Tanskan kuninkaan puutarha sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa lyhyen kävelymatkan päässä Raatihuoneentorista aivan Toompean mäen reunalla. Käytännössä puutarha kattaa yhden aukion, mutta jos keskiaikainen fiilis kiinnostaa, niin täällä siihen pääsee hyvin virittäytymään.

Paikalla on erityistä merkitystä niin virolaisille kuin myös tanskalaisille, sillä legendan mukaan Tanskan lippu eli Dannebrog on saanut alkunsa juuri tässä paikassa. Tarinan mukaan kuningas Valdemar joukkoineen oli häviämässä taistelua, kun yhtäkkiä taivaasta leijaili alas punavalkoinen lippu ja tämä jumalan antama merkki auttoi tanskalaiset voittoon vihollisesta. Kuningas Valdemarista löytyy muuten myös toinen legenda, josta voitte lukea lisää täältä.

Tanskan Kuninkaan Puutarha (2)

Alun perin pääsy puutarhalle oli ainoastaan kapean Lühike jalg-kadun kautta, mutta nykyään tänne pääsee myös Toompean puoleisen sisäänkäynnin kautta. Alue koostuu puutarhasta, kaupungin muurista sekä Neitsi tornista, jossa toimii myös kahvila. Varsinkin kesäaikaan puutarha kukkivine istutuksineen on kaunis ja viihtyisä paikka, johon kannattaa vanhankaupungin kierroksella pysähtyä. Lisätietoa voitte katsoa VisitTallinnin nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Tanskan Kuninkaan Puutarhan sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän