Pysäköinti Tallinnan keskusta-alueella on varmasti monia kiinnostava asia, joten tässä hieman lisätietoa aiheesta. Tallinnan pysäköintialueet jaetaan kolmeen eri ryhmään (hyvin samantyyppisesti kuin esimerkiksi Helsingissä): keskustaan, ydinkeskustaan ja vanhaankaupunkiin. Keskusta-alueella pysäköinti maksaa 1.50€/h (Ma-Pe 07.00-19.00 & La 08.00-15.00), ydinkeskustassa 4,8€/h (maksullinen 24/7) ja Tallinnan vanhassakaupungissa 6€/h (maksullinen 24/7). Ydinkeskustaan ja vanhaankaupunkiin ei siis kannata pysäköidä ellei sitten ole aivan pakko. Tallinnassa voi Europarkin pysäköintialueilla maksaa pysäköinnin myös suomalaisen ParkManin sovelluksella. Tällä äpillä pysäköinti sujuu vaivattomasti. 🙂

Pysäköinti Tallinna 2
Oranssi = Keskusta; Punainen = Ydinkeskusta; Vihreä = Vanhakaupunki

Mikäli haluatte hyödyntää Tallinnan kauppakeskusten pysäköintitaloja, niin Solaris Keskuksen parkkihallissa pysäköinti maksaa 2 euroa/30min (24h pysäköinti 20 euroa) ja Viru Keskuksen parkkihallissa 2€/h (24h pysäköinti 25 euroa). Molemmista on lyhyt kävelymatka oikeastaan kaikkialle Tallinnan ydinkeskustaan sekä vanhaankaupunkiin. Mikäli etsitte pidempiaikaista parkkipaikkaa, niin kannattaa käydä tsekkaamassa Parkimine.ee:n nettisivu, jossa voitte tutustua paremmin tarjolla oleviin pysäköintivaihtoehtoihin.

14 KOMMENTIT

 1. Mihin parkkimaksu suoritetaan Vanhassa kaupungissa? Esim Pikk ja Lai kaduilta ja niiden poikkikaduilla ei ole merkittyjä pysäköintikieltoja tai rajoituksia eikä myöskään parkkiautomaatteja.

  • Vanhassakaupungissa kuten myös muuallakin Tallinnassa voi käyttää kännykkää pysäköinnin maksamiseen.
   Parkimine.ee:n sivuilta löytyvät ohjeet suomennettuna:
   – Lähetä tekstiviesti numeroon 1902, johon on kirjattu auton rekisterinumero sekä pysäköintialue (esimerkiksi 123ABC VANALINN)
   – Muista aina varmistaa, että pysäköintialue on oikein.
   – Saat paluuviestinä vahvistuksen, että pysäköinti on aktivoitu
   – Päätä pysäköinti soittamalla numeroon 1903
   – Mobiilipysäköinti päättyy automaattisesti 24 tunnin jälkeen

   Muistakaa myös aina tarkistaa, että kyseiselle kadulle tai alueelle saa pysäköidä.

 2. jos on suomalainen invapysäköintilupakortti, niin kelpaako se myös Tallinnassa? jos niin voiko sillä pysäköidä ilmaiseksi? esim. kyseessä Eckerön saapumislaiturin läheisyydessä oleva parkkipaikka. Kun maissaoloaika on 7 tuntia, niin auto pitää ajaa ulos laivasta.

  • MOikka,

   tämä olikin erinomaisen hyvä kysymys. Ihan 100% varmaa vastausta emme tähän löytäneet, mutta näyttäisi siltä että suomalainen invapysäköintilupa kelpaa myös Virossa. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan tämän asian vaikkapa Eckerö Lineltä, sillä heillä on luulisi olevan tästä varma tieto.

   -Tuomas

   • Suomessa myönnetty INVA kortti käy kaikissa eu ja eta maissa. Virossa yksityiset P-paikat kertovat alueen tiedotteessa yleensä ettei INVA kortti oikeuta ilmaiseen pysäköintiin. Mutta kadunvarsilla ihan ilmaista on. Matkaan vain ja nauttimaan myös Tallinnan ulkopuolelle!

 3. ja minulle ei ole selvinnyt miten Veerenne tänavan EUro Parklassa maksetaan suomalaisen auton (rek.tunnus) ja suomalaisen kännykän avulla parkkimaksu. Olenkohan missanut jotain.

  • Moikka,

   suomalaisella puhelinnumerolla tuo mobiilimaksu ei taida onnistua, mutta oletko kokeillut tuota ParkMan sovellusta? Tuosta kyseisestä parkkipaikasta meillä ei ole kokemusta, joten siitä emme osaa varmuudella sanoa mitään.

   -Tuomas

 4. missähän on liikennemerkki ja lisäkilpi mikä velvoittaa pysäköinnin maksulliseksi joka puolella tallinnan keskustassa , vai täytyykö asia vain tietää . tuntuu syrjinnältä muiden eu-kansalaisten kohdalta

 5. Moikka, eli olenko ymmärtänyt oikein, että keskusta-alueella sunnuntaisin on pysäköinti ilmaista myös pysäköitäessä kadulle?

  • Terve,
   Sunnuntaisin pysäköinti Tallinnassa on ilmaista, myös kadun varteen pysäköidessä. Ainostaan Tallinnan vanhassakaupungissa on sunnuntaisin maksullinen pysäköinti.

 6. Miten Tallinnassa menee parkkimaksut pääsiäisen aikaan? Olen menossa autolla pe-su. Sunnuntaithan ovat ilmaista parkkiaikaa, mutta miten pääsiäisperjantai ja -lauantai?

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän