Ristikheina Kohvik on muutaman viime vuoden aikana kasvanut Tallinnassa jo pienimuotoiseksi ketjuksi, sillä nykyään sen kahvilat löytyvät Pelgulinnan ja Balti Jaaman Torin lisäksi myös Kristiine Keskuksesta sekä Ülemiste Keskuksesta. Näistä ehdottomasti viihtyisin ja kotoisin on Ristikheinan ensimmäinen kahvila, joka avasi ovensa Tallinnan Pelgulinnan kaupunginosassa Ristiku- ja Timuti-katujen risteyksessä vuonna 2014. Vanhassa puutalossa sijaitseva kodikas kahvila oikein kutsuu luokseen, olipa toiveissa sitten kupponen kahvia, maittava aamiainen tai vaikkapa kevyt lounas.

Paikan sisustus on melko omintakeinen, mutta kokonaisuus on todella söpö ja lämmin. 🙂 Vielä kun palvelukin on ystävällistä, niin kokonaisuus tunnelman ja viihtyvyyden suhteen on erittäin kunnossa. Itse piipahdimme täällä aamiaisella, ja Ristikheina Kohvik meni meidän kirjoissa suoraan Tallinnan parhaiden aamiaispaikkojen joukkoon, sillä sen verran kattava ja herkullinen valikoima täällä on tarjolla! Listalta löytyy muun muassa puuroa, omelettia, englantilaista aamupalaa, munat Benedictin tapaan, täytettyä croissantia sekä täytettyjä lämpimiä voileipiä. Lämpimien annosten lisäksi listalta voi tilata vaikkapa chia-vanukasta, tuorepuristettua mehua tai mysliannoksen. Kuten kunnon kahvilan tarjontaan kuuluu, niin myös kahvit ovat taidokkaasti tehtyjä ja maukkaita.

Itse olimme runsaan aamupalan jälkeen jo sen verran täynnä, että tällä kertaa jouduimme haikein mielin jättämään väliin kahvilan vitriinissä tarjolla olleet kakut, leivokset ja muut herkut, mutta ne täytyy tulla testaamaan seuraavalla visiitillä. Kyllä Ristikheina Kohvik teki meihin kokonaisuudessaan sen verran vahvan vaikutuksen, että kyllä tätä voi ensiluokkaisen aamupalapaikan lisäksi suositella vahvasti myös hyvänä kahvilana, johon kannattaa ehdottomasti pysähtyä jos olette liikeellä Pelgulinnan kaupunginosassa tai Telliskiven alueella, sillä tuoltakin kävelee kahvilalle noin 10 minuutissa.

Ristikheina Kahvila Tallinna (4)

Lisätietoa Tallinnan Pelgulinnan Ristikheina Kohvikista voitte katsoa sen nettisivuilta, josta löytyy myös aamiais- ja lounasmenu kokonaisuudessaan.

Aukioloajat:
Ma-Pe 08.00-20.00
La-Su 09.00-18.00

Lue lisää: Tallinnan Kahvilat

Ristikheina Kohvikin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän