Tallinnan kaupunginmuseon perusnäyttely “Kaupunki” avaa Tallinnan historian sen alkuajoista aina 1990-luvun uudelleenitsenäistymiseen asti. Näyttelystä löytyy erilaisia alkuperäisesineitä mm. Neuvostoliiton ajalta sekä Laulavaan vallankumoukseen liittyviä asusteita ja muuta tavaraa. Museosta löytyy lisäksi videopätkiä ja kuvia, jotka avaavat entisajan tallinnalaisten elämää.Tallinnan Kaupunginmuseo 8

Myös kaupungin varhaisemmat vaiheet keskiaikaisena Hansakaupunkina sekä myöhemmin Ruotsin ja Venäjän vallan alla ovat Tallinnan kaupunginmuseossa edustettuna. Lisäksi rakennus, jossa museo sijaitsee, on jo itsessään historiallisesti merkittävä, sillä se on alun perin rakennettu jo 1300-luvulla. Mielestämme museo ei ole Tallinnan hienoin eikä välttämättä edes mielenkiintoisin museo, sillä esimerkiksi Lentosatama ja Kiek in de Kök tarjoavat komeammat puitteet ja enemmän katseltavaa kuin Tallinnan kaupunginmuseo. Jos kuitenkin liikuskelette Tallinnan vanhassakaupungissa ja haluaisitte tietää hieman enemmän kaupungin historiasta, niin osoitteessa Vene 17 sijaitsevassa museossa kannattaa vierailla.

Tallinnan Kaupunginmuseo 7

Maaliskuun alusta lokakuun loppuun museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo. 10.30-18.00 (lipunmyynti loppuu klo.17.30) ja marraskuun alusta helmikuun loppuun tiistaista sunnuntaihin klo. 10.00-17.30 (lipunmyynti loppuu 17.00). Museon poikkeusaukioloajat löydätte täältä.

Tallinnan Kaupunginmuseo 5

Liput museoon maksavat aikuisilta 4 euroa, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 3 euroa ja perheiltä (2 aikuista + 4 lasta) 8 euroa. Lisätietoa löydätte Tallinnan Kaupunginmuseon nettisivuilta.

tallinn_card_free_white1

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Tallinnan Kaupunginmuseon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän