Stereo Street Food sijaitsee Viru Keskuksen ruokakadulla, ja ravintolasta saa mutkattoman herkullista Latinalaisen Amerikan tyyliin valmistettua ruokaa, josta ei takuulla jää makua tai väriä puuttumaan. Stereon menu on toimivan yksinkertainen, sillä listalta löytyy kymmenkunta jaettavaksi tarkoitettua annosta, ostereita sekä muutama erilainen jälkiruoka. Stereossa on tullut nyt käytyä muutamaan otteeseen ja oikeastaan kaikkia annoksia voi suositella. Tuoreet osterit ovat herkullisia, rapsakoiksi paistetut kalmarit täynnä hyviä makuja ja vegaaniset metsäsieni-empanadakset taas mukavan mausteisia. Myös tacot ja seafood ceviche ovat kerrassaan erinomainen valinta sekä paikan erikoisuus eli jukkakasvin juuresta valmistetut mausteiset “ranskalaiset”. Ihan vesi herahtaa kielelle tätä kirjoittaessa! 😀

Tästä paikasta jäänyt ehdottomasti semmoinen fiilis, että täällä tullaan kyllä tulevaisuudessakin piipahtamaan. Yleisellä tasolla Viru Keskuksen ruokakadusta voi sanoa, että ei tänne välttämättä kynttiläillalliselle tulisi suunnattua (koska täällä ei semmoista edes tarjolla ole), mutta lounasta tai rentoa illallista ajatelleen täältä löytyy hyviä vaihtoehtoja kuten tämä laadukkaaksi todettu Stereo Street Food.

Stereo Street Food AnnoksetPaikan taustalla häärii Tiina Kõresoo, joka tunnetaan Tallinnassa sijaitsevan ravintola Saltin lisäksi lukemattomista pop-up ravintoloistaan. Tiina on tullut myös tunnetuksi siitä, että hän reissaa ahkerasti ympäri maailmaa uusia makumaailmoja ja -ideoita etsien, ja myös ajatus Stereon perustamisesta syntyi yhdellä hänen Etelä-Amerikkaan suuntautuneista matkoistaan. Kuten eräässä vanhassa mainoksessa sanotaan: “siitä se ajatus sitten lähti”. 🙂 Annoksissa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon autentisia Etelä-Amerikan raaka-aineita, mutta välimatka tietenkin asettaa tämän suhteen omat haasteensa. Muun muassa chilit tulevat suoraan Etelä-Amerikasta ja suosittelemme vahvasti myös maistamaan viinilistalta löytyvää argentiinalaista Humberto Canale kuohuviiniä. Kerrassaan loistava kuohari ja tätä saa Tallinnassa ainoastaan Stereosta.

Stereon sisustuksesta voi sanoa sen verran, että verrattaen pieneen tilaan on saatu tuotua muutamia kivoja yksityiskohtia, jotka luovat paikkaan omaa fiilistä, mutta kyllähän tällä väkisinkin huomaa olevansa syömässä food hallissa. Täytyy mainita yksi hieman huvittava yksityiskohta tämän paikan annoskuvista, sillä ainakin meidän tilaamamme annokset olivat luonnossa huomattavasti paremman näköisiä kuin tiskin yläpuolella roikkuvissa kuvissa. Eli täällä voi siis yllättyä positiivisesti kun annokset tuodaan pöytään. 😉 Tosin tätä hieman rosoista fiilistä haettu varmasti ihan tarkoituksella, sillä onhan kyseessä street food-paikka. Meihin tämä paikka on kolahtanut sen verran vahvasti, että Stereo löytyy myös meidän Tallinnan Ravintolasuositukset listauksesta. Paikka muuten järjestää myös kokkauskursseja noin 15-20 henkilön ryhmille, joten jos tämmöinen kiinnostaa vaikkapa duuni- tai kaveriporukan kesken, niin näitä voi kysyä suoraan ravintolalta. 

Stereo StreetFood Tallinna (3)Menun annokset maksavat 10-13 euroa kappaleelta, osterit 3,50 euroa/kpl ja jälkkärit 7 euroa. Jos on yhtään kovempi nälkä, niin suosittelemme tilaamaan ainakin 2-3 annosta per kaksi ruokailijaa, sillä annokset eivät ole valtavan suuria. Lisätietoa menusta voitte katsoa paikan nettisivuilta.

Stereo Street Foodin aukioloajat:
Ma-To 11.00-21.00
Pe-La 11.00-22.00
Su 11.00-20.00

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

Stereon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän