Tallinnasta löytyy lukuisia olutravintoloita ja baareja, mutta paikkojen laatu ja valikoima vaihtelevat melko paljon, joten kokosimme tähän omat suosikkimme. Ravintoloita ei ole järjestetty mitenkään paremmuusjärjestykseen, vaan tähän on listattu paikkoja joissa me yleensä tykkäämme käydä. 🙂

Pudel Baar

Baari sijaitsee Tallinnan Balti Jaaman torin läheisyydessä ja paikka on ehdottomasti yksi kaupungin parhaista olutbaareista. Pudel sijaitsi lähes vuosikymmenen ajan Telliskiven luovassa keskuksessa, mutta tammikuussa 2023 paikka avasi ovensa uudessa sijainnissa.

Purtse Tap Room

Purtse on alunperin kolmen kaveruksen perustama pienpanimo, joka toimii Itä-Virossa Purtsen vasallilinnan vanhoissa sepänpajan tiloissa. Panimon valikoimasta löytyy noin tusinan verran erilaista olutta ja Telliskivessä sijaitsevassa Purtse Tap Roomissa nämä ovat hyvin edustettuna, mutta omien oluiden lisäksi listalta löytyy myös muutamia vierailevia oluita.

Purtse Tap Room 5

Hell Hunt Pub

Hell Hunt tunnetaan ensimmäisenä virolaisena pubina, joka on sijainnut Tallinnan vanhankaupungin Pikk-kadun varrella jo vuodesta 1993 asti. Paikan nimi Hell Hunt tarkoittaa suomeksi käännettynä hellää sutta. Hell Huntilla on jo vuosien ajan ollut hanassa useampikin paikan oma olut, joista suosituimpia ovat Hele ja Tume eli vaalea ja tumma olut. Tämän lisäksi listalta löytyy kattava valikoima vierailevia oluita.

Koht/Moonshine Bar

Maailma muuttuu, mutta Koht ei. Tämä paikka on ollut jo useamman vuoden meidän suosikki olutpaikka koko Tallinnassa, sillä tässä paikassa on ihan oma fiiliksensä. Se ei välttämättä ole se kaupungin viihtyisin tai fiinein paikka, mutta joku Kohtissa vetää kerta toisensa jälkeen. Kohtista ei saa ruokaa, mutta täältä löytyy yksi kaupungin parhaista olutvalikoimista, joten oluenystävien kannattaa piipahtaa täällä muutamalla.

Ravintola F-Hoone

Pudelin välittömässä läheisyydessä sijaitseva ravintola F-Hoone ei mainosta itseään olutravintolana, mutta toisaalta sen olutvalikoima on sen verran kattava, että se täytyy ehdottomasti nostaa tälle “Tallinnan Parhaat Olutravintolat”-listalle. F-Hooneessa on keskitytty ennen kaikkea virolaisiin pienpanimo-oluisiin, mutta listalta löytyy myös laadukkaita ulkomaisia oluita. Ravintola F-Hoone alkaa olemaan jo kulttiravintolan maineessa ja eihän se mikään ihme ole, sillä tämä Tallinnan trendikkäimpiin ja cooleimpiin ravintoloihin lukeutuva paikka tarjoaa hyvin omanlaisensa kokemuksen. Miljöö on miellyttävä, palvelu ystävällistä ja ruoka hyvää.Tallinnan Parhaat Olutravintolat ja -baarit 444

Ravintola Kivi Paber Käärid

Myös tämä paikka sijaitsee samalla alueella F-Hooneen ja Pudelin kanssa. Kivi Paber Käärid tunnetaan parhaiten sen gluteenittomasta ruokalistastaan, mutta myös olutlista on mitä parhain. Se ei ehkä ihan yllä F-Hooneen tasolle, mutta täältäkin löytyy hyvin tasapainoinen valikoima niin kotimaisia kuin myös ulkolaisia oluita.

Ravintola & Baari Pööbel

Tallinnan vanhankaupungin kupeessa majaansa pitävä ravintola Pööbel ei ehkä tarjoa sitä kaikista mielikuvituksellisinta olutvalikoimaa, sillä täällä tunnetut virolaiset pienpanimot eivät ole ihan niin suuressa roolissa. Pööbelistä on jäänyt vähän semmoinen enemmän bulkkioluen myyjän fiilis, mutta paikan miljöö ja ruoka ovat sen verran jees, että halusimme nostaa senkin tähän listalle.

Drink Bar

Viimeisenä muttei vähäisimpänä listalle täytyy vielä nostaa Drink Bar, joka on yksi Tallinnan vanhimmista erikoisoluisiin keskittyneistä paikoista. Olutbaari Drink Bar ei ehkä ole ihan pysynyt kehityksessä mukana ja niinpä täällä tulee nykyään käytyä enää aika harvakseltaan, mutta toisaalta noin yleisellä tasolla paikka tuntuu edelleen vetävän asiakkaita. Toki täältä löytyy kattava valikoima virolaisia ja ulkolaisia pienpanimo-oluita sekä myös muita bissejä. Drink Barin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu sen keskeinen sijainti Tallinnan vanhassakaupungissa. Ja täältä saa myös ruokaa! 🙂

Lue lisää: Tallinnan Baarit

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän