Tallinnan raitiovaunut ovat kätevä ja edullinen tapa liikkua ympäri kaupunkia. Tässä oppaassa esitellään parhaat reitit ja vinkit, jotta voit helposti suunnitella matkasi ja nauttia Tallinnasta raitiovaunulla matkustaen.

Tallinnan raitiovaunut tarjoavat näppärän tavan kulkea ympäri kaupungin keskusta-aluetta. Linjoja on neljä kappaletta, joista numero 1 kulkee Koplin ja Kadriorgin, numero 2 Koplin ja Suur-Paalan, numero 3 Tondin ja Kadriorgin, numero 4 Tondin ja Suur-Paalan, ja numero 5 Koplin ja Vana-Lõunan välillä. Jos olette tulossa D-terminaaliin, niin lähin pysäkki on Hobujaaman pysäkki Viru Keskuksen vieressä. A-terminaalin suunnalta tullessa lähin pysäkki taas on Kanuti.
Tallinnan vanhat raitiovaunut ovat usein tupaten täynnä ihmisiä, joten kannattaa siis valmistautua siihen, että istumapaikkoja ei välttämättä löydy. Vuonna 2015 käyttöön otetut modernit raitiovaunut sen sijaan ovat huomattavasti väljempiä ja niissä saattaa hyvällä tuurilla päästä istumaankin. Tarkemmat pysäkkitiedot sekä aikataulut löytyvät täältä. Lisätietoa Tallinnan julkisen liikenteen lippujärjestelmästä löydätte aihetta käsittelevästä tekstistämme.
 

29 KOMMENTIT

 1. Mielestäni yön-yli -reissulle 24 h lippu on kaikkein kätevin. Ei tarvitse miettiä että onko kortilla arvoa vai ei. Voi matkustaa (tai olla matkustamatta) niin paljon kuin haluaa.

 2. Muistan joskus Tallinnassa operoineen myös raitiovaunulinjan nro 5. Mitkä olivatkaan sen päätepysäkit eli mitä reittiä se liikkui ja milloin linja lakkautettiin?

  • Tallinnan raitiovaunulinja nro. 5 kulki Koplin ja Vana-Lõunan väliä, ja se lakkautettiin vuonna 2004.

 3. Miten pääsen Telliskiveen Fotografiska-museoon. Ratikalla? Onko pitkä kävelymatka Jaamatorilta? Ja..oliso Fotografiska auki 23.12.-19 iltapäivällä?

  • Raitiovaunuilla numero 1 ja 2 pääsee Telliskivi-pysäkille saakka ja tuosta on n. 500 metrin kävelymatka Fotografiska Tallinniin. Paikan nettisivujen mukaan se on suljettuna ainoastaan jouluaattona ja juhannuksena, joten Fotografiskan pitäisi olla avoinna mainitsemanasi ajankohtana.

 4. Laivamme on satamassa kuuden jälkeen illalla. Missä on lähin piste josta saa ostettua matkakortin?

 5. Moikka.
  Saako D-terminaalista ostettua matkakortti? Meitä on neljä henkilöä (2aikuista ja 8v sekä 6v lapsi), aikomuksena hankkia 3vrk matkakortit. Tarvitsemmeko siis neljä korttia vai voiko samalle kortille ladata kaikkien matkat?

  • Moikka,

   tällä hetkellä raitiovaunulla ei pääse mitenkään, sillä Koplin suuntaan menevät raiteet ovat remontissa.

 6. hei
  pääseekö laiva-satamasta raitiovaunulla teletornin lähelle tai jopa ihan viereen..? ja kuinka kauan se kestää mennä raitiovaunulle sekä kuinka paljon se maksaa?
  -k

  • Terve Ritva,

   emme päivystä koneella 24/7, joten välillä vastauksen saaminen saattaa hieman kestää. Pyrimme kuitenkin vastaamaan kaikkien kysymyksiin mahdollisimman pian ja alle 5 tunnin väli kysymyksen ja vastauksen välillä on mielestämme melko lyhyt. Kaikki Tallinnan raitiovaunulinjat ovat jälleen käytössä, joten myös kakkosen ja nelosen ratikka kulkevat.

 7. Ühiskaartiin voi myös ladata arvoa. Kortilta ei kulu päivässä kuitenkaan enempää kuin kahden matkan verran, eli ihan sama kuin ostaisi 24h lipun – kätevämpää vain, kun on kortissa jemmassa arvoa seuraavillekin reissuille. Kortti ja lataukset tutusti R-kioskeista Huom. ei kaikista pienimmistä, itse lataan Viru-keskuksen Ärrältä (Tallink-hotellin pääty).

  • Tallinnassa voi edelleen ostaa raitiovaunuista kertalippuja ja niiden hinta on 1,6€/lippu. Tallinnassa on muuten nykyään käytössä Ühiskaart, joita voi ostaa muun muassa R-Kioskeista ja Maximan kaupoista hintaan 2€. Siihen voi sitten ostaa päivälippuja, jotka maksavat 3€/1 päivä, 5€/3 päivää, 6€/5 päivää jne.

 8. Mikäli on pitempään Tallinnassa kannattaa hankkia 24 tunnin kortti tai 72 tunnin kortti. Hinta 72 tunnin kortille 7.35 euroa ja 24 tunnin alle 5 euroa, tarkkaa hintaa en muista. Näitäkin saa R kioskilta. Lippu leimataan ensimmäisellä kerralla noustessa kulkuvälineeseen, joten voimassaolo alkaa vasta kun oikeasti matkustaa ekan kerran.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän