Kristiine Keskus sijaitsee noin kymmenen minuutin matkan päässä Tallinnan keskustasta, mutta tästä kauppakeskuksesta löytyy pitkälti samat liikkeet kuin keskusta-alueen kilpailijoista, joten ei Kristiineen ole enää tänä päivänä mikään pakko lähteä. Myös Viron suurin kauppakeskus Ülemiste Keskus sijaitsee ainoastaan hieman kauempana, joten ihan yhtä hyvin voi hypätä lentokentän suuntaan kulkevaan bussiin ja mennä sinne.

Kristiine Keskus Tallinna 1230

Kristiinessä avattiin 2010-luvun alkupuoliskolla täysin uusi osasto, josta löytyy muun muassa muutamia hyviä ruokapaikkoja. Lisäksi Kristiinestä löytyy Prisma, jossa on kattava valikoima erilaisia elintarvikkeita. Tallinnan Kristiine Keskuksesta löytyy yhteensä lähes 170 liikettä, joista noin 100 kappaletta on erilaisia muotiin keskittyneitä kauppoja ja 18 kappaletta ravintoloita/kahviloita, joten ei kauppakeskuksen valikoimassa mitään vikaa ole. Kristiinen ja Mustamäen alueella asuvat paikalliset käyvät kauppakeskuksessa, mutta turistin näkökulmasta tuonne lähtemiseen ei löydy kovinkaan montaa painavaa syytä. Uusi osasto paransi Kristiine Keskuksen ilmettä huomattavasti ja teki siitä monipuolisen ostoskeskuksen, mutta kokonsa puolesta se ei pysty kilpailemaan Rocca Al Maren ja Ülemiste Keskuksen kanssa.

Kristiine Keskus Tallinna 5239

Kristiinen etu Rocca Al Mareen nähden on sen keskeisempi sijainti, mutta toisaalta Ülemisten suhteen paikalla ei tätä etua ole. Vielä kun Ülemiste Keskuksen välittömään läheistyyteen avattiin hiljattain uusi T1 Mall of Tallinn kauppakeskus, niin tarjoaa tämä alue huomattavasti monipuolisemmat ostosmahdollisuudet kuin pelkkä Kristiine Keskus.

Kristiine Keskus Tallinna 6677

Jos kuitenkin päätätte suunnata tänne ostoksille, niin lisätietoa paikasta voitte katsoa kauppakeskuksen nettisivuilta. Perille pääsee kätevästi Viru Keskuksen takaa lähtevällä bussilla numero 42.

Kristiine Keskuksen aukioloajat:
Ma-Su 10.00-21.00 (Prisma 08.00-23.00)
Lue lisää: Tallinnan Ostokset
Kristiine Keskuksen sijainti Tallinnan kartalla:

43 KOMMENTIT

 1. hei! osaatko sanoa onko miten pitkä kävely matka rocca al maresta kristiinen keskukseen? ja mihin päin pitää suunnata? 😀 kiitokset tosi hyvästä info blogista =)

  • Moikka,

   Kauppakeskus Rocca Al Maresta Kristiine Keskukseen on matkaa reilut 4 kilometriä. Jos lähdette kävelemään Rocca Al Maren pääovilta, niin suunnatkaa vieressä sijaitsevan Audi Centerin suuntaan ja siitä jatkatte päätietä Tallinnan keskustan suuntaan. 🙂

 2. Hei, Olen menossa ystäväni kanssa kesällä Tallinnaan ja tällä kertaa haluttais mennä Kristiine keskukseen.
  Mietin vain, että jos Virun keskukselta lähtisi kävelemään Kristiinen keskukseen, niin kumpaan suuntaan pistetään jalkoja virun keksukselta amarillon suunnasta eteepäin vaiko keskuksen toiselta puolelta?

  En tiedä saako tästä mitään selvää.. Ja toinen kysymys, että miten tuonne Kristiine keskukseen pääsee sillä ilmaisbussilla joka lähtee terminaalin vierestä Rocca al mereen, kun meno matkalla tuo bussi ei vissiin pysähdy Kristiinen keskuksen kohdalla.. Emme siis harkitse muita julkisia tai taksia. Menemmekö ensin bussilla tuonne Rocco al maree ja siitä odotetaan, että samainen bussi lähtee takasinpäin ja jäämään Kristiinen keskuksen kohdalla pois?

  Neuvoja ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan? 🙂 Hukassa kun ollaan.

  • Moikka,

   Viru Keskukselta lähdette kävelemään eteenpäin Amarillon puoleisesta päädystä. Siitä kävelette Vabaduse Väljakin kautta eteenpäin kohti Kristiine Keskusta. 🙂 Prisma bussi ei tosiaan menomatkalla pysähdy Kristiinellä, joten sillä vaihtoehdolla joudutte heittämään lenkin Rocca Al Maren kautta. Jos sää on hyvä, niin mielummin kannattaa kävellä kuin lähteä ajamaan Prisma bussilla ympäri kaupunkia.

 3. Hei. Itse olin 2014 loppukesästä hotellissa Tallinnassa pari yötä ja otin hotellilta taksin (Reval takso) ja lähdin Rocca al mareen. Taksimatka maksoi meno-paluu yht. 12 euroa eli 6 euroa per sivu. Hotellin edessä oli lähteissä jokin keltainen taksi (en muista enää minkä yhtiön) mutta olisi samasta matkasta ja ilmeisesti yhdensuuntaisesta matkasta veloittanut 25 euroa. Tosi tarkkana siis kannataa olla hintojen suhteen, ettei tule jymäytetyksi.
  Taksikuskit osaavat jotkut jonkin verran englantia viron lisäksi eli juttelin matkan kuskin kanssa ummet ja lammet. Toinen kuski ei sit puhunutkaan mitään.
  Taksin sain Rocca al maresta tilattua niin, että lompsin paikalliseen puhelin liikkeeseen ja sanoin myyjälle, että voisitko soittaa mulle Reval takson.
  Huomioi, että ne haluaa sun nimesi taksia tilatessa sitä varten, että saavat tarkistaa nimesi perusteella, että ottavat juuri sinut kyytiinsä.
  Tuosta Kristiine keskukseen taksilla menosta satamasta veikkaisin että 10 euroa on max hinta meno-paluu hinnalle kun siellä taksilla käy. Koska Rocca al mareen on keskustasta noin 12km per sivu matkaa. Jos en ihan väärin.. muista eli 1 euro / kilometri hinta.
  Keväämmällä taas Tallinnaan.

 4. Tervehdys,
  Iso kiitos blogista, olen turvautunut sinun infoihisi jo vuosien ajan 🙂
  Miten suosittelisit matkaamaan kiireaikataululla Kristiineen kahden lapsen(+kahdet rattaat) kanssa A-terminaalista?

  • Kiitoksia! On aina mukava kuulla, että sivustostamme on ollut apua. 🙂
   Vastaus kysymykseesi riippuu hieman siitä, että mahdutteko rattaiden kanssa tavalliseen taksiin vai tarvitsetteko tilataksin. Missään nimessä en suosittele julkisten käyttöä. Jos mahdutte tavalliseen taksiin, niin kaikki oheisessa tekstissä mainintut taksiyhtiöt soveltuvat tuohon tarkoitukseen (http://tallinnaa.com/taksilla-tallinnassa/). Jos taas tarvitsette tilataksin, niin Tulika Taksolta sekä Tallink Taksolta löytyy hyviä tila-autoja. Ne ovat selvästi kalliimmat kuin tavalliset taksit, joten kyyti satamasta Kristiineen maksaa varmaan noin 8-10 euroa.

 5. Jos vielä pidät blogia, niin osaisitko sen verran auttaa, että pääseekö ilmaiseen Prisma bussiin hyppäämään muualta kun vain satamista? Eli siis pysähtyykö bussi pysäkeilläkin? Tarvetta olisi siis jostain Virun läheltä päästä kyytiin jos bussi edes pysähtyy pysäkeillä 🙂 Jos Prisma bussi pysähtyy jossain siinä pysäkillä, niin osaatko sanoa pysäkin nimeä?

  • Moikka! Prisma bussin kyytiin pääsee ainoastaan Tallinnan A- ja D-terminaalilta eikä se pysähdy muualla kuin Rocca Al Maressa ja Kristiine Keskuksella. Keskustasta kyllä pääsee kätevästi Kristiinelle julkisilla ja olemmepa joskus hyvällä säällä tuon matkan kävelleetkin. 🙂

 6. Moikka!

  En selaillut kommentteja pahemmin joten joku on voinutkin jo kysyä tätä: Kuinka saa Tallink taksin Kristiine keskukseen? Onko “taksitolppaa” vai pitääkö soittaa johonkin? Puhutaanko suomea tai englantia jos tilaa soittamalla taksin? Sama kysymys Rocca Al Maren kauppakeskukseen, kuinka päästä pois sieltä jos taksilla kulkee?

  Kiitos etukäteen jo vastauksestasi!

  • Terve,
   Tallink Takson taksitolpista en ihan tarkkaan tiedä, mutta taksin saa Kristiine Keskukseen, Rocca Al Mareen ja kummastakin paikasta pois soittamalla numeroon +372 640 8921. Eiköhän sieltä löydy joku suomea osaava. 🙂

 7. Hei! Osaisitko vinkata minulle, mistä löytyisi tanssivaatteita/välineitä (nykytanssi,hip-hop,baletti yms, ei siis kilpatanssi)?

  • Terve,
   Valitettavasti ei ihan heti tule mieleen, että mistä tuommoisia vaatteita/välineitä saisi. Kannattaa varmaan kysellä Suomi24 keskustelupalstalla, sillä siellä joku asiaan paremmin perehtynyt saattaisi osata auttaa. 🙂

 8. Hei!
  Ensinnäkin kiitos kovasti hyödyllisistä vinkeistä!
  Tiedätkö onko Kristiine-keskuksessa mitään leikkipaikkaa lapsille, kuten käsittääkseni on Rocca al Maren keskuksessa?
  Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Terve,
   Kiva että blogistani on ollut hyötyä. 🙂 Aiemmin Kristiine Keskuksessa sijaitsi muistaakseni Reds Mängutuba, mutta nyt se näyttäisi muuttaneen Ülemisteen. Tässä linkki Ülemisten Reds Mängutubaan: http://www.ulemiste.ee/kauplused/reds-play-centers

   Hieman tuossa luin Perekool.ee-foorumilta ja joku vinkkasi siellä, että Kristiine Keskusen toisessa kerroksessa Seppälän ja 5D Kinon välissä olisi jokin leikkipaikka lapsille, mutta paikka on hieman jemmassa, joten ainakaan itse en ole tuota paikkaa koskaan huomannut. Toivottavasti näistä oli jotain apua! 🙂

 9. Heippa!

  Kiitos mainiosta blogista, se on todella hyödyllinen!

  Osaatko sanoa missä kohdassa on bussipysäkki, jossa ilmainen Prismabussi pysähtyy? Arvelisin että se on keskuksen pohjoispuolella, mutta parempi kysyä kuitenkin. 🙂 Tarkoitus on kävellä D-terminaalilta Kristiineen ja palata bussilla takaisin.

  Terkuin, Pirjo

  • Terve Pirjo,
   Siitä pääovien edestä löytyy bussipysäkkejä ja siinä pysähtyy myös Prismabussi (taitaa olla ilmansuuntana pohjoinen, joten sinne vaan 😀 ). Sitä on melko vaikea olla löytämättä, joten ei kannata murehtia asiasta. 🙂

 10. Terve Sirpa,
  Kyllähän Krisiine Keskuksesta löytyy vaikka mitä. Siellä on muun muassa Levi’s, Marks & Spencer, kenkäkauppa Shu, Monton, Ecco, Vero Moda sekä paljon muita liikkeitä. 🙂

  Jos aikaa on ainoastaan 4 tuntia, niin kannattaa tosiaan ottaa taksi, mutta satamassa kannattaa olla hereillä, sillä siellä päivystää myös huijaritakseja. Eli kannattaa ensin kysyä matkan hintaa ja jos ei tunnu luotettavalta, niin sitten otatte toisen taksin. Tallink Taksot ovat esimerkiksi kalliimpia kuin muut taksit, mutta ainakin omien kokemuksieni mukaan ne ovat suht luotettavia. Matkan hinta Kristiine Keskukselle maksaa varmaankin jotain 8-10€ välillä taksiyhtiöstä riippuen. Tallinnasta löytyy toki halvempiakin taksiyhtiöitä, mutta ne eivät päivystä satamassa. Mutta missään nimessä yli 10€ sen ei pitäisi maksaa.

 11. Hei, bongasin blogisi ja ajattelin kysäistä minäkin jotain…
  Suunniteltu 8 h shoppailureissu Tallinnaan typistyi 4:ään, kun ostosmatkojen (bussi mukana kaupungilla) suosio on kuuleman mukaan hiipunut. Rannan “putiikit” ja tarjonta 🙂 on katsastettu moneen kertaan. Suosittelet Kristiine Keskusta, löytyykö sieltä nuorille (20 v) ja vähän vanhemmillekin (äidit) nuorekkaita / muodikkaita vaate- ja kenkäliikkeitä? Shoppailuaikaa, kun on vähän pitänee ottaa taksi. Onko takseja saatavilla hyvin terminaaliin päin, eli toimiiko “taksipäivystys” Kristiine Keskuksella? Osaatko arvioida mitä luokkaa taksimatka maksaa Kristnen ja terminaalin välillä? Etukäteiskiitokset vastauksestasi ja aurinkoista kesän jatkoa sinulle 🙂 Sirpa Jyväskylästä

 12. Hei,

  yövymme Hotel L’Ermitagessa Toompuisteella. Miten Kristiine Keskukseen pääsee parhaiten? Entä takaisin hotellille?

  • Terve,
   Kristiine Keskus sijaitsee vain puolentoista kilometrin päässä teidän hotellista, joten jos on oikein reipas, niin tuo matka on mahdollista taitaa vaikka jalkaisin. 🙂
   Toinen vaihtoehto on sitten kävellä about 500 metriä Tönismäen pysäkille ja mennä siitä trollibussilla numero 3 Kristiine Keskukselle. Tosin trolli ei pysähdy siinä ihan Kristiinen edessä, joten reilun 100 metriä joutuu kävelemään keskukselle. Takaisin päin mentäessä bussipysäkki löytyy suorana Kristiinen edestä. 🙂

 13. moikka, jos vielä tänne kirjoittelet, niin mietin että onko sinulla tietoa, ensinnäkin että monelta Kristiine lauantaisin aukeaa ja kuinka pitkä matka satamasta on kilometkeissä kyseiseen paikkaan?(:
  Taksia on monet suositelleet matkustusvälineeksi, mutta pitää katsella aukioloaikojen mukaan…

  • Terve Inka,
   Kristiine Keskus aukeaa joka päivä kello 10 ja suljetaan kello 21. Kauppakeskuksessa sijaitseva Prisma sen sijaan aukeaa jo klo 8 ja suljetaan klo 23. Satamasta (Tallinkin D-Terminaalilta) matkaa Kristiine Keskukseen tulee noin 3.5-4km, eli ei sinne mikään mahdoton matka kävellen ole.:)

 14. Moi!! Vieläköhän tätä blogia pitelet? Olisin kysellyt, että myydäänkö noissa Tallinnan Prismoissa ollenkaan vaatteita ja meneekö toi Prisma-bussi vaan mennessä Rocca al Mareen, mut takas tullessa ottaa kyytiin Kristinestäkin?

  • Tallinnan Prismoissa myydään myös vaatteita, ihan samalla tavalla kuin Suomessakin. Mennessä Prisma bussi painaa menemään suoraan Rocca Al Mareen, mutta takaisin päin kyytiin pääsee myös Kristiineltä. 🙂

 15. Moi! voisitko antaa vielä ykstyiskohtaisemmat ohjeet ja kertoisitko mitkä kaupat ovat Kristiine keskuskuksessa erit kun Kaubamajassa? 🙂

  • Tervehdys. Viru Hotellilta matkaa Kristiine Keskukseen kertyy noin 2,5 km. Talvikeleillä en siis suosittele kävelemistä. 🙂

   Trollibussi 3 ja 6 lähtevät Viru Keskuksen takaa (kadun nimi on Kaubamaja) ja niillä pääsee ihan muutamassa minuutissa Kristiineen.

   Jos nyt kuitenkin päätätte kävellä, niin kävelkää kohti Solaris Keskusta. Reitti on suunnilleen Estonia Puiestee-Kaarli Puiestee-Endla. Tuota reittiä seuraamalla pääsette suoraan perille. 🙂

 16. heippa! täällä ois yks ens viikolla tallinnaan lähtevä ja oisin kyselly että onko kristiine keskukseen pitkä kävelymatka viru hotellista?? Kiitos jo etukäteen vastauksesta 🙂 ja jos voit vielä auttaa sen verran että mihin suuntaan pitää hotellilta lähteä 😛

 17. Olisiko mahdollista tehdä postausta Tallinnasta asunnon vuokrauksesta? Se tuntuu olevan niin erilaista ja vaikeampaa kuin Suomessa. Paljonko ne kommunaalikulut ovat esimerkiksi kaksiossa? ja mitä niihin kuuluu? vesi ja sähkö +? Osaisitko suositella jotain vuokranvälitysfirmaa? tai puhuuko siellä joku kiinteistönvälittäjä suomea tai englantia? Kiitoksia!

 18. Kiitos ohjeistuksesta- vaikka muutaman kerran on tullut Kristinessä käytyä ei nuo trollilinjojen numerot jää millään mieleen.. T. Tallinnaan viikonlopuksi matkaava shoppailija

 19. Sattumalta löysin tämän blogin, kun etsin juurikin tietoa miten päästä Kristiine keskukseen. Kiitos hyvistä ohjeista. Kokeilen niitä viikonloppuna 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän