Tanskan kuninkaan puutarha sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa muutaman minuutin kävelymatkan päässä Toompealta. Käytännössä puutarha kattaa yhden aukion, mutta jos keskiaikainen fiilis kiinnostaa, niin tuolta sitä löytyy takuuvarmasti.

Paikalla on erityistä merkitystä niin virolaisille kuin myös tanskalaisille, sillä legendan mukaan Tanskan lippu eli Dannebrog on saanut alkunsa juuri tässä paikassa. Tarinan mukaan kuningas Valdemar joukkoineen oli häviämässä taistelua, kun yhtäkkiä taivaasta leijaili alas punavalkoinen lippu ja tämä jumalan antama merkki auttoi tanskalaiset voittoon vihollisesta. Kuningas Valdemarista löytyy muuten myös toinen legenda, josta voitte lukea lisää täältä.

Tanskan Kuninkaan Puutarha Tallinna (42)

Alun perin pääsy puutarhalle oli ainoastaan kapean Lühike jalg-kadun kautta, mutta nykyään tuonne pääsee myös Toompean puoleisen sisäänkäynnin kautta. Alue koostuu puutarhasta, kaupungin muurista sekä Neitsi tornista, jossa toimii myös kahvila. Tuo on kuitenkin maksullinen, joten melkeinpä suosittelen kävelemään muurin toisessa päässä sijaitsevaan kahvilaan, josta pääsee ihan samalla tavalla kävelemään kaupunginmuuria pitkin ja kahviakin löytyy. Varsinkin kesäaikaan puutarha kukkivine istutuksineen on kaunis ja viihtyisä paikka, johon kannattaa vanhankaupungin kierroksella pysähtyä. Lisätietoa voitte katsoa VisitTallinnin nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Tanskan Kuninkaan Puutarha merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän