Radisson Blu Hotel Olümpia on varmasti yksi Tallinnan tunnetuimmista ja näkyvimmistä maamerkeistä, sillä 26-kerroksinen hotellikompleksi on läpi vuosikymmenien lukeutunut kaupungin korkeimpiin rakennuksiin. Alun perin Olümpia rakennettiin  Tallinnassa järjestettyä Moskovan vuoden 1980 kesäolympialaisten purjehdusregattaa varten.

Radisson Blu Hotell Olümpia Tallinna (13)

Vuosina 2014-2015 Hotel Olümpian kaikki Standard- sekä Business-luokan hotellihuoneet remontoitiin täysin, joten pitihän sitä käydä paikan päällä katsomassa miten tämä hotelli pärjää Tallinnan jatkuvasti tiukkenevassa kilpailussa. Parin yön visiitin perusteella voi todeta, että erittäin hyvin, sillä Olümpian tilavat, valoisat ja modernisti sisustetut hotellihuoneet ovat ehdottomasti kaupungin hotellitarjonnan paremmasta päästä. Yövyimme yhdessä hotellin Business Class-huoneista, josta aukesivat mainiot näkymät kohti Tallinnan ydinkeskustaa. Ihan yhtä hyvät näkymät esimerkiksi vanhankaupungin suuntaan tuolta ei ole kuin Swissotellista tai Viru Hotellista, sillä matkaa sinne kertyy jo jonkin verran enemmän. Tärkeimmät asiat meille hotellihuoneessa ovat kuitenkin aina siistit ja mukavat sängyt, hyvä ilmastointi sekä yörauha, ja mistään näistä asioista ei Olümpian tapauksessa löydy nokan koputtamista.

Radisson Blu Hotell Olümpia Tallinna (12)

Hotel Olümpiasta löytyy vaikka mitä, sillä yläkerran kuntosalin ja uima-allasosaston (nämä tosin olivat meidän vierailumme aikana remontissa) lisäksi hotellissa on kasino, aulabaari, kahvila. kauneushoitola sekä ravintola Senso. Yleensä tuppaamme olemaan hieman skeptisiä näitä hotellin yhteydessä toimivia ravintoloita kohtaan, mutta tällä kertaa päätimme kuitenkin antaa Sensolle mahdollisuuden. Yksi syy tähän oli hotellin sijainti, sillä ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä Olümpiasta ei oikeastaan ole mitään kovinkaan kummoisia ruokapaikkoja. Olikin siis mukava huomata, että Sensossa tarjotaan ihan maukasta ruokaa niin isoon kuin vähän pienempäänkin nälkään. A la carte-listalta löytyy vähän fiinimpiä annoksia, mutta pikaisempaan (ja edullisempaan) ruokailuun on tarjolla muun muassa pastoja ja pizzoja. Ei Senso välttämättä mikään kulinaristin ihmemaa ole, mutta jos ei jaksa lähteä hotellilta mihinkään, niin kyllähän tuolla voi käydä syömässä. Ravintolan menun löydätte täältä.

Radisson Blu Hotell Olümpia Tallinna (60) Radisson Blu Hotell Olümpia Tallinna (61)

Jos ette kuitenkaan halua jäädä hotellille ruokailemaan, niin vinkkejä voitte katsoa Tallinnan Ravintolalistaltamme. Noin 5-10 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta sijaitsevat Solaris Keskus ja Viru Keskus, ja myös Vanhaankaupunkiin tallustaa reilussa 10 minuutissa. Mikäli haluatte lähteä ostoksille, niin shoppailut kannattaa aloittaa Stockmannilta. johon kävelee Radisson Blu Hotel Olümpialta muutamassa minuutissa.

Radisson Blu Hotell Olümpia Tallinna (18)

Loppuun täytyy vielä kehua Radisson Blu Hotel Olümpian aamiaista, joka oli laadukas ja monipuolinen. Tarjolla olevien aamupalatarvikkeiden lisäksi keittiöstä voi halutessaan tilata muun muassa omeletteja, French toasteja, paistettuja munia sekä erikoiskahveja. Yhteenvetona voi todeta, että tässä neljän tähden hotellissa voisi mielellään yöpyä uudestaankin, sillä paikka tarjoaa hyvää vastinetta rahoille.

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit

  Radisson Blu Hotell Olümpia Tallinna (20)

Radisson Blu Hotel Olümpian sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän