Tallinnan elänitarhalla on pitkät perinteet, sillä se perustettiin jo vuonna 1939. Kyseessä on Viron ainoa eläintarha ja Baltian maiden suosituin eläintarha, jonka monet aitaukset ja häkit olivat vielä 1990-luvulla ja 2000-luvun alkuvuosina neuvostoaikaisia viritelmiä, joissa eläinten hyvinvoinnista ei oltu juurikaan kiinnostuneita. Onneksi asiat ovat koko ajan menneet parempaan suuntaan ja nykyään monilla Tallinnan eläintarhan eläimillä on jo hyvinkin mukavat oltavat. Toki Tallinna Zoon laajalta alueelta löytyy edelleen joitakin vanhoja käytössä olevia häkkejä, mutta kyllä viime vuosina muutos on ollut huomattava, ja näistä viimeisimpänä vuoden 2017 loppupuolella avattu Polaarium, jossa asustavat nykyään eläintarhan jääkarhut. 
Meidän mielestä Tallinnan eläintarha pesee Helsingin Korkeasaaren mennen tullen, sillä täällä oikeasti pääsee näkemään eläimiä lähietäisyydeltä ja muutenkin alue on hyvin kävijäystävällinen. Lisäksi täältä löytyy eläimiä, joita ei Korkeasaaressa näe, kuten muun muassa norsut, sarvikuonot, virtahevot ja jääkarhut. Alueelta löytyy lähes 550 eri eläinlajia ja yli 13 000 eläintä, joten ihmeteltävää kyllä riittää vaikka koko päiväksi. Täällä on myös lasten eläintarha, jossa niin perheen pienimmät kuin myös vähän isommatkin pääsevät silittelemään kaneja, marsuja ja muita pikku eläimiä. 🙂
Kauppakeskus Rocca Al Maren ja Saku Suurhallin läheisyydessä toimivalle eläintarhalle pääsee Tallinnan keskustasta kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla. Viru Keskuksen takaa lähtevällä trollibussilla numero 6 tai Balti Jaamasta trollibussilla numero 7. Pois kyydistä jäädään Zoo-pysäkillä. Takaisin päin lähtiessä eläintarhan puoleiselta Zoon pysäkiltä pääsee takaisin niin Viru Keskukselle kuin myös Balti Jaamaan.
Eläintarhan lipunmyynti on avoinna joka päivä seuraavasti:
marras-helmikuu  09.00-15.00
maalis-huhtikuu ja syys-lokakuu 09.00-17.00
touko- ja elokuu 09.00-18.00
sisätilat ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin (Trooppinentalo ja Norsutalo):
marras-helmikuu 10.00-16.00
maalis-huhtikuu ja syys-lokakuu 10.00-18.00
touko- ja elokuu  10.00-19.00
Lasten eläintarha on avoinna päivittäin:
marras-helmikuu  10.00-16.00
maalis-huhtikuu ja syys-lokakuu  10.00-18.00
touko- ja elokuu 10.00-20.00
Talviaikana (01.10-30.04) Tallinnan eläintarhan lippujen hinnat ovat hieman kesäkautta (01.05-30.09) edullisemmat, sillä talvella aikuisten lippu maksaa 5€, opiskelijoiden ja eläkeläisten 3€ ja perhelippu (2 aikuista + lapset) 13€, kun taas kesällä aikuisten tiketistä saa pulittaa 8€, alennuslipusta 5€ ja perhelipusta 20€. Alle kouluikäiset lapset pääsevät aikuisen seurassa sisään ilmaiseksi.  Perheille on myynnissä myös yhdistelmälippuja, joilla pääsee vierailemaan eläintarhassa sekä reilun kilometrin päässä sijaitsevassa Viron Ulkoilmamuseossa. Yhdistelmälipun hinta on kesällä 26€ ja talvella 17€.
tallinn_card_free_white1
Lisätietoa voitte katsoa Tallinnan eläintarhan nettisivuilta.
Tallinnan eläintarhan sijainti Tallinnan kartalla:

23 KOMMENTIT

 1. Vieläköhän joku osaisi kommentoida tähän vanhaan keskusteluun: onko talviajan eläinpuistoreissuista tuoreita kokemuksia? Mietimme menoa talvilomalla maaliskuussa.

 2. Eipä ole varmaan noiden 2012 kommenttien jälkeen parantunut eläinten tilat tähän päivään mennessä. Esim. Leijonat, jääkarhut sekä sarvikuonot vaan pyöri sitä samaa reittiä koko ajan mitä ovat ilmeisesti ravanneet toooodella pitkään kun hiekat oikeen tamppaantunut siinä reiteillä. No mutta näkihän ne läheltä, sehän onkin riittävästi 😀

 3. En ymmärrä miksi ylipäätänsä PITÄÄ mennä eläintarhaan, oli se paikka mikä tahansa. Opetatteko oikeasti lapsillenne , että villieläimen on hyvä olla häkissä?!

 4. Heippa siis onko eläintarha maanantaisin auki? Ollaan lähössä reissuun 2v kummipojan kanssa ja poikaystävän joka ekaa kertaa vaata tallinnaa. Onko jotain paikkoja mitä suosittelet maissa meillä aikaa 11h 🙂

  • Moikka,

   Kuten tuossa tekstissämme lukee, niin Tallinnan eläintarha on avoinna joka päivä eli myös maanantaisin.
   Jos teillä on Tallinnassa aikaa 11 tuntia, niin sehän riippuu ihan siitä että mitä haluatte tehdä. Sivuiltamme löytyy paljon tietoa erilaisista paikoista, joten se riippuu ihan teidän omista mieltymyksistänne. 🙂

  • Moikka,

   koskaan en ole Tallinnan keskustasta ajanut taksilla eläintarhaan, joten en ihan tarkkaan osaa sanoa, mutta arvioisin sen maksavan noin 10 euroa suuntaan. Muistakaa vaan kysyä hinnasta ennen matkan alkua, sillä huijaritaksin kyydissä reissu voi maksaa huomattavasti enemmän.

 5. Kiitos vinkeistä, olen lähdössä kahden taaperon kanssa Tallinnaan ja etsin tietoa , miten sinne eläintarhaan pääsisi bussilla 🙂

 6. Onko kauppakeskuksesta ihan kävelymatka eläintarhaan vai voiko bussista hypätä pois sen kohdalla?

  • Rocca Al Maren kauppakeskuksesta on eläintarhaan muutaman sadan metrin kävelymatka eli matka kestää muutaman minuutin. Eläintarhan kohdalla on trollipysäkki eli pois voi jäädä ihan porttien kohdalla. Ei muuta kuin tien yli ja eläintarhaan. 🙂

 7. Kävimme viime lauantaina eläintarhassa, ja se oli kyllä mukava kokemus! Ainoastaan jääkarhut näyttivät stressaantuneilta melko pienissä häkeissään, mutta kyltti kertoi että niiden tiloja ollaan parantamassa mahdollisimman pian.

  Kaikin puolin eläintarhareissusta jäi hyvä fiilis, ja oli kiva nähdä eläimiä joita korkeasaaressa ei nää! Lapsiperheitä oli paljon, mutta minnekään ei ollut ruuhkaa ja jonottaa täytyi vain hetken aikaa lipunmyyntiin.

  Ja sarvikuonoista sain sellaisen käsityksen, että viimeinen (ainoa?) on menehtynyt jo jonkin aikaa sitten, ja uutta/uusia ollaan hankkimassa tilalle.

 8. Mitenkäs tuonne pääsee lastenvaunujen kanssa? Tai siis ehkä paremminkin, miten lastenvaunujen kanssa voi kulkea sinne julkisella liikenteellä?

  • Prismabussi oli ääriään myöten täynnä mennen tullen kun sillä eilen matkustimme. Istumapaikan haluaville suosittelen D-terminaalin pysäkkiä. Lastenvaunujen kanssa matkustamista en edes yrittäisi.

 9. Onks siellä oikeesti sarvikuonoja vielä, kun ainakaan eläintarhan kartassa ei näy sarvikuonojen kuvaa?

 10. Olin aikuisten lasteni ja lastenlasteni kanssa Tallinnan eläintarhassa 7.7.2012. Hieman pelonsekaisin tuntein sinne menimme, olimme lukeneet kommentteja sen puutteista ja huonoudesta…

  Yllätyimme positiivisesti! Alue on kaunis, tasainen kävellä, 5- ja 7v. lapsetkin jaksoivat paahtavassa helteessä monta tuntia kävellä. Levähdyspaikkoja, penkkejä, kahviloita ja kioskeja on useita, joista voi ostaa juomaa, jätskiä, pientä suolaista edullisesti. Vessat siistejä ja niitä oli useita matkan varrella. Eläinten häkkejä pestiin, ei haissut, ei ollut kurjia elämyksiä vaan hyvä kokemus.

  Näimme läheltä eläimiä, joita ei täällä kotimaassa näe.Kyltit kertoivat, että siellä ollaan tietoisia joidenkin eläinten puutteellisista ja vanhanaikaisista elinoloista mutta ovat koko ajan rakentamassa parempaa.Näimme myös tätä rakentamista ja useimmilla eläimillä oli jo isot ulkoalueet käyskennellä.Muistan nuoruudestani Korkeasaaren Karhulinnan ja muut pienet häkit isoilla pedoilla,jotka nyt puistattavat- Korkeasaaressa kehitys on mennyt eteenpäin, samaa parannustyötä tehdään Virossa nyt. Eläimille kaikkialla maailmassa toivon hyviä elintiloja kun mahdollistavat meidän ihmisten tutustumisen heihin, lajiensa edustajiin aidatuilla alueilla tai lasien takana!

  Tallinnan eläintarhan alueella oli paljon lapsiperheitä kiireettömästi retkellä, ei näkynyt kireitä tunnelmia kuten monasti Korkeasaaressa vaan vierailijat käyskentelevät rauhaisasti ja tutustuen eläimiin. Siellä ei ole matkamuistokioskeja, ei painettuja aluekarttoja( opasteita on hyvin), vietimme siellä mukavan iltapäivän.

 11. Mitä ihmettä?! Kuka voi sanoa, että eläimillä on tässä eläintarhassa hyvät oltavat?! Aivan kamala paikka johon en toista kertaa mene, enkä suosittele kenenkään muunkaan menevän. Pääsi itku kun näin jääkarhun pienessä betonibunkkerissaan pakonomaisesti ravaavan aidan viertä. Eikö tähän kukaan puutu, vai eikö ihmiset välitä?! Tuntuu suurimalle osalle olevan tärkeää vain nähdä eläimet läheltä ja viis veisataan niiden kärsimyksistä. Ihmetyttää, että EU-maasta voi vielä löytää jotain näin järkyttäävää nähtävää.

  • Tervehdys Ystävä,

   Kiitoksia kommentistasi. Eläintarhassa on ehdottomasti edelleen kehittämisen varaa, mutta muutaman pointin haluaisin tehdä kommenttiisi liittyen:

   – Viime vuosina Tallinnan eläintarhassa on tehty lukuisia parannuksia eläinten oloihin: muun muassa norsujen tilat on uusittu ja biisoneille,kameleille, vuohille, leopardeille ja joillekin muille eläimille on rakennettu kokonaan uudet, isot ja luonnonmukaiset tilat. Tietääkseni suurille petoeläimille ollaan kaavailemassa uusia tiloja seuraavaksi.

   – Monet Tallinnan eläintarhan eläimistä ovat ns. sponsoroituja (huomasit varmaan firmojen nimiä ja logoja yms.), joten mitä enemmän kävijöitä ja sitä myöten resursseja, niin sitä paremmat olot eläimille.

   – Kohtuullisen paljon matkustaneena voin sanoa, että olen nähnyt eläimiä paljon huonommissakin oloissa, myös EU-alueella.

   Näin yleisesti ottaen olen kanssasi aivan samaa mieltä tiettyjen eläimien pienistä elintiloista, mutta onneksi eläintarhan toiminta kehittyy jatkuvasti oikeaan suuntaan.

  • Kanarialla, joka kuuluu Espanjaan, joka myös on EU-maa, oli 5 riikinkukkoa 2 neliön häkissä. Että revipä siitä.

 12. Kävin Tallinnan eläintarhassa toissa talvena ja voin suositella talvivierailua. Talvella kissaeläimet olivat paljon aktiivisempia, kuin kesällä jolloin ne yleensä makaavat vain jossain ruohikon keskellä. Oli huvittavaa nähdä monia eläimiä lumen keskellä, vaikka oli ajatellut niiden elävän jossain lämpimässä. Mutta ihan hyvinvoivilta ne eläimet näyttivät siellä lumessa, paitsi ei kengurut. Niillä näytti olevan todella kylmä.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän