Tallinnan ravintoloita on tullut kierrettyä jo usean vuoden ajan ja viime aikoina on tullut vähän semmoinen fiilis, että löytyyköhän kaupungista vielä uusia ravintoloita, jotka pystyisivät yllättämään aivan totaallisesti. Noh, visiitti ravintola Parrot MiniBariin osoitti, että kyllä löytyy! Saimme vinkin tästä paikasta eräältä Tallinnan tunnetuimmista ravintoloitsijoista, joten tämän perusteella ennakko-odotukset paikan suhteen olivat korkealla. Parrot MiniBar on vielä toistaiseksi onnistunut lentämään aika hyvin tutkan alla, sillä vaikka se sijaitseekin keskeisellä paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä vanhankaupungin raatihuoneentorista, niin ei täällä ollut perjantai-iltana muita kuin paikallisia ihmisiä. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä, etteikö Parrot MiniBar olisi suosittu, sillä kaikki pöydät olivat varattuja.

Paikan sisustus on kertakaikkisen onnistunut kokonaisuus, sillä eleganttiin tyyliin on onnistuttu saumattomasti yhdistämään vehreyttä ja värejä sekä pääsalin nurkassa seisova jättimäinen lintuhäkki. Sisutus voisi helposti lipsahtaa mauttoman puolelle, mutta ravintola Parrot MiniBarissa näin ei ole kuitenkaan päästetty käymään. Kyseessä onkin hetkeen raikkain ja omaleimaisin kokonaisuus mitä olemme Tallinnan ravintoloissa nähneet. 🙂

Myös menu on jotain, mitä ei Tallinnassa ole ennen nähtykään. Perinteisten alku-, pää- ja jälkiruokien sijaan ravintola Parrot MiniBarin menu on jaettu kolmeen osaan: pieniä herkkuja (5-6€/kpl), mini pääruoat (7-12€/kpl) ja makeat (6€/kpl). Joku voisi varmaan tässä kohtaa kysyä, että miten tämä muka poikkeaa tavallisesta ruokalistasta. Noh, menun ensimmäisestä osasta löytyvät ruoat on tarkoitettu käsin syötäviksi, toisen osan herkut nautitaan pinseteillä/pihdeillä ja viimeisen osan toisessa annoksessa oli hyödynnetty molekyyligastronomiaa. Ainakaan meidän kirjoissa tämä ei mene “ihan perussetti”-kategoriaan. Annokset myös osasivat yllättää, sillä esimerkiksi “kalakeksi” maistui suussa hyvin erilaiselta kuin mitä ulkonäön perusteella olisi voinut olettaa. Kaikki tilaamamme ruoat olivat herkullisia, mutta kyllä illan kovin veto oli liekitetty tonnikala mango-ananaskastikkeella. Tätä herkkua voisi syödä vaikka jokikinen päivä!

Parrot MiniBar Tallinna 9822

Annokset ovat melko pieniä, joten Tallinnan ravintola Parrot MiniBarin henkilökunta suositteli tilaamaan ensimmäisestä osasta kaksi annosta, toisesta osasta kaksi annosta ja yhden jälkkärin. Tämä osoittautui ainakin meille juuri oikeaksi määräksi, mutta listalta voi toki tilata myös enemmän tai oikein isoon nälkään listalta löytyy myös “tukevammat pääruoat”. Meidän tilaaman setin hinnaksi muodostui noin 40€/henkilö, joka ei missään nimessä ole paljon tämäntasoisesta ruoasta.

Vielä loppuun täytyy kehua paikan todella ystävällistä ja asiantuntevaa henkilökuntaa sekä Parrot MiniBarin drinkkejä! Kummastakin täydet pisteet paikalle! 🙂 Ravintolan alakerrasta löytyy muuten erinomainen drinkkibaari. Siitä voitte lukea lisää täältä. Parrot MiniBar ansaitsee ehdottomasti myös paikkansa Tallinnan Ravintolalistallamme, sillä sen verran virkistävän erilaisen, mutta samalla loistavan kokemuksen tämä paikka tarjosi. Ravintolalla ei ole nettisivuja, mutta lisätietoa voitte katsoa sen FB-sivuilta. Parrot MiniBar muuten palkittiin vuoden 2018 Silverspoon gaalassa Viron parhaana casual dining ravintolana ja ravintolan pääkokki Margo Paluoja voitti Viron parhaan kokin palkinnon, joten Parrot MiniBar sen kun jatkaa vahvaa porskutustaan Viron ravintolamaailman eliitissä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Parrot MiniBarin aukioloajat:
Su-Ma Suljettu
Ti-La 17.00-00.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Parrot MiniBar merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän