Tallinnan ravintolakulttuuri on vuosien varrella kokenut melkoisen muutoksen ja parhaimmillaan kaupunkiin on syntynyt huippuravintoloita kuin sieniä sateella. Jostain syystä itämainen keittiö on kuitenkin Tallinnan ja Viron ravintolaskenessä jäänyt vähemmälle huomiolle. Parin hyvän intialaisen lisäksi kaupungissa on ollut muutama keskinkertainen kiinalainen ravintola sekä Ravintola Chedi. Viimeksi mainittu avattiin jo yli 10 vuotta sitten, joten se on ollut oman alueensa uranuurtaja. Paikka on koko olemassaolonsa ajan kuulunut Tallinnan ja Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon, joka onkin saavutus johon kovin moni muu ravintola ei ole pystynyt. Tänä vuonna Chedi valittiin Silverspoon gaalassa Viron parhaaksi aasialaiseksi ravintolaksi.

Ravintola Chedi Tallinna 7946

Chedi sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin Sulevimägi-kadulla. Ravintolan sisustus on modernin tyylikäs ja siihen on selvästi otettu vaikutteita Aasiasta ja erityisesti Kaukoidästä. Kokonaisuus on kaikin puolin onnistunut, ja niinpä Chedi onkin yksi niitä Tallinnan ravintoloita, jossa mielellään istuu iltaa pitkän kaavan mukaan. Ravintola Chedi on avoinna myös päiväsaikaan, mutta se on ehdottomasti parhaimillaan illallisravintolana. Paikka on puhtaasti fine dining -ravintola, joten myös annosten hinnat ovat sen mukaiset, ja niinpä lounastaminen täällä tekee lompakkoon vähintäänkin pienen reiän. Tosin jos laatu on tärkeämpi tekijä kuin hinta, ja sattuu tekemään mieli aasialaista ruokaa lounaaksi tai illalliseksi, niin Chediin ei varmasti joudu pettymään. On myös pakko todeta, että kun viime vuosina Viron hintataso ja sitä kautta myös Tallinnan ravintoloiden hinnat ovat nousseet välillä hyvinkin reipasta vauhtia, niin samaan aikaan Chedi ei ole juurikaan nostanut hintojaan. Tästä ehdottomasti pointsit tälle paikalle! 🙂

Ravintola Chedi Tallinna 7933

Kuten tämän tasoiselta paikalta sopii odottaakin, niin palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa, jonka lisäksi viinilista on monipuolinen, ruoka on herkullista ja annoksiin on onnistuttu luomaan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Meidän ehdottomaksi suosikiksi on muodostunut chileläinen hunajalla maustettu meribassi, joka on yksi koko Tallinnan parhaista kala-annoksista (no kidding! 😀 ). Tykkäämme Chedissä myös siitä, että täällä tarjotaan juuri sopivan kokoisia annoksia. Ravintolassa voi huoletta vetää kolmen ruokalajin illallisen ilman, että ruokailun jälkeen tarvitsisi tosissaan miettiä housun ylimmän napin avaamista, mutta samalla täällä ei myöskään jää nälkä. 🙂

Tässä ravintolassa on tullut käytyä jo useampaan kertaan ja myös tuoreimman visiitin perusteella se ansaitsee edelleen paikkansa meidän “Tallinnan Parhaat Ravintolat”-listalla. Alkuruoat ravintolassa maksavat 10-19 euroa, keitot 9-11 euroa, pääruoat 12-32 euroa ja jälkiruoat 6-9 euroa. Chedistä muuten löytyy suhteellisen kattava valikoima kasviruokia, joten tämä ravintola soveltuu hyvin myös kasvissyöjille.

Ravintola Chedi Tallinna 7917Pöytävarauksen voitte tehdä alla olevan “Varaa Pöytä“-painikkeen kautta ja lisätietoa ravintolasta voitte katsoa sen nettisivuilta.

VARAA PÖYTÄ
Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-00.00
Su 13.00-22.00
Ravintola Chedi merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän