“Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit”-juttusarja tarjoaa neljän artikkelin ja videon verran vinkkejä Tallinnan reissaamiseen. Tämän vuoden toukokuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun ensimmäinen juttu ilmestyi tälle sivustolle ja tämän kunniaksi me halutaan jakaa meidän omakohtaisten kokemusten kautta kertyneitä vinkkejä niin laivalippujen ostamiseen ja laivalla matkustamiseen kuin myös käytännön vinkkejä Tallinnan päästä. Toivottavasti löydätte näistä vinkeistä uusia ideoita teidän Tallinnan reissuille. Tokassa jutussa asiaa laivalla matkustamisesta ja miten siitä voi tehdä itselleen mahdollisimman mukavaa. 

Länsiterminaali T2

Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2017 avattu uusi Länsiterminaali T2 on arkkitehtuurillisesti upean näköinen kokonaisuus, joka kertaheitolla paransi huomattavasti Helsinki-Tallinna välin matkustusmukavuutta. Länsiterminaalin ja Helsingin ydinkeskustan välillä pääsee kätevästi kulkemaan raitiovaunulinjoilla 7 ja 6T, sillä nämä kulkevat suoraan Kampin kauppakeskuksen ja rautatieaseman ohi ja Länsiterminaalin päässä päätepysäkki on aivan T2:n vieressä. Terminaalin sisääntuloaulasta löytyy lähtöselvitystiskit sekä -automaatit, mutta meidän suosituksemme on käyttää Tallinkin sovellusta tai online check-iniä, sillä mobiililipulla voitte siirtyä suoraan yläkertaan odottelemaan laivaan pääsyä. Odotusaulasta löytyy muutama kahvila/baari/ravintola, mutta meillä on ollut tapana jättää nämä väliin ja ottaa sitten tarvittaessa jotain pientä purtavaa laivalla. Useimmiten odotusaulaussa tulee ihailtua rakennuksen upeaa arkkitehtuuria sekä merelle päin aukeavia valtavia ikkunoita, joista voi katsella miten näppärästi satamaan saapuva Tallinkin laiva kääntyy ympäri ja peruuttaa Länsiterminaalin satama-altaan syvennykseen. Tiesittekö muuten, että T2:n käyttöönoton myötä laivojen kääntöajat Helsingin Länsisatamassa nopeutuivat huomattavasti.

Helsingin Länsiterminaali 5424

Vinkit aikatauluihin

Jos olette menossa viikonlopuksi Tallinnaan, niin suosittelemme perjantaisin ottamaan 10.30 lähdön tai viimeistään 13.30 lähdön, sillä 16.30 lähtö on yleensä se kaikkein täyteen ammutuin. Jos haluatte paluumatkalla Tallinnasta välttää pahimmat ruuhkat, niin 10.30 lähtö on kaikkein paras vaihtoehto. Mikäli kuitenkin haluatte vielä sunnuntainakin fiilistellä Tallinnan tunnelmaa, niin tuolloin iltapäivän lähdöt (13.30 tai 16.30) ovat ehdottomasti ne parhaat vaihtoehdot. Jos päätätte kulkea näillä lähdöillä, mutta kuitenkin välttää ruuhkat ainakin laivan sisällä, niin kyllä meidän suositus on ehdottomasti Comfort Lounge.

Tallink Comfort Lounge Megastar 9886

Comfort Lounge

Jo useamman vuoden ajan me ollaan matkustettu Helsinki-Tallinna väliä oikeastaan pelkästään Tallinkin Comfort Lounge matkustusluokassa, sillä parinkympin lisämaksulla saa meidän mielestä sen verran paljon lisää matkustusmukavuutta.  Comfort Loungessa on rauhallista, istumapaikkoja löytyy aina ja plussana tähän matkustusluokkaan kuuluu vielä pientä virvoketta ja snäksiä. Lisäksi täältä löytyy päivän lehdet, joita voi matkan aikana lueskella. Kuten jo edellisessä jutussa kerroimme, niin normaalisti me matkustetaan sarjalipuilla, joita tulee ostettua yleensä aina silloin kun Tallinkilla on jokin tarjouskampanja (esim. Meriale tai Talvimarkkinat) käynnissä. Lisätietoa Comfort Loungesta voitte lukea Tallinkin nettisivuilta.

Ruokailuvaihtoehdot laivalla

Jos laivamatkalla iskee isompi nälkä ja nuo Comfort Loungen snäksit eivät tunnu riittävän Tallinnaan asti, niin laivoilta löytyy onneksi myös hieman tukevampaa evästä. Yksi hyvä vaihtoehto on aina Burger King, jonka hampurilaisravintolat löytyvät niin Tallink Megastarilta kuin myös Tallink Star-laivalta. Noin muuten tulee harvemmin syötyä hampurilaisia, mutta aina välillä laivalla iskee semmoinen kunnon mättöruoan himo, ja silloin on hyvä suunnata Burger Kingiin. 😀 Toinen potentiaalinen vaihtoehto on aina tietenkin laivan buffet, jossa voi syödä ja juoda niin paljon kuin sielu sietää ja maha vetää! Mikäli nämä kaksi vaihtoehtoa tuntuvat kuitenkin vähän turhan raskailta, niin siinä tapauksessa suosittelemme Megastarin Fast Lane-ravintolaa tai Starin Snack Time-ravintolaa, sillä näistä saa perinteisempää kotiruokaa, täytettyjä patonkeja, salaatteja ym. syötävää.

Viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä, vinkkinä laivalla syömiseen liittyen voitaisiin heittää tähän vielä semmoinen ehdotus, että mitäs jos Comfort Loungen sijaan ottaisikin Business Loungen, sillä tuolla lipun hintaan kuuluvat kaikki tarjolla olevat ruoat ja juomat. Business Loungessa on ihan kunnon ruokaa salaattipöydästä, graavilohesta ja kokonaisista katkaravuista lämpimiin pääruokiin sekä jälkkäreihin, jonka lisäksi juomapuolelta löytyy erilaisia alkoholipitoisia juomia, limuja, mehua sekä erikoiskahveja. Bisneksessä matkustaminen toki maksaa normaalin laivalipun päälle 65€/suunta/hlö, joten mistään ihan ilmaisesta lystistä ei ole kysymys. Toisaalta jos tuon laivamatkan käyttää Business Loungen rauhassa sen tarjoiluista nauttimiseen, niin ei tuo lisäkustannus loppujen lopuksi niin kovin korkeaksi muodostu. Lisätietoa Comfort Loungesta voitte lukea Tallinkin nettisivuilta.

Tallink Megastar Business Lounge 3

 

“Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit”-juttusarja on toteutettu yhteistyössä Tallinkin kanssa, mutta olemme täysin itsenäisesti saaneet päättää juttujen aiheet sekä sisällön. Haluamme kuitenkin välittää kiitokset Tallinkin porukalle, sillä ilman heidän myötävaikutustaan näitä juttuja ei välttämättä olisi koskaan syntynyt.

Lue lisää: Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän