Telliskiven Rahva Raamat kirjakaupassa ja sen yhteydessä toimivassa ravintola Literaatissa yhdistyvät onnistuneella tavalla viihtyisä ja tunnelmallinen kirjakauppa sekä laadukas ravintola. Maanantaista perjantaihin kello 09-11 tarjolla on melko kompakti, mutta herkullinen, aamiaismenu. Paikan aamiaislistalta löytyy muun muassa puuroa hillon kanssa, muslibowl marjojen ja hedelmien kanssa, munakasta, egg benedictiä, tuorepuristettua mehua ja tuoretta kahvia. Literaatin parasta antia on kuitenkin ihan ehdottomasti lauantaisin kello 11-14 tarjolla oleva brunssi, jolloin listalta löytyy huomattavasti enemmän valinnan varaa niin suolaisten kuin myös makeiden ruokien osalta. Ja brunssiin voi hyvin yhdistää myös jonkun sopivan drinkin kuten vaikkapa mimosan tai aperol spritzin. Ravintola Literaatin aamiainen nouseekin brunssin siivittämänä edelleen meidän Tallinnan aamupalapaikkasuositusten piikkipaikalle.

Vielä kun miljöökin on kunnossa, niin tänne tulee takuuvarmasti suunnattua uudestaan ja uudestaan. Aamiaista odotellessa on mukava kierrellä kirjakaupan hyllyjen välissä kirjoja ja muita myynnissä olevia tavaroita hypistellen. Muun muassa semmoista kirjaa kuin “Eestlase Käsiraamat. 100 Asja, Mida Õige Eestlane Teeb” on tullut aamiaisen yhteydessä tutkittua tarkasti…eli vapaasti suomennettuna: “Virolaisen käsikirja. 100 asiaa, joita oikea virolainen tekee”. Hyvin mielenkiintoinen opus ja valaiseva opus! 😀

Literaat Aamiainen 3
Arkipäivän aamiainen

Lyhyen kävelymatkan päässä Telliskiven Luovasta Keskuksesta ja Balti Jaama Turgista sijaitsevan Rahva Raamat kirjakaupan yhteydessä toimiva Literaat tarjoaakin kokonaisuutena herkullisen ja kivan erilaisen aamiaiskokemuksen ja palvelukin oli viimeisimmällä visiitillä oikein ystävällistä. Loppuun pitää vielä muistaa mainita, että kesäaikaan ravintolalla on myös oma terassi.

Aamiaisannokset maksavat 4-9 euroa kappaleelta, hieman annoksesta ja lisukkeista riippuen. Yleensä kaksi annosta per henkilö on riittänyt hyvin ainakin meille. Viikon jokaisena päivänä kello 15 eteenpäin ravintolassa on tarjolla lounas-/illallismenu ja listalta löytyy myös muutama vaihtoehto lapsille. Lisätietoa paikasta ja sen ruokalistasta löydätte ravintolan nettisivuilta.

Literaatin aukioloajat:
Ma-To 09.00-22.00
Pe 09.00-23.00
La 11.00-23.00
Su Suljettu
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Literaatin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän