Parrot MiniBar on parin viimeisen vuoden aikana noussut yhdeksi meidän suosikkiravintoloistamme Tallinnassa, ja paikka onkin ensimmäisestä visiitistä saakka keikkunut Tallinnan ravintolalistamme aivan terävimmässä kärjessä. Parrot MiniBaria on tullut suositeltua myös monille ystäville, jotka ovat poikkeuksetta olleet tyytyväisiä visiittiinsä, joten helppohan tätä ravintolaa on kehua. Paikka on saanut tunnustusta myös useammassakin arvostetussa ravintolalistauksessa kuten muun muassa vuosittain järjestettävässä Silverspoon-kilpailussa, jossa Parrot MiniBar voitti Best Casual Dining Restaurant-kategorian. Ravintola muuten voitti tämän kategorian myös viime vuonna.

Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä vanhankaupungin raatihuoneentorista, mutta siitä ei ole muodostunut pelkästään matkailijoiden suosimaa ravintolaa, vaan Parrot MiniBar tuntuu olevan suosittu myös paikallisten keskuudessa. Paikan sisustus on kertakaikkisen onnistunut kokonaisuus, sillä eleganttiin tyyliin on onnistuttu saumattomasti yhdistämään vehreyttä ja värejä sekä pääsalin nurkassa seisova jättimäinen lintuhäkki. Sisutus voisi helposti lipsahtaa mauttoman puolelle, mutta ravintola Parrot MiniBarissa näin ei ole kuitenkaan päästetty käymään. Kyseessä onkin ehdottomasti yksi Tallinnan omaleimaisimmista ja raikkaimmista ravintolasisustuksista. 🙂

Myös ruokalista on hyvin erilainen kuin mihin Tallinnan ravintoloissa on yleensä tottunut, sillä perinteisten alku-, pää- ja jälkiruokien sijaan ravintola Parrot MiniBarin menu on jaettu kolmeen osaan: pieniä herkkuja (4-7€/kpl), mini pääruoat (7-14€/kpl) ja makeat (5-8€/kpl). Joku voisi varmaan tässä kohtaa kysyä, että miten tämä muka poikkeaa tavallisesta ruokalistasta. Noh, menun ensimmäisestä osasta löytyvät ruoat on tarkoitettu käsin syötäviksi, toisen osan herkut nautitaan pinseteillä/pihdeillä ja ainoastaan jälkiruoka syödään perinteisellä ruokailuvälineellä eli lusikalla. Ainakaan meidän kirjoissa tämä ei mene “perussetti”-kategoriaan. Myös annokset ovat joka kerta tarjonneet mukavia yllätyksiä, sillä Tallinnan Parrot MiniBarissa alkaa olemaan tiettyjä klassikoita, kuten muun muassa alkupalana tarjoiltava kalakeksi, mutta ruokalistasta löytyy aina myös jotain uutta. Tuoreimmalla visiitillä mieleen jäivät erityisesti suussa sulavan herkullinen mustekala sekä herkullisen yllätyksen tarjonnut Nori-pussi. Listalta muuten löytyy myös useampikin vegaaninen vaihtoehto.

Parrot MiniBar Tallinna

Annokset ovat melko pieniä, joten Tallinnan ravintola Parrot MiniBarin henkilökunta suosittelee tilaamaan ensimmäisestä osasta kaksi tai kolme annosta, toisesta osasta kaksi annosta ja yhden jälkkärin. Ainakin meillä tämä kaava on toiminut hyvin. 🙂 Viimeisimmällä kerralla meidän tilaaman setin hinnaksi muodostui noin 45€/henkilö (sis. per henkilö: 3x pieni herkku, 2x pääruoka ja jälkiruoka), joka ei tämän tasoisesta ruoasta ole mitenkään korkea hinta.

Vielä loppuun täytyy kehua paikan todella ystävällistä ja asiantuntevaa henkilökuntaa sekä Parrot MiniBarin drinkkejä! Kummastakin täydet pisteet paikalle! 🙂 Ravintola yhteydessä muuten toimii erinomainen drinkkibaari, ja siitä voitte lukea lisää täältä. Ravintolan nettisivuilta voitte katsoa lisätietoa menusta. Pöytävarauksen voitte halutessanne tehdä suoraan tästä:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Parrot MiniBarin aukioloajat:
Ma Suljettu
Ti-Ke 17.00-00.00
To 17.00-01.00
Pe Suljettu
La 17.00-02.00
Su 12.00-16.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Parrot MiniBarin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän