Ravintola Ocean 11 sijaitsee Tallinnan satama-alueella ja tarjoaa herkullisia meren antimia viihtyisässä ympäristössä. Ravintolan suuret ikkunat avautuvat upeisiin merimaisemiin, ja sen sisustus yhdistelee vehreyttä ja merellisiä sävyjä. Monipuolinen menu sisältää niin kala- ja äyriäisruokia kuin liha- ja kasvisvaihtoehtoja. Ocean 11 on erinomainen valinta lounaalle tai illalliselle, ja kesäisin voit nauttia ateriasi ravintolan terassilla.

Ravintola Ocean 11 ei sijaintinsa puolesta ole ravintola, joka osuisi kovin helposti ihan sattumalta suomalaisen Tallinnan matkaajan reitille, mutta tämä paikka ehdottomasti kannattaa sisällyttää seuraavaan etelänaapurin visiittiin. Ocean 11 pitää majaansa Tallinnan satama-alueelle 2021 avatussa kansainvälisten risteilijöiden osassa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Eckerö Linen ja Viking Linen käyttämästä Tallinnan A-Terminaalista.

Tämä ei välttämättä ole se ensimmäinen paikka, mistä odottaisi löytävänsä laadukkaan merenantimiin keskittyvän ravintolan, mutta niin sitä vaan tämä paikka on päässyt yllättämään allekirjoittaneet positiivisesti, niin kesällä kun myös talvella. Ravintolan miljöössä ovat isossa roolissa sen suurista ikkunoista meren suuntaan sekä satama-alueelle aukeavat näkymät, mutta paikka on muutenkin viihtyisästi toteutettu, ja sen sisutuksessa on yhdistelty onnistuneesti vehreyttä tuovia kasveja ja merensinistä valaistusta. Merellinen teema on vahvasti esillä myös ravintolan menussa, josta toki löytyy myös liha- ja kasvisvaihtoehtoja, mutta painopiste on selkeästi kala- ja äyriäisannoksissa.

Ensmmäisen visiittimme aikaan ravintola osallistui Tallinnassa meneillään oleviin ravintolaviikkoihin ja tämän vuoksi menu poikkesi hieman normaalista. Listalta löytyi kuitenkin vaikka mitä herkkuja, mutta ennen ruoan pariin siirtymistä halusimme testata ravintolan osaamista cocktailien suhteen. Testiin valikoitui virolaisen ginitislaamo Junimperiumin giniä sisältävä Rhubarb Heaven sekä talon omaan limoncelloon tehdyn Limocello Spritzin. Kummatkin näistä osoittautuivat herkullisiksi ja taidokkaasti tehdyiksi drinkeiksi, joita voi ehdottomasti suositella.

Ruokalistan puolella päätettiin mennä kolmen ruokalajin illallisella ja jättää menusta löytyvä seafood platter seuraavaan kertaan. Alkuun tilasimme tonnikalatartaria ja mango chevicheä, ja näistä molemmat tarjosivat mukavan raikkaan makukokemuksen ja annoskoko molemissa oli juuri sopiva. Tonnikalatartar oli kerrassaan herkullinen kun taas mango cheviche taas tarjosi pitkään aikaan yhden visuaalisesti näyttävimmistä esillepanoista. Pääruoaksi valikoitui äyriäispastaa ja sinisimpukoita kermaisessa viinikastikkeessa. Pasta oli tuoretta ja maut herkullisia, mutta kyllä näistä kahdesta annoksesta sinisimpukat vei tällä kertaa pidemmän korren. Sinisimpukoita tulee tilattua melkeinpä joka kerta kun niitä vaan on listalla tarjolla, ja Ocean 11 versiosta täytyy todeta, että se oli todennäköisesti paras sinisimpukka-annos, mitä olemme Tallinnassa syöneet.

Jälkkäriksi otettiin listalta vielä kookos-creme brulee, banoffee kakku, talon omatekoista limoncelloa ja cappuccino. Jos sinisimpukat tulee tilattua aina kun niitä on saatavilla, niin hieman sama tilanne on myös creme bruleen kanssa. Ei olla mitään suuren suuria kookoksen ystäviä, mutta täytyy todeta että Ocean 11 versio toimi oikein hyvin. Myös banoffee oli herkullista, mutta kakkupala oli ainakin meille hieman liian suuri. Limoncello ja cappuccino kruunasivat mukavasti tämän herkullisen ja todella onnistuneen illallisen.

Banoffee kakku
Banoffee kakku

Täytyy muistaa kehua myös paikan henkilökuntaa, jonka palveluasenne oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Heiltä olisi saanut myös viinisuositukset annoksiin, mutta tällä kertaa päädyttiin tilaamaan listalta lasilliset viiniä oman fiiliksen mukaan. Ocean 11 on kokonaisuutena ravintola, jota todella mielellään hehkuttaa vähän enemmänkin, sillä sen uniikki sijainti ja miljöö, taidokkaat drinkit, herkulliset ruoat ja hyvä palvelu tekevät siitä Tallinnan ravintolaskeneen virkistävän erilaisen ravintolan.

Creme brulee, limoncello & cappuccino
Creme brulee, limoncello & cappuccino

Paikka on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä kun valoa tulvii sisään ravintolan ikkunoista, ja terassilla on auringonpaisteessa mukava nauttia vilvoittavasta Itämeren tuulahduksesta samalla kansainvälisiä risteilyaluksia lähietäisyydeltä ihaillen. Tänne voi hyvin saapua niin lounaalle tai illalliselle kuin myös ihan vaan nauttimaan paikan herkullisista drinkeistä. Ohessa terassikuvia kesäkuussa tekemältämme toiselta visiitiltä.

Ravintola löytyy jatkossa myös meidän Tallinnan Parhaat Ravintolat listauksesta. Paikkaan on selvästi meidän lisäksi tykästynyt myös joku muu, sillä se löytyy vuoden 2023 Flavours of Estonian parhaat ravintolat listauksesta sekä Falstaffin Nordic 2024 listauksesta. Ocean 11 sopii muuten hyvin myös lapsiperheille, sillä ravintolasta löytyy lapsille oma menu sekä ulkoleikkipaikka.

Alkuruoat ravintolassa maksavat 13-19 euroa, 21-49 euroa ja jälkiruoat 11-14 euroa. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta.

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

Ravintola Ocean 11 aukioloajat:
Su-To 12.00-22.00
Pe-La 12.00-23.00

Sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän