Centennial Hotel Tallinn sijaitsee noin 2 km päässä Tallinnan Viru Keskukselta ja reilun puolen kilometrin kävelymatkan päässä ostoskeskus Kristiine Keskuksesta. Hotelli avasi ovensa syksyllä 2017 ja kun nyt vihdoin kerkesimme käydä katsastamassa paikan, niin yhteenveto on lyhyen ytimekäs: tykkäsimme todella tästä hotellista! Heti alkuun on pakko kehua millä tavalla Centennial Hotelliin on onnistuttu tuomaan pieniä juttuja, joilla se hieman erottuu muista Tallinnan hotelleista sekä samalla tekee kunniaa 100-vuotiaalle Virolle. Ensimmäinen ja ehkäpä se ilmeisin asia on hotellin nimi, joka tarkoittaa satavuotiasta.

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta ovat kaikkien hotellihuoneiden takaseinää koristavat kuvat, jotka saattavat ensi silmäyksellä vaikuttaa ihan sattumanvaraisesti valituilta, mutta tosiasiassa Centennial Hotellin 81 hotellihuoneesta löytyvät kuvat on poimittu yli 5000 ehdolla olleen valokuvan joukosta. Vielä mielenkiintoisemmaksi nämä kuvat tekee se asia, että jokaisessa kerroksessa on eri teeman mukaan valitut kuvat: ensimmäisessä kerroksessa kuvat liittyvät Viron ensimmäiseen kauteen itsenäisenä valtiona, toisen kerroksen kuvat ovat sodan jälkeiseltä ajalta, kolmannessa kerroksessa ne taas liittyvät neuvostoaikaan ja ylimmän kerroksen kuvat nykyaikaan. Ainoastaan Tallinnan Centennial Hotellin neljännestä kerroksesta löytyvät kuvat ovat värikuvia, joten tällä on selvästi haluttu vielä entisestään korostaa sen olevan nykyaikaa.

Hotellin Aula Tallinna 1929

Viimeisenä yksityiskohtana täytyy vielä mainita Tallinnan Centennial Hotellin ravintola, jossa pääkokkina toimii Viron ensimmäisen presidentin Lennart Meren entinen kokki Oleg Alasi. Myös ravintolan menu on ottanut vahvasti vaikutteita Viron satavuotisesta historiasta, mutta kaikkiin annoksiin on kuitenkin tuotu moderni lähestymistapa. Me emme reissulla ehtineet syödä ravintola 100:ssa, mutta ainakin paikka vaikutti tyylikkäältä.

Centennial Hotelli Tallinna 3111

Majoituimme kaksi yötä Centennial Hotel Tallinnin zen-tason huoneessa, joka oli tilava, tyylikkään modernisti sisustettu ja kylpyhuoneesta löytyi poreamme sekä ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Plussaa täytyy antaa myös huoneen varusteluun kuuluvista kylpytakeista ja -tossuista. Zen-huoneet ovat varmasti tuttuja kaikille jotka ovat joskus yöpyneet hotelli Von Stackelbergissä tai Kreutzwaldissa, sillä nämä kaikki ovat Unique Hotelsin omistuksessa. Itse olemmekin heidän hotelleissaan aina suosineet näitä zen-huoneita, sillä meidän kokemusten mukaan ne tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.

Myös hotellin yleiset tilat ovat modernin siistit, ja mielenkiintoinen juttu Centennial Hotellissa on se, että tässä samassa rakennuksessa sijaitsee myös useiden virolaisten design- ja IT-firmojen konttorit. Eli sitäkin kautta paikka yhdistyy hienolla tavalla nykyaikaiseen Viroon. 🙂 Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja palveluhenkistä, joten myöskään tästä ei löydy muuta kuin hyvää sanottavaa. Centennial Hotellin aamiainen oli monipuolinen ja sitä myöten selvästi Tallinnan keskitasoa parempi. Kuten jo heti tekstin alussa totesimme, niin tästä paikasta jäi hyvä fiilis. Hotelli sijaitsee satamasta katsottuna toisella puolella kaupungin keskustaa, mutta todellisuudessa kaikki paikat ovat kävelymatkan päässä, joten ei Centennial Hotelli missään syrjäkylällä sijaitse. Vielä kun paikka tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, niin mikäs täällä on ihmisen ollessa.

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit

Centennial Hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän