisessa jäi todella korpeamaan oli 15€ veloitus kolmesta vesipullosta. Tottakai vesi yleensä maksaa, mutta tässä tapauksessa tilasimme alkuun yhden pullon vettä ja tämän jälkeen tarjoilija kävi tasaisin väliajoin kaatamassa lisää. Huomasimme tämän vasta myöhemmin kuittia tarkemmin tutkailtuamme, joten ehkä tämä meni vähän omaan piikkiin. Tästä oppineena voimme kuitenkin vinkata kaikille tähän ravintolaan vierailua suunnitteleville, että vesipullojen kanssa kannattaa olla tarkkana. 😉 Muuten kokonaisuus jätti positiivisen fiiliksen, mutta kyllä asia nyt vaan on niin että me seisomme pikkuveljen joukoissa. Sanokoon muut mitä tahansa, mutta Kaks Kokka on näistä kahdesta mielestämme se parempi ravintola. Tosin kyllähän myös Ö ansaitsee paikkansa suosituslistallamme.Ravintola Ö Tallinna (2)

Jos kuitenkin olette jo käyneet Kaks Kokkassa, niin tämä paikka kannattaa käydä testaamasssa seuraavaksi. Ravintola Ö:stä ei löydy ns. normaalia ruokalistaa, vaan tarjolla on joko 4-, 5-, tai 7-ruokalajin menut, joiden hinnat ovat 46€, 59€ tai 76€. Suosittelemme ottamaan menun kanssa Ö:n suosittelemia viinejä täydentämään makuelämystä.  Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta. Pöytavarauksen voitte tehdä tästä:

VARAA PÖYTÄ
Ravintolan aukioloajat:
Ma-Pe 18.00-23.00
Ravintola Ö merkittynä Tallinnan karttaan:

2 KOMMENTIT

  1. Kannattaa oikaista kirjoitusta Ö:n lista ei toosiaankaan ole gluteeniton. Haimme arki-iltana ystäväni kanssa ruokapaikkaa ja tämän kirjoituksen innoittamina kokeilimme ensimmäiseksi Ö:tä. Sali oli tyhjä ja kysyin vastaanottamaan tulleelta tarjoilijalta ensimmäiseksi pitääkö tieto paikkansa. Hän kertoi, että gluteenittomana saa, jos päivää aikaisemmin tilaa eli automaattisesti gluteeniton lista ei ole. Naapurin Kaks Kokka sen sijaan ilmoitti heti, että pienillä muutoksilla lista on gluteeniton! Enemmän sen kommenteissa

  2. Tänään oli tarkoitus mennä ko. ravintolaan ruokailemaan kirjoituksen kaikki ruokalajit gluteenittomia perusteella. Ravintola juuri auennut ja tyhjä arkitiistaina. Kysyessäni mahdollisuudesta gluteenittomaan ruokailuun, tarjoilija sanoi käyvänsä tarkistamassa asiaa, normaalisti edellyttää etukäteistilausta. Eli ei missään tapauksessa automaattisesti gluteeniton. Sen sijaan naapurissa Kaks Kokka tarjosi ihanaa gluteenitonta leipää, kertoi millaisilla pienillä muutoksilla annokset ovat gluteenittomia. Jälkkäristä piti jättää keksin murut pois, mutta tilalle löytyikin gluteenittomat! ?❤

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän