F-Hoone sijaitsee Tallinnan Telliskiven Luovassa Keskuksessa ja on ehdottomasti yksi kaupungin cooleimmista ja persoonallisimmista ravintoloista. Suuret valoisat ikkunat, lattian mielenkiintoiset kuviot yhdistettynä tunnelmalliseen valaistukseen, viherkasveihin ja tietyllä tavalla tehdasmaiset elementit luovat kokonaisuuden, joka yksinkertaisesti toimii. Tallinnan ravintola F-Hooneessa on tullut vuosien varrella käytyä useita kertoja niin lounaalla kuin myös aamiaisella ja kupposella kahvia. Tämä ei todellakaan ole mikään fine dining ruokahifistely paikka, vaan omalla tavallaan todella kodikas mutta samalla trendikäs rafla, josta saa kohtuulliseen hintaan maittavaa ruokaa. Annokset ovat reilunkokoisia, joten usein lounaaksi onkin riittänyt ihan vaan pelkkä pääruoka.
Myös ravintolan aamiainen on Tallinnan ehdotonta eliittiä, sillä listalta löytyy vaikka mitä ja hinnat eivät aamiaisenkaan osalta päätä huimaa. F-Hooneessa on aamiaista tarjolla joka päivä kello 09.00-11.30 ja listalta löytyy muun muassa smoothie bowlia, täytettyä lavash-leipää (todella vahva suositus näille!), munakasta, salaattia, kahvia, mehuja yms.
F-Hoone Aamiainen 5922
Myös henkilökunta on ystävällistä ja tilausten suhteen voi esittää pieniä toivomuksia, eli F-Hoone ei ole yksi niistä ravintoloista, joissa voi tilata ainoastaan asioita jotka löytyvät menusta ja kaikki muu on sitten ihan silkkaa mahdottomuutta, olkoon sitten kyseessä tomaatin jättäminen pois salaatista tai Irish coffeen vaihtaminen Bailey’s latteen. Ravintola F-Hoone ei selvästikään yritä edes olla mikään hienostelupaikka, ja miksi pitäisikään. Paikan suosiosta kertoo paljon jo se, että ollaan jouduttu useampaan kertaan kääntymään ravintolan ovelta ympäri, sillä vapaita pöytiä ei yksinkertaisesti ole ollut. Jos haluatte olla varmoja ettei teitä odota sama kohtalo, niin suosittelemme tekemään varauksen etukäteen (reserve@fhoone.ee). F-Hooneesta löytyy myös viihtyisä kesäterassi sekä ympäri vuoden avoinna oleva lasten leikkinurkkaus.
Alkuruoat ravintolassa maksavat noin 5.5-11€, keitot 4-4.5€, pääruoat 5-11€ ja jälkiruoat 1.5-4€. Ravintolasta löytyy myös erillinen kasvismenu sekä aamupalamenu. Kokemuksemme perusteella voimme sanoa, että Tallinnan ravintola F-Hoone tarjoaa viihtyisän ilmapiirin ja ystävällisen palvelun lisäksi erinomaisen hinta-laatusuhteen, joten se ansaitsee oikeutetusti paikkansa  Tallinnan ravintolasuositustemme joukossa. F-Hooneen ruokalistaan voitte tutustua ravintolan nettisivuilla.
Ravintolan aukioloajat:
Ma-La 09.00-00.00 (keittiö avoinna 09.00-21.00)
Su 09.00-22.00 (keittiö avoinna 09.00-23.00)
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
F-Hooneen sijainti Tallinnan kartalla:

4 KOMMENTIT

  • Viru Keskukselta pääsee raitiovaunuilla numero 1 ja 2 Koplin suuntaan. Pois kannattaa jäädä Balti Jaama Turgin pysäkillä, josta on lyhyt kävelymatka ravintolalle.

 1. Täällä on käyty useampaan kertaan. Suosittelen pöytävarausta iltaisin. Lounasaikaan myös jos on isompi ryhmä kuin kaksi henkilöä. Miljöö on mukava.
  Ruokaa voi suositella hieman varauksin. Alkupalalistalta löytyvät paistettu vuohenjuusto salaatin kera on maukasta, samoin bruschetta -leipävalikoima jossa tulee neljä leipää ja jokaisella oma päällinen. Bruschetta leivät ovat alkupalana yhdelle liian tuhti setti, mutta kerrassaan mainio jaettuna kahdelle.

  Pääruoat olivat pettymys. Naudan poski ja paahdettu kukkakaali pettivät pahan kerran. Poski oli slowcook -menetelmällä pitkään haudutettua, mutta kuivaa. Lihan alla oli suutuntumaltaan limainen valkokastike, joka oli kokonaisuutena hieman puistattava kokemus. Grillissä paahdettu puolikas kukkakaali oli maukasta ensimmäisen sentin syyvyydeltä, mutta syvemmältä täysin raakaa. Seuralaisen lampaanlihalla täytetyt dumplingit olivat kovin tavanomaista ja näissäkin suutuntuma “liejuinen”. Jonkinlainen kirkas lihaliemikastike toimisi paremmin. Nyt kastike oli suurustettua, mutta ei kermaista. Annoksessa voisi olla myös jotain tuoreita yrttejä tms.

  Palvelu F-hoonessa on ehkä heikoin osa-alue. Kaikessa kestää tolkuttoman kauan. Istuimme pöydässä ensin 10min odotellen päästäksemme tilaamaan juomat. Pyysimme bruschetta -alkupalalle erikseen atrimet joita pöydässä ei siis valmiiksi ollut. Tässäkin meni viisi minuuttia (siis jo ruokien tultua pöytään). Laskun pyydettyämme saimme taas odotella vähintään 10 minuuttia.

  Hinta ja laatu kohtaavat joten kokonaisarvosanaksi 8/10 omassa kategoriassaan. Ravintolasta saa lounasaikaan käsittämättömän edullisia annoksia kuten keittoa jossa riisiä ja savukinkkua (2,00 euroa).

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän