1300-luvulta peräisin oleva Hellemannin Torni ei välttämättä ole yksi vanhankaupungin kiinnostavimmista nähtävyyksistä, mutta jos haluatte nähdä paikkoja hieman uudenlaisesta kulmasta ja kävellä pitkin vanhankaupungin muuria, niin Müürivahe-kadulla tämä onnistuu 4 euron sisäänpääsymaksua vastaan. Vuosisatojen saatossa sekä tyrmänä että asevarastona toimineessa tornissa pääsee kävelemään noin 200 metrin matkan muuria pitkin, mutta mitään muuta kovin ihmeellistä tuolta ei löydy. Tornin välitasanteella on joitain keskiaikaisia tilpehöörejä, mutta jos semmoiset kiinnostaa niin kannattaa mielummin suunnata vaikka Kiek in de Kökin torniin. Sieltä löytyy takuuvarmasti mielenkiintoisempaa katseltavaa.
Vanhankaupungin Muuri ja Hellemannin Torni Tallinna (3)

Tallinnan vanhankaupungin muuria pitkin kulkevalle kävelytasanteelle on kiinnitetty muutamia “infotauluja”, joista voi lukea maisemassa näkyvistä paikoista. On kyllä pakko myöntää, että hieman nauratti nuo haalistuneet paperilappuset.

Vanhankaupungin Muuri ja Hellemannin Torni ovat avoinna vuoden ympäri, mutta kyllä tämä paikka on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä.

tallinn_card_free_white

Hellemannin Tornin aukioloajat:
Ma-Su 10.00-17.00

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Vanhankaupungin Muurin ja Hellemannin Tornin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän