Ravintola Tchaikovsky toimii Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitsevan luksushotelli Hotel Telegraafin yhteydessä. Tällä ravintolalla on erityinen paikka sydämessämme, sillä se on ainoa ravintola joka on säilyttänyt paikkansa Tallinnan Ravintolalistallemme koko sivuston seitsemän vuotta kestäneen matkan ajan. Tuona aikana lista on myllerretty moneen kertaan, mutta tämä venäläiseen keittiöön keskittynyt ravintola on joka kerta säilyttänyt paikkansa aivan kuumimmassa kärjessä.

Ravintola Tchaikovsky (15)

Tchaikovskyssa on aina osattu kiinnittää huomiota niihin pieniin asioihin, jotka tekevät illasta kuin illasta erityisen. Jo ravintolaan saavuttaessa tulee semmoinen fiilis, että nyt ollaan suurien tunteiden äärellä, sillä sen verran tyylikäs ja samalla arvokas ilmapiiri Tchaikovskyyn on saatu luotua. Yhtenä mielenkiintoisena yksityiskohtana kannattaa huomioida valkoisten “lautasliinajoutsenten” seassa oleva musta joutsen, joka on suora viittaus Pjotr Tšaikovskin Joutsenlampi balettiin. Kuulemamme mukaan musta joutsen on aina yhdessä pöydässä, mutta sitä ei koskaan anneta yhdellekään asiakkaalle (ellei nyt sitten ihan vaatimalla vaadi). Ravintolassa voi myös nauttia klassisesta live-musiikista lähes joka ilta, sillä tiistaista lauantaihin paikalla on kolmihenkinen orkesteri. Musiikki alkaa kello 19.00 ja soittimina ovat viulu, sello ja piano.Ravintola Tchaikovsky (5)

Myös Tchaikovskyn palvelu on hyvin tasokasta ja täällä todella tunteekin saavansa henkilökohtaista palvelua, mutta mistään pönöttämisestä ei kuitenkaan ole kyse. Varsinkin paikan miestarjoilijat tuntuvat olevan hurtilla huumorilla olevia kavereita, jotka hoitavat työnsä sen vaatimalla ammattimaisuudella, mutta samalla koko ajan pieni pilke silmäkulmassa.

Tchaikovsky Tallinna (13)

Ravintolan ruoassa taas yhdistellään nerokkaalla tavalla perinteisen venäläisen keittiön klassikoita ja tämän päivän ruokatrendejä. Erityisesti meihin tekivät vaikutuksen klassisemmat annokset kuten keiton kanssa tarjoiltu lohipiirakka, sienipelmenit sekä herkullinen Pavlova. Erityisesti sienipelmenit olivat makuhermoja hellivä kokemus, sillä ne olivat ehdottomasti parhaat pelmenit mitä olemme eläessämme saaneet. Pakko myöntää että meillä oli epäilyksemme niiden suhteen, sillä sen verran monta kertaa kyseistä ruokalajia on tullut syötyä, mutta tässä tapauksessa oli erittäin mukavaa olla väärässä. 🙂 Myöskään Tchaikovskyn “modernimmat annokset” eivät jätä kylmäksi, sillä niissä on onnistuttu yhdistelemään mielenkiintoisia makuyhdistelmiä, joiden lopputuloksena on syntynyt liuta toinen toistaan herkullisempia luomuksia.

Ruokakuvia:

Hehkutus meinaa ehkä mennä jo vähän imelän puolelle, mutta Tchaikovsky nyt vaan on yksi niistä paikoista jossa mielellään söisi useamminkin. Suurin rajoittava tekijä ovat hinnat, jotka asettuvat Tallinnan ravintoloiden hintahaarukan yläpäähän, mutta laadusta joutuu yleensä aina maksamaan. Alkuruoat maksavat 18-19€, keitot 10-13€, pääruoat 15-26€ ja jälkiruoat 5-11€. Tarjolla on myös 4- ja 6-ruokalajin menut, jotka maksavat 55€/75€. Ravintola Tchaikovsky on ehdottomasti meidän ykkössuositus erityisesti niille, jotka etsivät laadukasta ja eleganttia ravintolaa esimerkiksi hääpäivän, syntymäpäivän tai muun merkkipäivän viettoon. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta.

Varaa Pöytä
– Tchaikovsky

Ravintolan aukioloajat:
Ma-Pe 12.00-15.00, 18.00-23.00
La-Su 13.00-23.00

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

Ravintola Tchaikovskyn sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän