Tallinnasta löytyy hyviä aamiaispaikkoja joka lähtöön, ja tähän tekstiin kokosimme omat suosikkimme. Tietenkin jos yövytte Tallinnan reissulla hotellissa, niin usein hotellihuoneen hintaan sisältyy myös aamiainen. Tallinnan hotellit ovat tässä vuosien varrella tulleet hyvin tutuiksi, joten meillä alkaa jo olemaan myös melko hyvä käsitys siitä, että missä hotelleissa tarjoillaan Tallinnan parhaat aamiaiset. Meidän top 3 näyttää tältä: Hotel Palace, Hotel Telegraaf ja Swissotel. Näiden kaikkien paikkojen aamiaiset ovat monipuolisia ja laadukkaita, jonka lisäksi niissä kaikissa on oikeasti mietitty, miten asiakas saadaan tuntemaan olonsa erityiseksi, olipa kyseessä sitten aamiaisella tarjolla olevasta kuohuviinistä tai keittiössä tilauksesta tehtävästä Eggs Benedictistä. Lisää näistä hotelleista voitte lukea aihetta käsittelevistä teksteistämme. Jos taas etsitte Tallinnan parhaita ravintoloita, niin meidän suositukset löydätte täältä.

Jos taas yövytte vaikkapa Air BnB asunnossa, niin tällöin majoitukseen ei tietenkään kuulu aamiaista. Silloin kannattaa suunnata kaupungille nauttimaan Tallinnan runsaasta ja laadukkaasta aamiaistarjonnasta. Tässä viisi tärppiämme Tallinnan aamiaispaikkojen suhteen:

Literaat

Telliskiven Rahva Raamat kirjakaupassa ja sen yhteydessä toimivassa ravintola Literaatissa yhdistyvät onnistuneella tavalla viihtyisä ja tunnelmallinen kirjakauppa sekä laadukas ravintola. maanantaista perjantaihin tarjolla on kello 09-11 melko kompakti, mutta samalla herkullinen, aamiaismenu.  Paikan aamiaislistalta löytyy muun muassa puuroa hillon kanssa, muslibowl marjojen ja hedelmien kanssa, munakasta, egg benedictiä, tuorepuristettua mehua ja tuoretta kahvia Lauantaisin Literaatissa on tarjolla kello 11-14 brunssi, jonka lista on selkeästi arkiaamiaista monipuolisempi ja listalta voi tilata brunssin yhteyteen myös sopivaa drinkkiä kuten vaikkapa mimosaa. Paikka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Telliskiven Luovasta Keskuksesta sekä Balti Jaama Turgista.

Ristikheina Kohvik

Pelgulinnan kaupunginosassa Ristiku- ja Timuti-katujen risteyksessä vuonna 2014 toimintansa aloittanut tunnelmallinen ja kodikas kahvila, josta saa kerrassaan ensiluokkaista aamiaista. Listalta löytyy muun muassa puuroa, omelettia, englantilaista aamupalaa, munat Benedictin tapaan, täytettyä croissantia sekä täytettyjä lämpimiä voileipiä. Lämpimien annosten lisäksi listalta voi tilata vaikkapa chia-vanukasta, tuorepuristettua mehua tai mysliannoksen. Kuten kunnon kahvilan tarjontaan kuuluu, niin myös kahvit ovat taidokkaasti tehtyjä ja maukkaita.

Ristikheina Kohvik 1488

Ravintola F-Hoone

Telliskivi-kadun varrella sijaitsevassa Tallinnan Telliskiven Luovassa Keskuksessa toimiva ravintola F-Hoone on vuosien varrella noussut Tallinnassa melkeinpä legendaariseen maineeseen. Tulittepa tänne aamiaiselle, lounaalle tai ihan vaikka vaan kahville, niin pöytävaraus on hyvä olla, sillä tämä paikka on usein aivan täynnä. Tämä trendikäs ja valoisa ravintola on tehnyt meihinkin sen verran hyvän vaikutuksen, että se löytyy myös Tallinnan ravintolalistaltamme.  F-Hooneessa on aamiaista tarjolla joka päivä kello 09.00-11.30 ja listalta löytyy muun muassa smoothie bowlia, täytettyä lavash-leipää (todella vahva suositus näille!), munakasta, salaattia, kahvia, mehuja yms. Lisätietoa voitte katsoa F-Hooneen nettisivuilta.

F-Hoone Aamiainen Tallinna (1)

RØST Leipomo

Paikka sijaitsee Tallinnan Rotermannin korttelissa, ja aamu toisensa jälkeen se houkuttelee aamupalan ja tuoreen kahvin perässä paikalle saapuvia kansanjoukkoja. RØST on tullut Tallinnassa tunnetuksi erityisesti herkullisista korvapuusteistaan, tuoreista leivoksistaan, aitoon taikinajuuren leivotuista täytetyistä leivistään sekä laadukkaasta kahvistaan. Jo pelkästään leipomon reilun kokoiseilla maukkaalla täytetyllä leivällä ja kupposella kahvia lähtee aamu hyvin liikkeelle! Lisätietoa voitte katsoa RØSTin nettisivuilta.

Rost Leipomo Tallinna 5890

Cafe Mmuah

Viru Keskuksen vanhalla puolella majaansa pitävästä Cafe Mmuahista on vuosien varrella muodostunut meille todellinen kantapaikka, jossa tulee aina silloin tällöin käytyä aamiaisella sekä lounaalla. Mmuah on viihtyisä, hinnat eivät ole sijaintiin nähden mitenkään kovat ja tarjolla on herkullista aamiaista. Cafe Mmuah sopii hyvin meidän kaltaisille unikeoille, jotka eivät aamuisin ole jalkeilla jo kukonlaulun aikaan, sillä täällä aamiaista tarjoillaan kello 11.00-14.00. Meidän henkilökohtaiset suosikit täällä ovat tuorepuristettu appelsiinimehu, cappuccino, munakas lohen kera sekä letut vadelmilla ja jäätelöllä. Lisätietoa voitte katsoa Cafe Mmuahin nettisivuilta.

Cafe Mmuah Tallinna 2022 4

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän