Viron Ulkoilmamuseo sijaitsee Tallinnan kauppakeskus Rocca Al Maren ja eläintarhan läheisyydessä sijaitsee, ja täällä kannattaa käydä jos satutte sillä suunnalla liikuskelemaan. Ulkoilmamuseosta löytyy vanhoja virolaisia talonpoikaistyylisiä rakennuksia 1700-1900-luvuilta. Alueella on muun muassa maanviljelykseen ja kalastukseen liittyviä rakennuksia, tuuli- ja vesimyllyjä eri aikakausilta sekä vanha koulurakennus. Paras aika vierailulle on kansallispyhien aikana, jolloin museossa juhlitaan keskiajalta periytyvien tapojen mukaisesti. Myöskin kesäkausi on mitä mainioin ajankohta piipahtaa Viron Ulkoilmamuseossa, sillä hyvällä säällä museoalueella viettää mielellään vaikka koko päivän. Kierreltävää riittää useammaksi tunniksi ja alueelta löytyy myös piknikpaikkoja, joten tuonne voi hyvin lähteä omat eväät mukanaan. Jos ei omien eväiden kanniskelu kuitenkaan houkuta, niin puiston keskellä sijaitsevasta Kolu Kõrts (Kolu Taverna) nimisestä majatalosta saa kunnon vanhanajan murkinaa.
Museon Kartta 4299 (11)
Kesällä Tallinnan Viron Ulkoilmamuseon taloissa “asustaa” myös palkattuja näyttelijöitä, jotka esittävät talon väkeä ja hoitavat arkisia askareita. He myös mielellään kertovat lisää kyseisen talon/maatilan historiasta ja siitä miten siellä entisaikaan elettiin. Kivan lisän tilojen menneiden aikojen tunnelmaan tuovat oikeat viljelmät sekä maatilan eläimet. Kierroksella me bongasimme yhden ladon nurkassa myös hiiren, joka tosin ei tainnut olla palkattu näyttelijä. 🙂 Talvisesonki Viron Ulkoilmamuseossa ei välttämättä ole ihan yhtä kiireinen kuin kesäsesonki, mutta missään nimessä kuollut ei tuo paikka ole silloinkaan, sillä talven aikana museoalueella järjestetään muun muassa joulukylä, juhlistetaan Viron itsenäisyyspäivää sekä vietetään murmelinpäivää. Lisätietoa näistä tapahtumista ja muista ajankohtaisista jutuista voitte käydä katsomassa Viron Ulkoilmamuseon nettisivuilla. Tuolta löytyy myös museon virtuaalikierroksen.
Tuulimylly Tallinna 3838

Tallinnan Viron Ulkoilmamuseon aukioloajat:
23. huhtikuuta – 28. syyskuuta (kesäaikana) välisenä aikana paikat alueella ovat auki seuraavasti:
Puisto 10.00-20.00
Maatilat, Kuie Koulu ja Lau-puoti 10.00-18.00
Kolu Taverna 10.00-20.00
Käsityökauppa 10.00-20.00

29. syyskuuta – 22. huhtikuuta (talviaikana) välisenä aikana paikat alueella ovat auki seuraavasti:
Puisto, Käsityökauppa, Sepän Talot ja  Kuie Koulu 10.00-17.00
Kolu Taverna  11.00-17.00
Maatilat suurimmaksi osaksi suljettuna

Lippujen hinnat:
23.04 – 28.09 (kesäaika)
Yksittäislippu  9€
Alennuslippu  6€  
Perhelippu     18€

29.09 – 22.04 (talviaika)
Yksittäislippu  8€
Alennuslippu  6€
Perhelippu     16€

Viron Ulkoilmamuseo Tallinna (3)
Viron Ulkoilmamuseolle pääsee Tallinnan Viru Keskuksen takaa lähtevällä bussilla numero 42 tai Balti Jaamasta bussilla numero 43. Pois kyydistä kannattaa hypätää Haabersti-pysäkillä. Takaisin päin lähtiessä ylitätte vain tien ja Haabersti pysäkiltä pääsee takaisin niin Viru Keskukselle kuin Balti Jaamaan. Näitä ohjeita noudattamalla joudutte kävelemään noin 15 minuuttia museon porteille, joten suosittelemmekin siis ottamaan bussin numero 21 Balti Jaamasta (Tallinnan rautatieasema), jolla pääsette suoraan museon porteille (pysäkki Rocca Al Mare).

Viron Ulkoilmamuseo merkittynä Tallinnan karttaan:

1 KOMMENTTI

  1. Näille sivuille kertyvän tiedon pohjalta voisi pian rakentaa kokonaisen opaskirjan. Tuoretta ja mielenkiintoista tietoa kertyy jatkuvasti lisää. Oma matkaiijan Tallinna-sivusto nettiin? Sitä voisi kaiken aikaa päivittää. Paperille printattu vanhenee heti painokoneesta ulos ehdittyään. Terveisin, Jonkunverran matkaillut papparainen

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän