Tallinnan D-terminaali sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Tallinnan vanhankaupungin porteista ja kaupungin ydinkeskustaan menee jalkapatikalla noin vartti. D-terminaalia uudistettiin pala kerrallaan ja ensimmäinen osa avattiin matkustajille lokakuussa 2019. Vuoden 2022 lopulla saatiin valmiiksi myös ulkoalueet ja nyt terminaalin alue ei enää näytä jatkuvalta rakennustyömaalta, vaan liikkuminen täällä on sujuvaa ja remontin lopputulos toi D-terminaalin käyttömukavuuteen ihan selkeää parannusta. Tämä Tallinnan sataman terminaali on virolaisen laivayhtiö Tallinkin käytössä, ja tiloista löytyy Tallink Travel Shop (1. krs) ja Business Lounge -luokan matkustajille tarkoitettu Tallink Lounge (3. krs). Lisäksi ensimmäisestä kerroksesta löytyy maksullisia säilytyslokeroita, pankkiautomaatti ja valuutanvaihtopiste. Kolmannessa kerroksessa taas on myymälä ja kahvila. 
Terminaalin välittömässä läheisyydessä sijaitsee Nautica Keskus, Lootsi Keskus sekä SuPer Alkon alkoholimyymälä. D-Terminaalin lisäksi Tallinnasta löytyy myös toinen terminaali: A-terminaali, joka on Eckerö Linen ja Viking Linen käytössä. Lisätietoa D-terminaalin palveluista voitte katsoa Tallinkin nettisivuilta.

Tallinnan D-Terminaalin läheisyydessä päivystää aina joukko takseja, mutta me emme näitä takseja koskaan käytä, sillä yleensä ne veloittavat huomattavasti korkeampia hintoja kuin esimerkiksi suosimamme taksiyhtiöt. Jos kuitenkin päätätte ottaa satamasta taksin, niin matkan hinta kannattaa aina sopia etukäteen.

D-Terminaalin sijainti Tallinnan kartalla:

4 KOMMENTIT

  1. Eilen tultiin Tallinnasta ja ärtymys oli suuri, kun Vanhasta kaupungista, Raatihuoneen torin laidalta D-terminaaliin hinta oli 14,70.
    ;(

    • Ikävä kuulla, että näin kävi. Otitteko taksin lennosta vai tilasitteko? Valitettavasti Tallinnan vanhankaupungin porttien liepeillä päivystää monenlaista taksiyrittäjää.

      • Kysyn aina hintaa ennen matkaa. Viro-keskus -D terminaali 6 euroa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän