Monelle Helsinki-Tallinna välin matkustaminen laivalla on erittäin tuttua puuhaa ja myös oma suosikkiyhtiö Tallinnan reissuille löytyy, mutta tästä tekstistä löydätte hieman meidän kokemuksiamme eri laivayhtiöistä.

Tallink & Eckerö Line

Nykyään me oikeastaan käytämme vain ja ainoastaan näitä kahta laivayhtiötä, sillä Eckerö Line tarjoaa usein edullisimmat hinnat ja Tallinkin etuna taas ovat tiheään liikennöivät laivat. Tallinkilla on hyvät puitteet risteilystä nautiskelemiseen ja matkan kesto on laivasta riippuen 2h tai 3h 30min. Tällä hetkellä nopein laiva Tallinnaan on Tallinkin Megastar sekä Tallink Star, jotka molemmat vievät perille kahdessa tunnissa. Tallinkin laivat lähtevät Helsingissä Länisterminaali T2:sta ja Tallinnan päässä yhtiöllä on käytössä D-Terminaali.

Eckerö Line taas on ainoa suomalainen laivayhtiö. Aiemmin emme sitä oikein pystyneet suosittelemaan, mutta M/S Finlandia laivan tulon myötä mielipiteemme Eckeröstä muuttui. Uusi laiva on siisti ja nopea, ja liput ovat halvemmat kuin esimerkiksi Tallinkilla. Eckerö Linen lippuhintoja voitte katsoa täältä. Eckerö Linen laiva käyttää Helsingissä Länsiterminaali T2:sta ja Tallinnan päässä M/S Finlandia saapuu A-Terminaaliin.

Viking Line

Kolmas Helsinki-Tallinna välillä liikennöivä laivayhtiö on Viking Line, jolla tosin on vain kahdesta neljään lähtöä päivässä kumpaankin suuntaan ja matkan kesto on 2h 15min tai 2h 30min. Viking Linea on tullut viime vuosina käytettyä melko harvakseltaan, sillä Viikkari ei oikeastaan tarjoa mitään mitä Eckeröltä tai Tallinkilta ei löytyisi. Viking Linen laivat lähtevät Helsingissä Katajanokan terminaalista ja saapuvat Tallinnassa A-Terminaaliin.

10 KOMMENTIT

 1. Eckerö linen henkilökunta voi olla suomalaista, mutta oman kokemukseni mukaan virolaisilla on enemmän palvelualttiutta. Henkilökunnan kalseuden perusteella en tule enää koskaan matkustamaan Eckerö linella. Eckerön konseptikin on nurinkurinen. Finlandia lähtee aamulla ja silloin voi valita suppean aamiaisen; parempilaatuisen illallisen saa vasta paluumatkalla. Kun lähtee Helsingistä illalla esim. Tallinkilla voi nauttia rauhassa herkullisen illallisen laivalla, nukkua yön satamassa, tankata aamiaisen, käyttää rahaa Tallinnassa, ja sitten, kotiin palatessa, syödä halvemman suppean illallisen laivassa. Kuka haluaisi syödä laivan buffetissa tai a la cartessa jos on jo käynyt tallinnalaisessa ravintolassa.

 2. Vähän kauempaa kuin Helsingistä matkalle lähteneenä voi sanoa että monesti tulee sen mukaan mentyä minkä paketin saa matkatoimistosta halvimmalla, koska esim. junalla Helsinkiin matkustaminen on törkeän kallista. Jos pelkän laivamatkan ostaa niin Eckerö Line vie voiton hinnassa – pidempi kesto ei siinä vaiheessa paljoa haittaa.

 3. Linda Line on kyllä ehdottoman kätevä ja olen kanssasi samaa mieltä myös tuosta Viikarista. 🙂 Ja tosiaan unohdin kokonaan mainita tuon ilmaisen risteilyn mahdollisuuden jos shoppailette tax freessä. Kiitoksia kommentista ja hyvää joulun odotusta. 🙂

 4. Itse suosin lindalineä, mutta toisinaan käytän Viikkarin xprs:ää. Ihan hyvä laiva sekin, ja aika kuluu mukavasti tax freessä. Huomiona myös se että kun ostat tax freestä yli 80e:lla, saat 1-4hengen risteilyn ihan muutaman euron hintaan 🙂 Se on mielestäni jo todella kiva tarjous.

 5. Tuo nyt on hieman makuasia.:) Itse suosittelen taas ehdottomasti Starin/Superstarin käyttämistä! 🙂 Jos haluaa siirtyä paikasta A paikkaan B mahdollisimman rivakasti niin kyllä kannattaa ottaa jompi kumpi noista nopeista (itselläni ei ainakaan ole koskaan ollut mitään negatiivista sanottavaa), mutta jos haluaa lähteä nautiskelemaan risteilytunnelmasta niin silloin toki kannattaa käyttää Baltic Princessiä.

 6. Jos Tallinkilla aikoo matkustaa, ottakaa Baltic Princess. Star/Superstar laivat ovat hyvin epämielyttäviä. Ne ovat hyvin ahtaita, puitteet huonot, palvelukin hidasta. Siellä ei edes löydä vessaan! Baltic Princess’ä osaa jopa arvostaa. Melkein täydellinen vastakohta noille kahdelle nopeammalle. Puolentoistatunnin ylimääräinen matka-aika ei ole mitään verrattuna juosta ympäriinsä laivaa melkein kuset kintuissa.

 7. Linda Linessa pääsee kyllä takakannelle ihan vapaasti.

  Eckerö Lineä olisin kanssa valmis suosittelemaan mikäli hieman pidempi matka-aika ei haittaa. Laiva on vanha mutta mielestäni jotenkin “paremmin tehty” kuin uudet Tallinkit joten se on kestänyt paremmin aikaa. Jotkut paikat Tallinkeissa repsottavat jo parin vuoden käytön jälkeen koska niissä on käytetty heppoisia materiaaleja.

  EL:n suurin etu on mielestäni suomalaisuus. Koko henkilökunta puhuu sujuvaa suomea mikä on aina mukavampi kuin Tallinkilla jossa suomen kielen taito alkaa olla harvinaisuus. EL on myös selvästi halvempi kuin Tallink.

 8. Lisäksi Linda Line ei sovi matkapahoinvoinnista kärsiville, koska pienikin tuuli keinuttaa pikkuista paattia hurjasti. Lisäksi sisätilat ovat ahtaat eikä kannelle pääse haukkaamaan raitista ilmaa.

 9. joo on Lindaline kiva mutta ongelma on se ettei koskaan voi olla varma milloin se kulkee. Nytkin toinen laiva on ollut epäkunnossa jo viikkoja, matka kestää yli kaksi tuntia ja vuoroja on peruttu. Lindan sivuilla aikataulussa ei ole mainittu mitään muutoksia poisjääneistä vuoroista, mutta alempana uutisissa vasta on maininta muuttuneista vuoroista. Terminaalissa oli tänäänkin useita väärään aikaan tulleita. Yleensähän paikkoja ei tarvitse varata. Ainoastaa kesällä autolle (laivoille joissa auto pääsee mukaan)muulloin on aina tilaa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän