Tallinnan vanhankaupungin Karja-kadulla majaansa pitävä Savoy Boutique Hotel on viiden tähden hotelli, jossa yhdistyvät vanhankaupungin tunnelma ja ydinkeskustan välitön läheisyys. Kadun nimi juontaa juurensa keskiaikaan, jolloin hotellin paikalla sijaitsi karjaportti. Nykyään hotellin edustalla oleva aukio tunnetaan nimellä Karjavärava plats ja sen keskellä seisoo Korstnapühkija eli nuohooja-patsas. Tänä vuonna Tripadvisor-sivuston käyttäjät rankkasivat Savoyn Tallinnan parhaiden hotellien listan sijalle 3., ja visiittimme perusteella voimme hyvin yhtyä tähän mielipiteeseen. Hotellin sijainti on kerrassaan erinomainen, sillä olittepa sitten suuntaamassa kaupoille tai nähtävyyksiä katselemaan, niin melkein kaikki ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Savoy Boutique Hotel Tallinna (2)

Lisäksi paikan henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä. Kun tähän vielä lisätään keskiaikaa ja romanttista tunnelmaa henkivät huoneet, niin eihän tästä paikasta voi olla pitämättä. Mikäli etsitte hotellia, josta löytyy kaikki viimeisimmät pelit ja vehkeet, niin siinä tapauksessa Savoy Boutique Hotel ei välttämättä ole teitä varten. Vaikka huoneet ovat tyylikkäät ja hyvässä kunnossa, niin ei niitä ole uusittu ihan viime vuosina. Näiden hotellihuoneiden parasta antia ovat ehdottomasti niiden hieman epätasaiset seinät sekä teemaan ja tunnelmaa sopiva sisutus, johon kuuluu muun muassa Narvan seppien tekemät verhotangot ja saarenmaalaisesta kalkkikivestä valmistetut ikkunalaudat.

Kuten asiaan kuuluu, niin huoneista löytyy myös kylpytakit ja tossut sekä ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Vaikka hotellin läheisyydessä sijaitseekin muutama suosittu yökerho, niin eivät kadun äänet kantautuneet huoneisiin lainkaan, sillä kunnollisten ikkunoiden lisäksi huoneissa on suljettavat ikkunaluukut, joka tuovat samalla mukavaa lisätunnelmaa. Myös sänky oli hyvä, joten nukuimme huoneessa kuin pienet vauvat konsanaan.

Savoy Boutique Hotel Tallinna (9)
Ensimmäinen näkemämme hotelli, missä hotellikansio oli tehty räätälityönä villakankaasta. Vuonna 2014 tämä idea palkittiin Viron Mainos- ja Markkinointikilpailun ”Kuldmuna” kakkossijalla eli Hõbemunalla.

Savoy Boutique Hotel on myös yksi niistä hotelleista, joiden yhteydessä toimii oikeasti laadukas ravintola, joten hyvän ruoan perässä ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Alakerrasta löytyy virolaiseen ruokaan keskittynyt Ravintola MEKK, joka on myös meidän Tallinnan ravintolalistalla ja tarkemman selonteon paikasta löydätte täältä. Hotellin aamiainen tarjoillaan MEKKin tiloissa ja siitä on pakko sanoa sen verran, että se on ehdottomasti Tallinnan parhaimmistoa. Tarjolla on muun muassa MEKKin omaa tumma leipää, Valion suomalaista voita (kannattaa lukea ravintolaa käsittelevä tekstimme, niin tiedätte miksi 😉 ), virolaista vuohenmaitojuustoa, villisika- sekä hirvi pateeta ja erilaisia pähkinöitä. Myös palvelu pelasi aamiaisella, sillä lähes välittömästi tultiin kysymään haluammeko teetä tai kahvia.

Ravintola MEKK Tallinna 9821

Lisäksi Savoy Boutique Hotellista löytyy viihtyisä aulabaari, jossa voi kaupungilla vietetyn päivän jälkeen rentoutua vaikka drinkin ääressä ja samalla seurata isoista ikkunoista vanhankaupungin elämää. Kokemuksemme perusteella sanoisimme, että tätä hotellia kannattaa ehdottomasti harkita jos olette tulossa Tallinnaan viettämään romanttista viikonloppulomaa tai haluatte vanhassakaupungissa vietetyn päivän jälkeen rentoutua kaikessa rauhassa, mutta samalla jatkaa keskiaikaisen tunnelman fiilistelyä. Hotellin Aula Tallinna 9281

Mikäli edellä mainittu kuvaus sopii teihin tai haluatte muuten vaan yöpyä tässä upean tunnelmallisessa boutique-hotellissa, niin varauksen voitte tehdä tästä:

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Savoy Boutique Hotellin sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

  1. Asuimme hotellissa ties kuinka monennnetta kertaa ja olimme menossa syömään jälkiruokaa hotellin ravintolaan klo 22:30. Ohjasivat baariin, kun olivat jo siivoamassa ravintolaa . Kuitenkin ilmoittavat ravintolan keittiön olevan avoinna klo 23 asti ???? Jotenkin koko hotelli tuntuu olevan vähän aikansa elänyt.
    Mainostavat itseään 5 tähden hotellina????

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän