Tallinnasta löytyy laadukkaita majoitusvaihtoehtoja joka lähtöön, sillä monipuolisen hotellitarjonnan lisäksi Tallinnasta löytyy satoja asuntoja lyhytaikaiselle vuokralle. Näitä asuntoja välittävät muun muassa Airbnb-sivusto, Bob W. sekä Booking.com. Alkuvuodesta majoituimme kolmessa Airbnb:n kautta varatussa asunnossa, jotka sijaitsivat eri puolilla Tallinnaa. Ensimmäinen asunto oli 2-4 hengen käyttöön tarkoitettu pieni asunto Tallinnan satama-alueen lähellä, toinen taas isommalle porukalle tarkoitettu perheasunto Solaris Keskuksen lähettyvillä, ja viimeisin kahden makuuhuoneen saunallinen asunto vanhassakaupungissa. Loppvuodesta yövyimme Bob W.:n Telliskivessä sijaitsevassa studioasunnossa, ja tästä voitte lukea lisää täältä.

pieni asunto:

Jokainen näistä tarjosi omanlaisensa kokemuksen, mutta yksikään ei varsinaisesti pettänyt. Kaikkien asuntojen kohdalla yhteydenpito ennen matkaa oli sujuvaa, sisäänkirjautuminen oli sujuvaa ja asunnoista löytyi kaikki se mitä kuvauksessa olikin luvattu. Hinnatkaan eivät päätä huimanneet, sillä helmikuinen viikonloppu pienessä asunnossa maksoi 109€ (27,25€/yö/hlö), toukokuussa vietetty viikonloppu perheasunnossa taas kustansi 290€ (36,25€/yö/hlö), kesäkuun viikonloppu vanhassakaupungissa 304€ (38€/yö/hlö) ja joulukuinen yöpyminen Bob W.:n asunnossa 158€ (39,5€/yö/hlö). Asunnossa tietenkään ei ole hotellin tapaan valmista aamiaista tarjolla, mutta toisaalta noilla hinnoilla ei kyllä kovinkaan kummoiseen hotelliin pääsisi majoittumaan.

perheasunto:

Ollaan joskus vertailtu näitä asunnon vuokrauksen ja hotellimajoituksen hyviä puolia, ja asunnon vuokrauksen puolesta puhuvat muun muassa semmoiset asiat kuin, että asunnossa on useimmiten enemmän tilaa kuin hotellihuoneessa, porukalle tämä on edullisempi vaihtoehto kuin useamman erillisen hotellihuoneen buukkaaminen, asunnossa saattaa olla sauna tai/ja poreallas omaan käyttöön (kuten tuossa vanhankaupungin kämpässä), puitteet ruoanlaittoon ja ei tarvitse elää hotellin aamiaisaikojen mukaan.

vanhankaupungin asunto:

Toki hotellissa on myös omat hyvät puolensa, ja niinpä ennen majoituksen varaamista kannattaakin aina miettiä, että mitä tulevalta Tallinnan reissulta toivoo. Jos tärkeimmät prioriteetit ovat esimerkiksi huonepalvelu, valmiiksi tehty runsas aamiainen tai monipuolinen kylpyläosasto, niin silloin vuokra-asunto ei todennäköisesti ole se paras ratkaisu. Suosikkihotellimme Tallinnaan voitte katsoa täältä. Majoitutte te sitten asunnossa tai hotellissa, niin toivomme että teillä on onnistunut ja muistorikas reissu Tallinnaan! 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän