Nigulisten kirkko eli Pyhän Nikolaoksen kirkko sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa kivenheiton päässä raatihuoneentorilta. Ulkoapäin kirkko on varsin komea ilmestys ja sisältäkin Niguliste näyttää hienolta, mutta on kuitenkin niitä paikkoja, joissa ei välttämättä tarvitse yhtä kertaa useammin käydä. Kirkko on alun perin perustettu jo 1200-luvulla, mutta toisessa maailmansodassa suurin osa siitä pommitettiin maan tasalle, ja sodan jälkeen Niguliste oli pitkään kokonaan suljettuna yleisöltä ensin kunnostustöiden vuoksi ja sittemmin kirkon tornissa riehuneen tulipalon takia.

Tallinnan Nigulisten Kirkko ja Museo (1)
Bernt Notken Kuolemantanssi
Vuodesta 1984 eteenpäin se on toiminut konserttisalina ja taidemuseona. Nykyään kirkko on Eesti Kunstimuuseumin omistuksessa, joka pyörittää myös mm. taidemuseo KUMU sekä Kadriorgin palatsissa toimiva taidemuseo. Pyhän Nikolaoksen kirkon merkittävin yksittäinen taideteos on saksalaisen Bernt Notken 30 metriä pitkä maalaus Kuolemantanssi, joka on Viron tunnetuin keskiaikainen taide-esine. Teos on myös kansainvälisesti merkittävä, koska se on ainoa säilynyt keskiaikainen canvasmaalaus, jossa aiheena on kuolemantanssi (Danse Macabre).
Tallinnan Nigulisten Kirkko ja Museo (2)
Hermen Roden rakentama pääalttari

Toinen merkittävä taideteos Nigulistessa on kirkon pääalttari, joka on niin ikään saksalaista alkuperää ja juontaa juurensa 1400-luvulle. Lisäksi kirkosta löytyy Viron taidemuseon keskiaikaisen taiteen kokoelma, johon kuuluu muun muassa erilaisia patsaita ja hopeaesineitä. Nigulisten kirkko on avoinna touko-syyskuussa tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-17.00 (kassa suljetaan klo. 16.30) ja loka-huhtikuussa keskiviikosta sunnuntaihin klo. 10.00-17.00 (kassa suljetaan klo. 16.30). Nigulisten nettisivuilta voitte käydä katsomassa museon poikkeusaukioloajat. Pääsyliput museoon maksavat 5€ kappale ja perhelipusta (2 aikuista + 2 lasta) saa kaivaa kuvetta kympin verran. Myynnissä on myös erilaisia yhdistelmälippuja, joista löydätte lisätietoa täältä. Neljä kertaa vuodessa Viron Taidemuseolla on niin sanotut “Euron-päivät”, eli tuolloin pääsylippu maksaa euron. Tänä vuonna nuo keskiviikot ovat 13.01, 06.04, 07.09 ja 23.11. Lisäksi Museoiden Yönä (14. toukokuuta 2016) Nigulisteen on ilmainen sisäänpääsy klo. 18.00-23.00.

tallinn card free white
Lisää kuvia:
Nigulisten sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän