Suurkillan Talossa, aivan Tallinnan vanhankaupungin sydämessä pitää majaansa Viron Historiallinen Museo. 1400-luvulla rakennettu kiltatalo sijaitsee kivenheiton päässä Raatihuoneentorilta, ja jo rakennus itsessään on hyvä syy piipahtaa museossa, mutta kyllä täältä löytyy paljon muutakin mielenkiintoista katseltavaa. Viron Historiallisen Museon päänäyttely johdattaa vierailijan läpi maan historian eri vaiheiden alkaen yli 11 000 vuoden takaa ja päättyen viime vuosisadan lopulle. Museon näyttävästä kellarikerroksesta taas löytyy ‘Eliitin valta‘ nimellä kulkeva näyttely, joka keskittyy kertomaan Suurkillan Talon ja sitä asuttaneiden Killan jäsenten tarinaa. Lisäksi alakerrasta löytyy laaja kokoelma upeasti esille asetettuja aseita eri aikakausilta.  

Suurkillan Talo Tallinna 9854

Suurkillan Talon ylimmässä kerroksessa on myös pieni näyttely, jossa on esineitä ja tietoa siitä, miten ja millä palkanmaksu on Virossa eri aikoina hoidettu. Tämä oli ihan ok, mutta kyllä Suurkillan Talon päänäyttely ja ‘Eliitin valta‘-näyttely ovat upean rakennuksen ohella ne syyt miksi tänne kannattaa lähteä.  Lisäksi Viron Historiallisen Museon Suurkillan Talossa on vaihtuva näyttely, ja tämänhetkinen näyttely kertoo virolaisten naisten muodista 1920-1940-luvuilla. Tämä näyttely on avoinna toukokuulle 2019. 

Jos haluatte käydä vielä pois lähtiessänne katsomassa yhden Viron Historiallisen Museon näyttelyn, niin suosittelemme kääntymään rakennuksen edessä oikealle ja sitten heti uudestaan oikealla, niin päädytte kapealle Börsi käik-kujalle, joka jää Pikk-kadun ja Lai-kadun väliin. Täältä löytyy Historian tie-näyttely, joka yhden kadunpätkän matkalla esittelee Viron historian tärkeimmät tapahtumat. 

Mikäli Suurkillan Talon tyyppiset Virosta kertovat näyttelyt kiinnostavat enemmänkin, niin toinen käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti Tallinnan Piritan rantatien varressa sijaitseva Maarjamäen Linna, joka myös on osa Viron Historian Museota.

Suurkillan Talo on avoinna 02.05-30.09 joka päivä kello 10.00-18.00 ja 01.10-30.04 tiistaista sunnuntaihin kello 10.00-18.00. Lippu museoon maksaa aikuisilta, 8 euroa, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 6 euroa ja perhelipun hinta on 16 euroa. Tallinna Kortilla ilmainen sisäänpääsy. Lisätietoa voitte katsoa Viron Historian Museon nettisivuilta.

Tallinna Kortti (1)

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Suurkillan Talon sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän