Nigulisten kirkko eli Pyhän Nikolaoksen kirkko sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa kivenheiton päässä raatihuoneentorilta. Ulkoapäin kirkko on varsin komea ilmestys ja sisältäkin Niguliste näyttää hienolta, mutta on kuitenkin ehkä yksi niistä paikoista, jossa ei välttämättä tarvitse useampaa kertaa käydä. Kirkko on alun perin perustettu jo 1200-luvulla, mutta toisessa maailmansodassa suurin osa siitä pommitettiin maan tasalle, ja sodan jälkeen Niguliste oli pitkään kokonaan suljettuna yleisöltä ensin kunnostustöiden vuoksi ja sittemmin kirkon tornissa riehuneen tulipalon takia.

Nigulisten Kirkko (1)
Bernt Notken Kuolemantanssi
Vuodesta 1984 eteenpäin se on toiminut konserttisalina ja taidemuseona. Nykyään kirkko on Eesti Kunstimuuseumin omistuksessa, joka pyörittää myös mm. Viron Taidemuseo KUMU sekä Kadriorgin palatsissa toimiva taidemuseo. Tallinnan Pyhän Nikolaoksen kirkon merkittävin yksittäinen taideteos on saksalaisen Bernt Notken 30 metriä pitkä maalaus Kuolemantanssi, joka on Viron tunnetuin keskiaikainen taide-esine. Teos on myös kansainvälisesti merkittävä, koska se on ainoa säilynyt keskiaikainen canvasmaalaus, jossa aiheena on kuolemantanssi (Danse Macabre).
Nigulisten Kirkon pääalttari (2)
Hermen Roden rakentama pääalttari

Toinen merkittävä taideteos Tallinnan Nigulistessa on kirkon pääalttari, joka on niin ikään saksalaista alkuperää ja juontaa juurensa 1400-luvulle. Lisäksi kirkosta löytyy Viron taidemuseon keskiaikaisen taiteen kokoelma, johon kuuluu muun muassa erilaisia patsaita ja hopeaesineitä. Nigulisten kirkko on avoinna touko-syyskuussa maanantaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00 (kassa suljetaan klo. 17.30) ja loka-huhtikuussa keskiviikosta sunnuntaihin klo. 10.00-17.00 (kassa suljetaan klo. 16.30). Nigulisten nettisivuilta voitte käydä katsomassa museon poikkeusaukioloajat. Pääsyliput museoon maksavat 6€/kpl (alennuslippu 5€) ja perhelippu (2 aikuista + 2 lasta) 12€. Myynnissä on myös erilaisia yhdistelmälippuja, joista löydätte lisätietoa täältä.

Nigulisten Kirkko Tallinna (7)

Neljä kertaa vuodessa Viron Taidemuseolla on niin sanotut “Euron-päivät”, eli tuolloin pääsylippu maksaa euron. Tänä vuonna nuo keskiviikot ovat 06.02, 12.06, 04.09 ja 04.12. Lisäksi Museoiden Yönä (18. toukokuuta 2019) Nigulisteen on ilmainen sisäänpääsy klo. 18.00-23.00. Jos olette aikeissa kiertää useammankin museon, niin kannattaa harkita Tallinna Kortin hankintaa, sillä tuolla kortilla pääsee ilmaiseksi muun muassa Nigulisten kirkon museoon sekä myös kaikkiin muihin Viron Taidemuseon yksiköihin.

Tallinna Kortilla Ilmainen
Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Nigulisten kirkon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän