Tallinnan Telliskiven alueelta löytyy nykyään kaikkea mahdollista laadukkaista ruokapaikoista ja ginitislaamosta virolaisiin designkauppoihin ja valokuvataiteen keskus Fotografiskaan, mutta toistaiseksi majoitusvaihtoehdot ovat tällä alueella olleet melko niukassa. Bob W:n saapuminen Telliskiveen on kuitenkin tuonut tähän asiaan kertaheitolla muutoksen, sillä heidän kauttaan voi vuokrata uudenkarheassa kerrostalossa sijaitsevia tyylikkäästi ja yksilöllisesti sisustettuja asuntoja lyhyempään sekä tarvittaessa myös pidempiaikaiseen majoittumiseen Tallinnassa. Me vietimme viikonlopun Bob W:n 25 neliöisessä parvekkeellisessa studioasunnossa, joka tarjosi mukavan laadukkaat puitteet onnistuneelle Tallinnan reissulle.

Sisäänkirjautuminen on tehty Bob W.:llä helpoksi, sillä tämän voi hoitaa jo etukäteen netissä ja hyvissä ajoin ennen asunnolle saapumista puhelimeen kilahti tekstiviesti, joka sisälsi kaikki tarpeelliset ohjeet sijaintiin, ovikoodiin ja muihin oleellisiin asioihin liittyen. Bob W. nimi tulee sanoista Best of Both Worlds, joka viittaa siihen, että tässä majoituksessa yhdistyvät hotellimajoituksen ja vuokra-asunnon parhaat puolet. Parin yön visiitin perusteella voimme hyvin pitkälti allekirjoittaa tämän, sillä asunto tarjosi oikeastaan kaiken ja enemmänkin kuin mitä tasokkaalta majoitukselta voi toivoa. Täytyy muuten ihan erikseen mainita, että asunnon sisustuksessa on käytetty paljon virolaisten suunnittelijoiden ja muiden pienyrittäjien tuotteita, sillä oikeastaan kaikki kahvikupeista ja kahvipöydästä sänkyyn ja seinillä oleviin tauluihin ovat paikallista käsialaa. Tällä tavalla sisustaminen maksaa takuu varmasti enemmän kuin Ikean huonekalujen hankkiminen, mutta toisaalta lopputulos on huomattavasti persoonallisempi ja yksilöllisempi, jonka lisäksi tässä samalla tuetaan paikallisia yrittäjiä. 🙂

Lisäksi Bob W.:n asunnoissa on pyritty myös pienillä asioilla huomioimaan ympäristöön liittyviä asioita, sillä keittiön pöydältä voi ottaa lainaksi vesipullot ja kylpyhuoneen kaikista saippua- ja shampoopulloista löytyy teksti Stop the water while using me. Näitä ei kuitenkaan onneksi liikaa alleviivata täällä “katsokaa kuinka ympäristötietoisia me olemme”-tyyliin, sillä joissain paikoissa tämmöiset helposti alkavat tuntumaan turhan päälle liimatuilta asioilta. Kokonaisuutena asunnosta jäi semmoinen fiilis, että siinä on osattu oikealla tavalla ottaa huomioon ympäröivä Telliskiven alue, ja tuomaan asuntoihin pieni pala tämän urbaanin ja nopeasti kehittyvän kaupunginosan sielua.

Nimenomaan Telliskiven alueella yöpyminen tuokin tähän paikkaan oman fiiliksensä, sillä vuosien varrella sitä on tottunut siihen, että useimmiten yöpyminen Tallinnassa tapahtuu ydinkeskustassa tai vanhassakaupungissa, mutta tämä oli meidänkin ensimmäinen yöpyminen tässä kaupunginosassa. Aiemmin mainittujen taiteeseen ja designiin liittyvien paikkojen lisäksi Tallinnan Telliskivi tarjoaa runsaasti hyviä vaihtoehtoja myös aamupalapaikkojen suhteen. Näistä olemmekin jo aiemmin suositelleet F-Hooneen aamiaista sekä kirjoittaneet jutun kahvila Fikasta.

Fotografiska Tallinna 2919
Näkymä asunonn parvekkeelta

Nämä kaksi paikkaa sattuvat olemaan myös Bob W.:n yhteistyökumppaneita eli majoituksen buukkaamisen yhteydessä voi pakettiin lisätä myös aamiaisen, joka sisältää 2 vapaavalintaista aamiaisannosta/-tuotetta sekä yhden kylmän tai kuuman juoman per henkilö. Meidän majoituspakettiin kuului aamiainen, joten päätimme suunnata testaamaan Bob W.:n tarjoaman kolmannen vaihtoehdon eli Telliskiven Raha Raamat Reston aamiaistarjontaa. Tästä lisää erillisessä postauksessa, mutta näin lyhyesti voi sanoa, että kaikki Bob W.:n yhteistyökumppanit tarjoavat laadukkaan aamiaisen, joten tässä ei oikeastaan voi mennä pieleen.

Telliskiven Raha Raamat Reston aamiainen 5392
Telliskiven Raha Raamat Reston aamiainen

Kokonaisuutena viikonloppumme Bob W.:n Telliskiven asunnossa oli oikein onnistunut, ja paikkaa voikin mielellään suositella. Majoitusta ei ole myöskään hinnalla pilattu, sillä esimerkiksi tuo meidän asunto maksoi viikonloppuna aamupalan kera 101 euroa/yöltä. Tähän rahaan pääsee Tallinnassa yleensä semmoiseen vähän keskitasoa parempaan hotelliin, jossa saa todennäköisesti ihan kohtuullisen aamiaisen. Meidän kanssa saa toki olla eri mieltä, mutta oman kokemuksen mukaan Telliskiven Bob W. tarjoaa huomattavasti parempaa vastinetta rahalle kuin monet kaupungin hotellit. Pelkän yöpymisen hinta olisi ollut 79 euroa/yö, ja seuraavalla kerralla saatammekin hyvin päätyä tähän ratkaisuun, sillä asunnosta löytyy kaikki tarpeellinen siihen, että aamiaisen voi halutessaan valmistaa asunnolla. Jos tätä kämppää pitäisi verrata Tallinnan asuntotarjontaan eli Air BnB-kämppiin, niin Bob W. on huomattavasti varmempi vaihtoehto, sillä ainakin meillä on Tallinnan Air BnB-asunnoista melko vaihtelevia kokemuksia

Bob W Tallinna 8157

Jos kiinnostuitte, niin lisätietoa ja tarkemmat hinnat voitte katsoa Bob W.:n nettisivuilta.

Lue lisää: Majoitus Tallinnassa
Bob W. Telliskivi sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän